Home » Fietsendrager elektrische fiets met middenmotor
thule_easyfold_mountainbike

De beste fietsendrager voor elektrische fiets met middenmotor

Wij helpen jou de beste fietsendrager voor je elektrische fiets met middenmotor te vinden!

Op pad met je elektrische fiets met middenmotor? Dan is een fietsendrager hartstikke handig. Voor elektrische fietsen is er hartstikke veel keus, daarom vonden we het handig om een kort lijstje voor je te maken met onze favorieten. Ook hebben we een aantal belangrijke dingen voor je opgeschreven waar je op moet letten en beantwoorden we de meest gestelde vragen over dit onderwerp.

De beste fietsendrager voor je elektrische fiets met middenmotor

Een mooie nieuwe elektrische fiets met middenmotor verdient ook een stabiele en veilige fietsendrager waarmee je met een gerust hart je fietsen kan vervoeren. Wij hebben ter inspiratie hieronder het volgende lijstje voor je samengesteld. Let vooral op de afstand tussen de wielgoten en kijk hoe breed jouw motor uitsteekt, zo kom je niet voor verassingen te staan.

Let op deze zaken bij het kopen van fietsendrager voor ebike met middenmotor

Heb je een fietsendrager gevonden die je interessant vindt en mogelijk wilt kopen, controleer dan nog voor de zekerheid nog even de volgende onderwerpen:

1. Afstand tussen de fietsen

Omdat de motor in de trapas van je fiets zit verwerkt is de onderkant van je fiets een stukje breder dan bij reguliere fietsen. Wanneer je twee ebikes vervoerd wil je natuurlijk dat de motoren voldoende ruimte hebben en elkaar niet aanraken. Daarom is het handig om een fietsendrager uit te kiezen met voldoende ruimte tussen de wielgoten.

2. Bevestigen van het frame

Heb jij een mooie elektrische fiets waarin de accu van de motor in het frame zit verwerkt dan is het nog wel even goed om te checken of de frameklemmen van de fietsendrager breed genoeg zijn om de fiets mee vast te zetten. Is dat moeilijk, dan is het vaak ook altijd nog een optie om de frameklem vast te zetten aan de verticale framebuis. Zo ontzie je ook de accu. Wanneer de accu op de bagagedrager is gemonteerd dan voorzien we geen problemen. Tip: verwijder de accu op de bagage drager tijdens het vervoeren, dit scheelt druk op de trekhaak en verminderd (licht) de brandstofkosten.

3. Fietssloten

Een ebike is een serieuze investering en je wilt er mede daarom ook zo lang mogelijk plezier van hebben. Kies dan ook voor een fietsendrager die je zowel op de trekhaak op slot kan zetten als waarmee je de fietsen per stuk kunt beveiligen. Hiermee voorkom je dat je op een onbewaakt moment je fietsen uit het oog verliest en een dief zijn werk kan doen.

4. Maximum aantal fietsen

Houd er rekening mee dat je maximaal 2 elektrische fietsen met middenmotor kan vervoeren. Dit komt omdat de meeste trekhaken een maximale kogeldruk hebben tussen de 50 en 100 kilo. Een fietsendrager en twee elektrische fietsen wegen bij elkaar al zo’n 75 kilogram.

Een fietsendrager voor een middenmotor kopen?

De laatste twee tips die we je willen geven gaan over gemak. Elektrische fietsen zijn zwaar, daardoor is het best een klusje om telkens de fietsen op te tillen en in de fietsendrager te zetten. Wij raden dan ook aan om een oprijgoot te gebruiken of zelf een oprijgoot te maken. Daarnaast krijgen wij veel positieve geluiden over fietsendrager die makkelijk en snel opvouwbaar zijn. Zeker wanneer je weinig ruimte hebt is het een enorm voordeel dat je de dragers compact kunt maken en makkelijk kunt opbergen.

Veel gestelde vragen wanneer je ebikes met middenmotor wilt vervoeren

Wat is de beste manier om elektrische fietsen op mijn fietsendrager te zetten?

Het grote voordeel van deze fietsen is dat het gewicht van de motor netjes gecentreerd is. Wanneer je de fietsen correct op de fietsendrager zet dan zal het gewicht zich dan ook automatisch uitbalanceren naar het midden. Let er wel op dat je de fietsen dwars zet, dus de ene fiets met het stoer rechts en de volgende met het stuur links. Hierdoor verdeel je evenredig het gewicht en voorkom je onveilige situaties op de weg.

Wat is de veiligste fietsendrager voor een ebike met middenmotor?

Voor ebikes ontkom je niet aan een trekhaakdrager. Dit komt omdat de fietsen vaak al zwaarder zijn dan 20 kilo en wanneer je meerdere fietsen mee wilt nemen vallen de dakdrager en de achterruitdrager al af omdat deze niet de veiligheid en stabiliteit bieden.

Kan ik ook fietsen met een voorwielmotor en een achterwielmotor vervoeren?

Uiteraard kun je met de bovengenoemde dragers ook elektrische fietsen met een achterwiel en voorwiel motor vervoeren. Wij hebben ons in dit blog alleen willen focussen op de fiets met middenmotor.

Wat kan ik doen om het gewicht van de ebike op de fietsendrager te verminderen?

Je kan het gewicht verminderen door, indien mogelijk, de accu’s van de ebikes te verwijderen. Dit scheelt al gauw een aantal kilo en hierdoor verlaag je de druk op de trekhaak.

Aanbiedingen en korting

Tot slot hebben we voor jouw de beste deals op een rijtje gezet. Onze partners hebben alle fietsendragers op voorraad en bieden de scherpste prijzen. Bekijk of er een aanbod tussen zit was bij je past!