Home » Blog » 8 tips voor het kopen van een fietsendrager

Het kopen van een fietsendrager kan soms best ingewikkeld zijn. Er zijn verschillende merken op de markt met allerlei verschillende modellen en zie daar maar eens een goede keuze in te maken. Om deze keuze makkelijker te maken hebben we stappenplan voor je gemaakt.

De beste fietsendrager kopen

Hieronder hebben we een 8-tal tips voor je opgesteld die belangrijk zijn bij het kopen van de juiste fietsendrager. We hebben dit gedaan op basis van verschillende disciplines, zo konden we alle zaken meenemen die belangrijk zijn bij het zoeken. Na het beantwoorden van deze vragen wordt het een stuk makkelijker om een fietsendrager te kopen.

1. Bepaal je budget

Het bepalen van het budget is het eerste wat je voor jezelf duidelijk moet maken. De prijzen van fietsendragers lopen uiteen van 100 euro tot ongeveer 1200 euro. Ga je voor een laag budget dan vallen er uiteraard wat dragers af, maar ook dan blijven er genoeg moderne en goede modellen over.

Wij raden om de volgende prijs categorieën in gedachte te houden: 100-250 euro, 251 tot 500 euro en 501 euro tot 1200 euro.

2. Wat voor type drager ga je voor?

Er zijn verschillende opties om je fietsendrager mee te nemen. Ga je voor een dakdrager, een fietsendrager op je trekhaak of eentje die je kan bevestigen op je achterruit, caravan of camper. Elke manier heeft zijn voor en nadelen.

Wij raden je aan om je eerst te oriënteren op een fietsendrager voor op je trekhaak. Met dit type kun je simpelweg de meeste kanten uit en biedt qua brandstof verbruik en veiligheid de meeste zekerheid.

3. Bepaal hoeveel fietsen je wilt meenemen

Het maximum aantal fietsen wat meegenomen kan worden is 4 en het minimum aantal fietsen wat meegenomen kan worden is 1. Bepaal voor jezelf hoe vaak het voorkomt dat je echt 3 of 4 fietsen wilt meenemen. Sommige fietsendragers zijn ook nog uit te breiden mocht je twijfelen.

4. Bepaal welk soort fietsen je wilt meenemen

Wil je stadsfietsen, racefietsen, elektrische fietsen of mountainbikes meenemen? Sommige fietsendragers zijn bijvoorbeeld minder geschikt voor fatbikes omdat de wielgoten te smal zijn terwijl andere fietsendragers weer heel erg goed geschikt zijn voor racefietsen omdat het carbon goed wordt beschermd.

5. Hoe belangrijk vind je het dat een fietsendrager inklapbaar moet zijn?

Een fietsendrager kan behoorlijk onhandig zijn wanneer je deze wilt opbergen en je maar een kleine opslag hebt. De meeste fietsendragers zijn inklapbaar waardoor je ze beter kunt opbergen en in sommige gevallen zelfs in de achterbak van de auto kunt zetten. Hecht je daar minder waarde aan en heb je genoeg ruimte dan kan dit best wat geld schelen.

Let goed op bij het kiezen van de fietsendrager hoe goed de fietsendrager werkelijk inklapbaar is, dat verschilt erg per model en merk.

6. Hoe belangrijk vind je het dat de fietsendrager kantelbaar moet zijn?

Het kantelen van een fietsendrager wanneer je de fietsen eenmaal op de drager hebt staan kan enorm handig zijn als je bijvoorbeeld nog iets uit je kofferbak wilt halen of nog snel en handig bij je fietsen wilt komen. Eigenlijk bieden alle moderne fietsendragers dit kantel-mechanisme wel aan.

Wij zien wel dat het kantelen bij het ene model beter gaat dan bij het andere model, dus bekijk goed onze reviews welk model door de test komt.

7. Wat is de maximale kogeldruk van je trekhaak?

Bekijk eerst goed wat de maximale kogeldruk is van je trekhaak. Dit betekent in het kort hoeveel kg jouw trekhaak maximaal mag dragen. Heb je een kleine auto en wil je 4 fietsen gaan vervoeren, dan gaat dit heel lastig worden, zeker met een zware fietsendrager.

8. Hoe vaak ga je de fietsendrager gebruiken?

Een van de belangrijkst vragen die je jezelf moet stellen is hoe vaak je de fietsendrager wilt gaan gebruiken en voor welke doeleinden. Als je een fietsendrager nodig hebt voor 1x per jaar een fietsvakantie dan is het wellicht zonde om heel erg veel geld uit te geven. Wanneer je om de week gaat mountainbiken in de ardennen met vrienden dan is het wat verstandiger om te investeren.

Eindconclusie voor het kopen van een fietsendrager

Het kopen van een fietsendrager is niet eenvoudig, maar met de 8 tips ben je waarschijnlijk al een stuk verder geholpen. Wil je verder kijken naar de verschillende modellen dan kun je het beste onze fietsendragers review pagina bekijken. Hier krijg je een handig overzicht van alle reviews die we hebben gedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *