Home » Pro User fietsendrager » Pro User Diamant

Pro User Diamant fietsendrager auto

Pro User Diamant

Voor wie helemaal bijgepraat wil worden over de fietsendrager van Pro User.

De Pro User Diamant SG is de fietsendrager die de afgelopen jaren door de Consumentenbond is verkozen tot de beste fietsendrager in zijn soort. De Pro User Diamant kun je eenvoudig monteren en kan gebruikt worden met zo goed als alle trekhaken en fietsen. Op deze pagina leggen we uit waarom je voor dit model kunt kiezen, waar je op moet letten en wat de alternatieven zijn voor deze handige drager.

Kenmerken van de Pro User Diamant fietsendrager

 • 1-3 fietsen
  De drie Pro User Diamant SG 1, SG 2 en SG 3 modellen kunnen respectievelijk één, twee en drie fietsen tegelijkertijd dragen.
 • 60 kilo draaggewicht
  Het maximale draaggewicht van de SG 1 is dertig kilogram en dus geschikt voor een elektrisch fiets. Het draaggewicht van de SG 2 is zestig kilogram en het draaggewicht van het model SG 3 is ook zestig kilogram. Met dit laatste model kun je twee elektrische fietsen vervoeren en één minder zware fiets.
 • 7 of 13 polige stekker
  De Pro User Diamant beschikt over een 7 en een 13 polige stekker. Hierdoor zijn beide aansluitingen mogelijk. Achteruitrijverlichting en een mistachterlicht kun je aansluiten via een 13 polige stekker.
 • Geschikt voor ebike
  De Diamant fietsendrager is geschikt om elektrische fietsen mee te vervoeren. Ook fatbikes, racefietsen en stadsfietsen kunnen prima vervoert worden met dit model.
 • Volledig inklapbaar
  De fietsendrager is volledig inklapbaar zodat het model handig is op te bergen als het niet gebruikt wordt.
 • Kantelbaar systeem
  Net zoals bij de Pro User Amber, kun je de kofferbak nog steeds vlot bereiken wanneer de fietsendrager op je wagen gemonteerd is. Dit kan allemaal dankzij het handige kantelmechanisme van de fietsendrager.

De voordelen van deze Pro User Diamant fietsendrager

 • Direct te gebruiken
  Wanneer je deze fietsendrager aanschaft hoef je geen onnodige tijd te verspelen aan het monteren van de fietsendrager. Deze wordt compleet geleverd en kun je meteen op je trekhaak plaatsen.
 • Te installeren op bijna alle trekhaken
  De fietsendrager is geschikt voor zo goed als alle trekhaken, wat het monteren van de fietsendrager vergemakkelijkt.
 • Voorzien van slot
  Je fietsen zijn via de drager eenvoudig af te sluiten en op slot te zetten. Hierdoor hoef je geen handmatige sloten aan te schaffen en extra na te denken wanneer je de auto verlaat.

Pro User Diamant Aanbieding

In samenwerking met onze partners bieden wij deze fietsendrager aan tegen scherpe prijzen. De aanbiedingen voor de Pro User Diamant worden elke dag voor je bijgehouden zodat je altijd kan kiezen tussen de beste deals.

Waar moet ik op letten bij een Diamant fietsendrager

Ondanks het feit dat de fietsendrager makkelijk te monteren is en de fietsendrager compleet wordt geleverd, is de fietsendrager aan de zware kant waardoor het wellicht handiger is om de fietsendrager met meerdere personen op je trekhaak te plaatsen.

Staat de fietsendrager eenmaal op je trekhaak dan is de verdere montage erg simpel. Hierna hoef je slechts de hendel om te zetten zodat de drager stevig op de trekhaak wordt bevestigd. Nu staat alles muurvast en kun je de fietsen bevestigen.

 • Indien je meer dan drie fietsen wilt vervoeren of meer dan twee elektrische fietsen wilt vervoeren, is de Diamant niet de beste optie. 
 • De fietsendrager weegt 18 kilo, dit is behoorlijk zwaar

Wat zijn de beste alternatieven?

Als alternatieven is het interessant om de Pro User Amber fietsendrager en de Pro User Briljant fietsendrager te bekijken.

De Pro User Briljant is een erg lichte fietsendrager die je voor een scherpe prijs kunt kopen. Je kunt op deze fietsendrager twee fietsen monteren en hij wordt inclusief verlichting en een houder voor je kentekenplaat geleverd.

De Pro User Amber is de variant die het meeste op de Diamant lijkt, alleen heeft deze drager iets minder draagkracht en kun je daardoor wat minder fietsen meenemen. Daarnaast is hij minder opvouwbaar, maar heeft hij ls grote voordeel dat hij 3 kilo lichter is.

Foto’s van de fietsendrager

Pro User Diamant fietsendrager zijkant
Pro User Diamant fietsendrager ingeklapt
Pro User Diamant fietsendrager auto

Review van de Pro User Diamant

Prijs/Kwaliteitsverhouding

Deze fietsendrager is al sinds jaar en dag de beste test van de Consumentenbond. De prijzen zijn vergeleken andere merken en modellen zeer aantrekkelijk. Zeker voor de kwaliteit die wordt geleverd.

Bevestiging en Montage

Deze drager haal je volledig startklaar uit de doos. Daarna is de Pro User Diamant eenvoudig te monteren op de trekhaak van de auto dankzij de makkelijke hefboomconstructie. Enige kleine minputje is het gewicht van het product waardoor het tillen wat zwaarder zal zijn.

Inklappen en opbergen

Deze fietsendrager is helemaal opvouwbaar. Hierdoor kun je hem na gebruik eenvoudig in elkaar zetten en bijvoorbeeld in de kofferbak plaatsen. Ook neemt de drager hierdoor niet veel ruimte in wanneer je eenmaal thuis bent.

Extra Mogelijkheden

Dit product is kantelbaar. Hierdoor kun je bij je kofferbak zonder dat de fietsen van de drager hoeven op het moment dat je bijvoorbeeld iets wilt pakken. Daarnaast kun je de fietsen makkelijk op slot zetten via het ingebouwde systeem. Het is alleen jammer dat de fietsendrager niet uit te breiden is met bijvoorbeeld nog een extra kinderfiets.

Pro User Diamant review

Rene Ravennest

Prijs/Kwaliteit verhouding
Montage en Bevestiging
Inklappen en opbergen
Extra mogelijkheden

Summary

De Pro User Diamant haal je uit de doos en binnen no-time staat dit model op je trekhaak. De uitgebreide extra mogelijkheden en de makkelijke manier waarop deze drager is op te bergen en in te klappen maken het niet voor niets een van de beste fietsendragers uit onze test.

4.4

Veelgestelde vragen over de Pro User Diamant fietsendrager

Hoe bevestig ik deze fietsendrager op mijn auto?

Je plaatst de fietsendrager op de kogel van je trekhaak, waarna je met wat kracht de hefboom naar omlaag duwt. Hierna is de fietsendrager vergrendeld. Vervolgens kan de fiets geplaatst worden en monteer je de fiets met de frameklem en riem op de fietsendrager. De wielen van je fiets staan stevig vast op de fietsendrager dankzij de wielgoten die je kunt verstellen.

Is deze fietsendrager geschikt voor elektrische fietsen?

De Pro User Diamant SG 1, SG 2 en SG 3 zijn alle drie geschikt om elektrische fietsen mee te vervoeren. De draagkracht ligt hoog genoeg, waardoor het gewicht van een elektrische fiets geen probleem vormt. Onthou wel dat je, zoals hierboven reeds gezegd, slechts twee elektrische fietsen kunt monteren op de SG 3. Hierbij past uiteraard nog een derde gewone fiets, maar geen ebike.

Hoeveel fietsen kan ik kwijt op deze fietsendrager?

Op de SG 1 kun je één fiets laden, op de SG 2 kun je twee fietsen monteren en op het model SG 3 kun je drie fietsen monteren (waarvan twee elektrische fietsen en één minder zware fiets).