Home » Pro User fietsendrager » Pro User Briljant
pro user briljant achterklep

Pro User Briljant

Voor wie helemaal bijgepraat wil worden over de fietsendrager van Pro User.


De Pro User Briljant fietsendrager is een compact en lichte fietsendrager voor achterop de auto met een universele montage op de trekhaak van de auto. Deze fietsendrager van Pro User is makkelijk te monteren en kan bevestigd worden zonder gereedschap. In deze review lees je wanneer je deze fietsendrager het beste kunt aanschaffen, lichten we de voor en nadelen uit en komen we tot een advies.

Kenmerken van de Pro User Briljant fietsendrager

 • 1-2 fietsen
  Je kan de Pro User Briljant gebruiken om maximaal twee fietsen op te plaatsen.Dit kunnen twee normale fietsen zijn of een enkele elektrische fiets.
 • 7 of 13 polige stekker
  Door de bijgeleverde 7-polige en 13-polige stekker aansluitingen kan de fietsendrager gebruikt worden voor auto’s met zowel een 7-polige als een 13-polige aansluiting
 • 40 kilo draaggewicht
  De Briljant heeft een laadvermogen van 40 kilogram, wat neerkomt op 20 kilogram per fiets. Daardoor is het niet de ideale keuze voor mensen met elektrische fietsen, al kun je wel 1 elektrische fiets met dee drager meenemen. Dit model is wel perfect voor twee ‘normale’ fietsen.
 • Minder geschikt voor ebikes
  Zoals al eerder aangegeven is dit model minder geschikt voor ebikes omdat er maar maximaal 1 elektrische fiets op kan worden vervoerd.
 • Niet volledig inklapbaar
  De fietsendrager is makkelijk en snel op te bergen dankzij de compacte grootte en het lichte gewicht. Let er wel op dat deze drager niet volledig inklapbaar is.
 • Niet kantelbaar
  De fietsendrager kan niet worden gekanteld, hierdoor is de kofferbak niet beschikbaar als je fietsen eenmaal gemonteerd staan.

Foto’s van de fietsendrager

pro user briljant voorkant
pro user briljant ingeklapt
pro user auto montage

De voordelen van deze Briljant fietsendrager

 • Snelle montage
  De fietsendrager is vooraf reeds gemonteerd. Er is wat kracht nodig om de fietsendrager op de trekhaak te krijgen, maar voor de rest is de fietsendrager zo op je auto gemonteerd.
 • Erg licht vergeleken met andere fietsendragers
  De fietsendrager is erg licht en weegt maar 6,5 kilogram. Hierdoor is de fietsendrager eenvoudiger te hanteren dan alle andere fietsendragers die altijd zwaarder zullen zijn.
 • Goedkoopste fietsendrager op de markt
  Wanneer je op zoek bent naar een voordelige fietsendrager dan zit je bij een deze fietsendrager zeker goed. Dit is namelijk de goedkoopste fietsendrager die er op dit moment op de markt te krijgen is.

Pro User Briljant Aanbieding

In samenwerking met onze partners bieden wij deze fietsendrager aan tegen scherpe prijzen. De aanbiedingen voor de Pro User Briljant worden elke dag voor je bijgehouden zodat je altijd kan kiezen tussen de beste deals.

Waar moet ik op letten bij een Briljant fietsendrager

Ondanks het feit dat de fietsendrager makkelijk te monteren is en je geen extra gereedschap nodig hebt om het te monteren, heb je wel veel kracht nodig om de fietsendrager op de trekhaak bevestigd te krijgen.

Indien je meer dan twee fietsen zou willen vervoeren, gaat dit niet. De fietsendrager heeft ook maar een beperkte draagkracht, waardoor zwaardere fietsen niet op deze fietsendrager geladen kunnen worden.

 • Niet geschikt voor elektrische fietsen, ebikes en fatbikes
 • Niet kantelbaar waardoor kofferbak niet bereikbaar is

Wat zijn de beste alternatieven?

De Pro User Diamant is al jaren de nr.1 van de Consumentenbond en biedt uitgebreide extra opties. fietsendrager aan een scherpe prijs. De drager neemt weinig ruimte in wanneer je hem niet gebruikt, waardoor het model makkelijk op te bergen is. Ook blijft de achterbak altijd beschikbaar omdat de fietsendrager kantelbaar is.

Op de Pro User Amber kan je maximaal vier fietsen vervoeren. Het maximale gewicht is 60 kilogram aan draagcapaciteit. De Pro User Amber heeft ook brede wielgoten van kunststof, waardoor de fietsen stevig staan tijdens het transporteren. De instapprijs is ook zeer aantrekkelijk.

Review van de Pro User Briljant

Prijs/Kwaliteitsverhouding

Deze fietsendrager is de voordeligste in zijn soort. Dat maakt hem het ultieme instapmodel voor mensen die voor een voordelige prijs een fietsendrager willen aanschaffen.

Bevestiging en montage

De montage gaat eenvoudig zonder gereedschap en is zeer eenvoudig. De bevestiging is toch iets moeilijker dan het lijkt, aangezien je vrij veel kracht moet hebben om de fietsendrager op je trekhaak te kunnen plaatsen.

Inklappen en opbergen

De drager is makkelijk op te bergen omdat hij super compact is en ook nog goed inklapbaar. Ook is de fietsendrager met 6.5 kilo erg licht, waardoor verplaatsen uitstekend te doen is.

Extra mogelijkheden

De extra mogelijkheden van deze fietsendrager zijn beperkt. Dit is echt een model die precies doet wat je kan verwachten: fietsen vervoeren. De fietsendrager is niet kantelbaar, er is geen ingebouwd slot aanwezig en het model is niet geschikt voor elektrische fietsen, ebikes of fatbikes.

Pro User Briljant review

Rene Ravennest

pro user briljant voorkant
Prijs/Kwaliteit verhouding
Bevestiging en montage
Inklappen en opbergen
Extra Mogelijkheden

Summary

Wil je een voordelige, simpele fietsendrager aanschaffen die je altijd achter de hand hebt om snel te gebruiken voor maximaal 1 of 2 normale fietsen dan is de Pro User Briljant echt iets voor jou.

3.5

Veelgestelde vragen over de Pro User Briljant fietsendrager

Hoe bevestig ik deze fietsendrager op mijn auto?

Monteer de fietsendrager sowieso enkel volgens de montagehandleiding. De fietsendrager is reeds gedeeltelijk gemonteerd, enkel de twee scharnierbare hangbeugels moeten nog uitgeklapt worden en vastgeschroefd worden. Hierna moet je de lichtbalk nog bevestigen. De achterlichthouders schuif je in de kamphouder rail en schroef je vast, hierna schroef je de kentekenplaathouder in de lamphouder rail.

Je plaatst de fietsendrager op de kogel van je trekhaak en zet deze recht. Je klapt de fietsendrager dan rustig uit door het uiteen drukken van de benen totdat je voelt dat je harder moet duwen. Hierna druk je met vlakke hand de hendel naar beneden om de fietsendrager te vergrendelen. Je drukt deze in tot het niet meer verder kan. Hierna plaats je de borgpen in het gat en kan je de fietsendrager beladen met je fietsen.

Is deze fietsendrager geschikt voor elektrische fietsen?

Neen, de Pro User Briljant fietsendrager is helaas niet geschikt voor elektrische fietsen, ebikes of fatbikes.

Hoeveel fietsen kan ik kwijt op deze fietsendrager?

Je kan op deze fietsendrager maximaal twee fietsen bevestigen.