Home » Blog » De sleutel van je fietsendrager kwijt: Twee oplossingen

Je bent de sleutel van je fietsendrager kwijt en kunt nu niet meer je fietsendrager op slot zetten of van het slot afhalen. Heel vervelend, maar gelukkig zijn hier oplossingen voor. Onthoud het merk van de fietsendrager en bekijk welke oplossing het beste bij jou past.

1. Sleutel van je fietsendrager bestellen

Wanneer je nog de tijd hebt om een reservesleutel te bestellen voordat je op reis gaat dan raden we je aan om een reservesleutel te bestellen bij de fabrikant van je fietsendrager. Ook tussenpartijen bieden sleutels aan, maar deze zijn vaak duurder en wij vinden dat het merk garant voor jou moet staan. Hieronder vind je de populairste fietsenmerken. Staat die van jou er niet tussen, laat dit dan weten in de comments.

Thule fietsendrager

Wanneer je de sleutel van je Thule Fietsendrager kwijt bent dan kun je vrij eenvoudig een nieuw sleutel bestellen. Hiervoor heb je enkel de code nodig die op het cilinderslot staat. Voor een aantal euro heb je een nieuwe sleutel en kun je weer op pad.

Pro User fietsendrager

Voor Pro User fietsendragers is het ook eenvoudig om een nieuwe set sleutels aan te vragen. Je ontvangt meteen twee sleutels bij het aanvragen. Let er op dat er verschillende type nummers beschikbaar zijn en dat je deze handmatig moet invoeren bij het doen van de bestelling.

Hapro fietsendrager

Ben je de sleutels van je Hapro Fietsendragers kwijt? Geen probleem want deze kun je op een simpele manier nabestellen. Door het sleutelnummer af te lezen van het slot en in te vullen in het formulier ontvang je de gewenste sleutel.

Twinny Load fietsendrager

De reserve sleutels van de Twinny load Fietsendrager zijn na te bestellen op de officiele website van de fabrikant en worden zonder verzondkosten naar je opgestuurd. Alleen de sleutelnummers beginnend met de letter Y of K kunnen niet meer worden geleverd.

Uebler fietsendrager sleutel kwijt

Het bestellen van een nieuwe sleutel voor een Uebler fietsendrager is ook mogelijk. Let wel op dat je het sleutelnummer, wat je kunt vinden op het slot, vermeld in de opmerkingen van de bestelling. Dit werkt iets minder handig dan bij andere fabrikanten maar het eindresultaat is hetzelfde.

2. Het slot uitboren

Wanneer je geen tijd hebt om nieuwe sleutels te bestellen en direct een oplossing nodig hebt dan kun je de cilinder van het slot simpelweg uitboren. Hiervoor heb je een boor nodig om de cilinder uit te boren en een schroevendraaier om het slot open te draaien. Houd er rekening mee dat je het slot dan niet meer kunt gebruiken tenzij je een nieuwe cilinder plaatst of een nieuw slot aanschaft.

Eindconclusie

Het kwijtraken van je sleutels is vervelend maar er zijn twee oplossingen die je altijd weer verder kunnen helpen. Afhankelijk van jou situatie kies je de beste methode en kun je snel weer op pad en nieuwe fietsavonturen beleven.

8 reacties op “De sleutel van je fietsendrager kwijt: Twee oplossingen

 1. Renaldo zegt:

  Middag beste Rene,
  Ik ben in het bezit van een fietsendrager aguri active sleutels kwijt en nu heb ik de cylinder uitgeboord hoe ik de gehele slotcylinder eruit halen. Tip graag.
  Groetjes Renaldo

  • Rene Ravenest zegt:

   Hi Renaldo,

   Dat is moeilijk om van een afstand te beoordelen en een tip te geven.

   Maar je krijgt het slot er niet uit? Wellicht is de cilinder niet op het middenstuk afgebroken en blijft het zitten. Lukt het niet om hem met een baco of een tang eruit te halen? Dan zou je nog kunnen proberen om er met een platte schroevendraaier tussen te komen.

   Hoop dat het je lukt.

 2. Tino zegt:

  Hallo,

  Ik heb een tweedehands fietsdrager van Volvo gekocht. Ik denk dat die identiek is aan die van Thule. Nu ontbreekt er een sleutel van de stangbevestiging. Het nummer op de draaiknop is afwijkend aan die van Thule. Hoe kom ik er nu achter welke sleutel ik moet bijbestellen

  • Rene Ravenest zegt:

   Hi Tino,

   Dat vind ik moeilijk te zeggen. Als ik jou was zou ik naar een Volvo dealer in de buurt gaan, wellicht dat zij je beter kunnen adviseren.

   Als je de tijd hebt dan kan je natuurlijk altijd op de gok de sleutels van het Thule model bestellen en ze proberen.

   Hoop dat het je lukt!

  • Rene Ravenest zegt:

   Als je op de site van thule kijkt zoals hierboven staat aangegeven dan kun je je slotcode invoeren waarna je een sleutel kan bestellen. De slotcode vindt je in de gebruikshandleiding van je fietsendrager of op de website van thule.

 3. Evi zegt:

  Beste, wij zijn in Huez aangekomen met de fietsen op de fietsendrager maar nu stellen we vast dat de sleutels nog thuis liggen.
  Heb je raad van hoe of wat we de fietsen los gaan krijgen zonder sleutel?

  Grtz Evi

  • Rene Ravenest zegt:

   Hi Evi,

   Dat is vervelend. Ik zou als ik jou was naar een autodealer gaan om het slot uit te laten boren. Zij kunnen je vast van dienst zijn.

   Om je fietsendrager en/of fietsen te beschermen zou ik een hangslot kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *