Home » Thule Fietsendrager » Alles wat je wilt weten over de Thule Easyfold
Thule Easyfold XT 934

Thule Easyfold

Voor wie helemaal bijgepraat wil worden over de fietsendrager van Thule.


De Thule EasyFold XT wordt vaak beschreven als een alleskunner onder de fietsendragers. Alhoewel het een van de kleinste fietsendrager van Thule in zijn soort is, is het een zeer sterk en betrouwbaar model. Dankzij zijn laadvermogen van 60kg kunnen er niet alleen ‘gewone’ fietsen op vervoerd worden, maar ook E-bikes of Speed pedelecs. Hij is opvouwbaar, compact en bovendien heel gemakkelijk op de trekhaak te monteren. De afneembare haken zetten het frame van de fiets automatisch vast. Als de grip volledig is, geeft het systeem een klik, zodat je veilig op weg kunt.

De kenmerken

Het zijn vooral zijn solide bouw en geavanceerde eigenschappen die hem tot een bestseller maken. De ANWB heeft de Thule Easyfold dan ook uitgeroepen tot beste fietsendrager voor e-bikes. Zijn opvallendste kwalificaties:

 • Geschikt voor 1-3 fietsen
  Deze fietsendrager is het model uit de Easyfold serie, waarop je 1- 3 fietsen tegelijk kan vervoeren.
 • 60 kilo draaggewicht
  Met een draaglast van 60 kilo, is deze drager bruikbaar voor alle soorten fietsen, van nostalgische oma-fietsen, geavanceerde racefietsen en mountainbikes tot de veel zwaardere e-bikes.
 • 13-polige stekker
  Met de 13-polige stekker aansluiting ben je voorzien van alle elektrische functies die een fietsendrager kan bieden. Zo zijn remlichten, mistlichten, knipperlichten en achteruitrijlichten zichtbaar. Goed voor de veiligheid en het gemak. Heeft jou auto een 7-polige aansluiting dan is het ook mogelijk om de drager aan te sluiten via een adapter.
 • Volledig inklapbaar
  Door zijn totale opvouwbaarheid klap je deze drager vlot in tot een compact pakket, zodat je hem gewoon in de achterbak van je auto kunt vervoeren. Daarbij zijn ook de transportwieltjes en de handvaten ideaal. Bij thuiskomst is een klein hoekje in de schuur al voldoende om hem netjes op te bergen.
 • Kantelbaar systeem
  Het apparaat is bovendien kantelbaar, zodat je ook tijdens het vervoer van je fietsen de kofferbak gewoon kunt openen. Superhandig als je nog even je jas uit de achterbak wilt halen!

De voordelen van deze fietsendrager

 • Eenvoudige montage
  Het monteren van deze fietsendrager is super easy, zelfs zonder gereedschap. Je plaatst de drager op de trekhaak en vergrendelt deze met het klikmechanisme. Daarna zet je de fietsen vast op de wielgoten, door de frameklemmen te bevestigen. Het bevestigingssysteem maakt een klikgeluid als het frame van je fiets goed vastzit.

Aanbieding

In samenwerking met onze partners bieden wij deze fietsendrager aan tegen scherpe prijzen. De aanbiedingen voor de Thule Easyfold worden elke dag voor je bijgehouden zodat je altijd kan kiezen uit de beste deals.

Waar moet ik op letten?

Bij aankoop van deze drager wordt geen oprijgoot meegeleverd. Dat betekent dat je de fietsen zelf in de drager moet tillen. Niet makkelijk, want het gewicht van een elektrische fiets zit namelijk rond de 25 kilo. Gelukkig is dit praktische item er wel los bij te bestellen.

Video

Wat zijn de beste alternatieven?

Als alternatieve modellen voor een Thule fietsendrager komen we allereerst uit bij de Thule Velospace. Deze fietsendrager kan zelfs uitgebreid worden naar 4 fietsen en is ook verkrijgbaar met koffer zodat je nog maar ruimte hebt voor bagage. De Thule Euroride is uitermate geschikt voor als je snel op weg wilt met twee fietsen of met 1 elektrische fiets.

Foto’s van de fietsendrager

Review van de Thule EasyFold

Dit model komt als beste uit de test voor fietsdragers van de ANWB. Hij scoort bijzonder goed op alle vlakken, en laat de concurrentie achter zich door het ultieme totaalplaatje van gebruiksgemak, solide constructie en oog voor detail in uitvoering en afwerking. De belangrijkste pijlers van het succes van dit model berust vooral op de volgende elementen:

Prijs/Kwaliteitsverhouding

Het Zweedse merk Thule is een van de grootste aanbieders van fietsendragers en de diverse modellen van dit merk zijn solide, stijlvol en makkelijk in gebruik. Thule is zeker niet het goedkoopste label in zijn soort, maar daarvoor kun je wel een uitstekende kwaliteit verwachten!

De diverse producten worden dan ook gekenmerkt door een solide functionaliteit, kwalitatief hoogstaande materialen en een hoogwaardige afwerking. Dat geldt uiteraard ook voor deze versie van de Easyfold serie, die nóg gebruiksvriendelijker en duurzamer is dan voorgaande modellen.

Bevestiging en montage

De Thule Easyfold wordt volledig klaar afgeleverd. Je hoeft dus niet na ontvangst nog tijd te besteden aan het in elkaar zetten van de fietsendrager. Ook is de montage op de trekhaak eenvoudig.

Inklappen en opbergen

Zoals de naam al zegt is dit model makkelijk in te klappen en hierdoor bespaar je ruimte in je opslag. Het nadeel van deze fietsendrager is wel dat hij behoorlijk zwaar is (23 kilo) waardoor het verplaatsen en het opbergen wat kracht vraagt.

Extra Mogelijkheden

Doordat er 3 fietsen op passen is deze gebruiksvriendelijke drager ideaal voor een fietsvakantie met het gezin. De uitvoerige mogelijkheden, zoals de geïntegreerde transportwielen en het ingebouwde slot, maken hem bovendien makkelijk te vervoeren en te beveiligen. Daarnaast is dit model, naast verlichting en een kentekenplaathouder, tevens uitgerust met een mistlamp en achteruitrijlichten, die in veel landen verplicht zijn.

Thule EasyFold Review

Rene Ravennest

Prijs/Kwaliteit verhouding
Bevestiging en montage
Inklappen en opbergen
Extra mogelijkheden

Summary

Al met al is de Thule EasyFold een kwalitatief hoogstaande fietsendrager met veel handige extra’s. De super eenvoudige montage en opvouwbaarheid scoren hoge ogen. De adviesprijs is aan de hoge kant, maar je kan wel rekenen op een uitstekende kwaliteit en veel gebruiksgemak.

3.8

Veelgestelde vragen over de Thule Easyfold

Hoe bevestig ik deze fietsendrager op mijn auto?

Het bevestigen van deze drager gaat heel gemakkelijk, mede dankzij de nieuwe innovatieve snelkoppeling. Plaatst de fietsdrager op de trekhaak en vergrendel deze. Daarna kun je de fietsen op de wielgoten vastzetten worden door ze in de frameklemmen te bevestigen.

Is deze fietsendrager geschikt voor elektrische fietsen?

Jazeker, deze drager kan elk type fiets aan, ook de zwaardere e-bikes. Mede dankzij de stabiele constructie, het hoge laadvermogen van 60 kg en de bredere wielgoten vormen e-bikes geen probleem voor dit model. Een achterklepdrager is geen optie, want de meeste e-bikes komen ruim boven de 15 kilo uit, de maximale belasting per fiets.

Hoeveel fietsen kan ik kwijt op deze fietsendrager?

De Easyfold is berekend op een maximale last van 60 kg, zodat hij 2 e-bikes kan vervoeren of 3 lichtere fietsen, zoals racefietsen of mountainbikes.