Home » Blog » De beste fietsendragers 2024 voor de Tesla Model 3

De beste fietsendrager Tesla Model 3

Je hebt een Tesla en je wilt graag je fietsen meenemen. Kan dat? Jazeker. Kort door de bocht zijn er 3 opties: op je trekhaak, op het dak of op de kofferbak. Wij zochten de beste fietsendragers voor je uit en geven aan waar je op moeten letten en geven de voor en nadelen van de verschillende types en modellen.

1. Fietsendrager op trekhaak

Mocht je een trekhaak hebben dan raden wij altijd aan om deze optie als eerst te bekijken. Trekhaakdragers zijn populair en het aanbod van dragers is enorm divers. Ook het meenemen van elektrische fietsen is geen enkel probleem. Hieronder een kort overzicht dat je wellicht kan helpen bij het maken van de juiste beslissing, daarna komen we met de 3 beste trekhaakdragers voor jouw Tesla.

Voordelen

 • Trekhaakdragers zijn de meest stabiele, veilige en energiezuinige dragers
 • Je kunt tot een maximum van 3 fietsen meenemen op reis
 • Inhoud kofferbak altijd beschikbaar

Nadelen

 • Let op de maximale kogeldruk van je trekhaak. Zorgt dat de fietsendrager plus de fietsen niet boven dit maximum uitkomt
 • Zorg dat je nummerbord en verlichting altijd zichtbaar is.

Uebler i21

Deze fietsendrager is met zijn 9 kilo het lichtste model dat er te vinden is. Daarnaast kun je de Uebler I21 ook nog eens opvouwen en in je kofferbak van je tesla leggen na gebruik. Ebikes zijn geen enkel probleem voor deze drager en het maximum aantal fietsen van 3 is erg royaal. Enige minpuntje is de hoge prijs, maar daar krijg je wel heel voor terug.

Pro User Diamant

Deze Pro User Diamant fietsendrager kan eigenlijk alles wat de Uebler kan, het enige grote verschil met de Uebler is dat je hem niet zo makkelijk kan opbergen. Voor de rest heeft hij dezelfde eigenschappen en heeft hij 1 heel groot voordeel ten opzichte van de Uebler: de lage prijs. Dat maakt deze Pro User op het moment nog steeds een van de populairste fietsendragers op de markt.

Thule Easyfold

De naam zegt het al, de Thule Easyfold kun je makkelijk opvouwen en inklappen na gebruik. Net als de andere modellen kun je hem ook kantelen en blijft de kofferbak altijd beschikbaar. Met de prijs is Thule netjes tussen de twee andere in gaan zitten, dus qua prijs/kwaliteit zit je met deze Easyfold helemaal goed.

2. Fietsendrager op dak

Mocht je een oudere versie van de model 3 hebben of de keuze hebben gemaakt om geen trekhaak te plaatsen dan kun je je fietsen ook meenemen op het dak. Hiervoor zijn verschillende opties, we lichten twee innovatie modellen voor je uit.

Voordelen

 • Dakdragers zijn relatief makkelijk te monteren op een Tesla Model 3
 • Kofferbak blijft altijd vrij

Nadelen

 • Het plaatsen van fietsen op het dak is een moeilijke handeling
 • Fietsen op het dak hebben een grotere weerstand waardoor je meer energie verbruikt

Thule ProRide 598

Een ideaal model voor als je bijvoorbeeld een racefiets hebt of snel een fiets op een veilige manier wilt vervoeren is de Thule ProRide 598. Dit premium model voor 1 fiets komt van het outdoor merk Thule en geeft je met een maximaal draagvermogen van 20 kilo de mogelijkheid om allerlei fietsen mee te nemen.

Seasucker Talon

Wellicht heb je dit model al gezien bij professionele wielerploegen op het dak van de materiaal auto’s, dit model is sinds kort ook particulier te koop. De Seasucker zuignappen zijn extreem makkelijk aan te brengen op het dak van je auto en bieden voor bijvoorbeeld carbon racefietsen een ideale wijze van vervoer aan. Een ander groot voordeel is dat je de drager makkelijk in je auto kan aftuigen en opbergen en dus altijd bij je hebt.

3. Fietsendrager kofferbak

Een laatste manier om je fietsen mee te nemen is om ze op de kofferbak of de achterruit van je Model 3 te plaatsen. Dit is voor ons de minst logische en veilige plek om fietsen mee te nemen, maar het biedt naast de nadelen ook een aantal onmiskenbare voordelen.

Voordelen

 • Je hebt geen trekhaak nodig
 • Installatie is meestal erg eenvoudig
 • Extra nummerbord of verlichting niet nodig

Nadelen

 • Kofferbak ruimte is niet beschikbaar
 • Plaatsen van de fietsen kan onhandig zijn waardoor je schade aan de lak van je auto kunt krijgen
 • Past niet op alle auto’s en stabiliteit is vaak matig

Thule Raceway 992

Met deze fietsendrager kun je tot een maximum van 3 fietsen meenemen hangend aan de achterkant van de auto zonder dat je een trekhaak hebt. Na gebruik je hem makkelijk opvouwen en in de auto achterlaten voor je volgende avontuur

Saris ProPlus Bones

Wil je wel een fietsendrager voor op je kofferbak maar wil je er niet al te veel geld aan kwijt zijn, bekijk dan het Saris ProPlus model. Een fiets minder dan de Thule Raceway, maar het scheelt ook behoorlijk wat in de portemonnee.

Veelgestelde vragen over de fietsendrager en een Tesla model 3

Wat is het extra verbruik van een fietsendrager op een Tesla model 3?

Houd er rekening mee dat je 10 tot 15% extra energie verbruikt wanneer je een fietsendrager inclusief fietsen vervoert op je trekhaak. Bij de modellen op de kofferbak en op het dak ligt dit nog hoger omdat de weerstand hoger ligt en de aërodynamica afneemt.

Is het veilig om een fietsendrager op de Tesla Model 3 te installeren?

Ja, let wel op de maximale kogeldruk van de trekhaak en houd je uiteraard aan de maximale snelheid en de verkeersregels die gelden voor het rijden met een fietsendrager.

Kan ik een elektrische fiets meenemen op een fietsendrager voor de Tesla Model 3?

Ja, er zijn verschillende fietsendragers die geschikt zijn voor het meenemen van elektrische fietsen. Let er wel op dat de maximale belasting van de fietsendrager voldoende is voor het gewicht van de elektrische fiets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *