Home » Fietsendrager E bike
thule_easyfold_opbergen

De beste fietsendrager voor E bikes

Wij helpen jou de beste fietsendrager voor ebikes te kiezen tegen de scherpste prijs!

Heb je een elektrische fiets of een ebike en wil je er graag op uit trekken om in mooie gebieden te fietsen of je fiets meenemen op een mooie reis? Een fietsendrager aanschaffen is dan een logische uitkomst. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten bij het aanschaffen van een drager voor jouw ebike zodat je niet voor verassingen komt te staan en het beste besluit kan nemen.

De beste fietsendrager voor ebikes

Op basis van gebruikerservaringen, functionaliteiten, prijs en extra mogelijkheden zijn we tot een top 3 gekomen. Voordat we deze top 3 hebben samengesteld hebben we een aantal randvoorwaarde gesteld waar alle fietsendragers aan moesten voldoen. Zo hebben we alleen fietsendragers geselecteerd die op een trekhaak te bevestigen zijn, die opvouwbaar zijn en die je kantelen op het moment dat je iets uit je kofferbak wilt halen. Hieronder vindt je de beste fietsendragers voor ebikes van 2022.

De top 3

De nummer 1 uit onze test is een fietsendrager van Thule, de Easyfold. Dit model bezit alle mogelijkheden die je van een fietsendrager mag verwachten. Zo is de drager kantelbaar, opvouwbaar en bezit het zowel sloten voor de drager zelf als voor de fietsen. Tel daarbij op dat dit product erg stabiel en stevig in elkaar steekt en je haalt een garantie voor plezier in huis. Een bijkomend voordeel is dat als je dit pakket thuis ontvangt je niet lang bezig bent met het monteren, want deze fietsendrager wordt volledig afgemonteerd geleverd.

De Diamant is een Pro user fietsendrager die bij ons kort achter de nummer 1 is geëindigd en dit voornamelijk te danken heeft aan de scherpe prijs. Qua mogelijkheden en functionaliteit biedt hij nagenoeg hetzelfde maar neem je met iets minder genoegen dan raden we je aan om voor de Diamant te gaan die een flink stuk goedkoper is.

Ook een ander groot fietsenmark heeft niet stilgezeten. De Hapro fietsendragers hebben er sinds kort ook een drager bij die speciaal is ontworpen voor elektrische fietsen: de Hapro Atlas Premium Xfold. Op dit moment de nr 3 op onze lijst, dit vanwege het feit dat je nog best wat montagewerk te wachten staat op het moment dat je dit model thuis gestuurd krijgt. Een verbeter punt dus.

Veel gestelde vragen bij ebike fietsendragers

Kan een ebike op een gewone oude fietsendrager?

Houd altijd rekening met de maximale kogeldruk die je op je trekhaak kwijt kan. Reken erop dat een ebike zo rond de 20 kilo weegt en een fietsendrager zelf ook al rond de 20 kilo. Wanneer je dan twee ebikes wilt meenemen zit je al bijna op 60 kilo kogeldruk. Voor de meeste middenklasse auto’s moet dat net kunnen maar voor kleinere auto’s is het al te zwaar. Wat je altijd moet doen en wat je meteen wat kilo’s scheelt is de accu van de fiets verwijderen en in je auto leggen.

Waarom kan ik geen ebike op een dakdrager of achterklepdrager vervoeren?

Hiervoor zijn ebikes of elektrische fietsen simpelweg te zwaar. Het voordeel van een trekhaak bevestiging is dat je hierop meer gewicht kunt laten rusten. Vergeleken met de dakdrager scheelt het je ook nog eens enorm veel weerstand en dus brandstof.

Kan ik mijn ebikes op slot zetten op elke fietsendrager?

Nee. Niet elke fietsendrager biedt je deze mogelijkheid aan. De bovenstaande modellen (Thule Easyfold, Pro User Diamant en Hapro Xfold) doen dat wel. Op deze fietsendragers kun je zowel de drager vastzetten op de trekhaak als jouw ebikes op slot zetten met een frameslot. Wel zo handig, want jouw kostbare ebike kan populair zijn bij dieven.

Waarom is een oprijgoot aan te raden bij het plaatsen van ebikes op een fietsendrager?

Zoals je wellicht zelf ook al hebt ondervonden kunnen ebikes behoorlijk zwaar zijn. Om ebikes op een fietsendrager te plaatsen heb je behoorlijk wat inspanning en kracht nodig. Dit kun je makkelijker maken door een oprijgoot aan te schaffen die je gemakkelijk naast de fietsendrager plaatst zodat je de fietsendrager heel soepel op je drager kunt rijden.

Een fietsendrager voor ebikes kopen?

Zoals hierboven al benoemd zijn er behoorlijk wat zaken die je in de gaten moet houden bij het kopen van een fietsendrager voor jouw ebike. Vergeet alleen niet dat de meeste fabrikanten al enorm veel rekening houden met de opkomst van de ebike en de nieuwste modellen ook richting deze trend zijn ontworpen.

De top 3 die wij hier boven hebben gegeven is een goed startpunt om te kijken wat bij jouw het beste past. Uiteraard zijn er ook andere modellen die wellicht interessant kunnen zijn voor jou. Wij hopen dat we met al onze informatie in ieder geval genoeg inspiratie hebben kunnen geven om na te denken over een fietsendrager.

Aanbiedingen en korting

Tot slot kunnen wij in samenwerking met onze partners een selectie van de beschreven modellen aanbieden. Wij wensen je alvast een mooie fietstocht toe!