Home » Hapro fietsendrager » Hapro Atlas Active

Hapro_atlas_active_voorkant

Hapro Atlas Active

Voor wie helemaal bijgepraat wil worden over de fietsendrager van Hapro.

De Hapro Atlas Active fietsendrager is een drager die je op vele manieren kunt gebruiken. De verschillende versies maken het mogelijk om met 1 racefiets op stap te gaan maar ook om met het hele gezin alle fietsen mee te nemen voor een autovakantie naar Frankrijk. Deze Hapro fietsendrager is daarom ook erg veelzijdig. In deze review leggen we je precies uit wanneer je wel of juist niet voor deze fietsendrager moet kiezen.

Kenmerken van de Hapro Atlas Active fietsendrager

 • Geschikt voor 1-4 fietsen
  Er zijn 4 verschillende modellen binnen deze serie. De Atlas Active I, Atlas Active II, Atlas Active III en Atlas Active IV. Deze fietsendragers worden allemaal op de trekhaak gemonteerd.
 • 60 kilo draaggewicht
  Met 60 kilo aan draaggewicht heeft dit model een erg groot bereik en kun je veel fietsen kwijt. Op het moment dat je 4 fietsen wilt plaatsen let er dan wel op dat je onder de 60 kilo blijft om onveilige situaties op de weg te voorkomen.
 • 7-polige stekker
  De drager is voorzien van een 7-polige stekker aansluiting. Deze kun je uiteraard ook aansluiten als jouw auto een 13-polige aansluiting heeft, hiervoor heb je een adapter nodig. Met een 7-polige beschik je over de standaard functies (achterlichten, remlichten, richtingaanwijzers). Je hebt geen beschikking over een achteruitrijverlichting en een mistachterlicht maar deze zijn niet verplicht in Nederland.
 • Geschikt voor ebike
  Op elk model kun je elektrische fietsen plaatsen. Let er wel op dat de maximale draagcapaciteit 60 kilogram is, waardoor het maximum aantal ebikes altijd maximaal 2 kan zijn.
 • Niet volledig inklapbaar
  De Atlas Active is helaas niet compleet opvouwbaar, maar wel deels inklapbaar.
 • Kantelbaar systeem
  Staan je fietsen eenmaal op de fietsendrager dan blijft de kofferbak beschikbaar voor de Atlas II, III en IV modellen. Doordat je de drager kunt kantelen kun je nog dingen uit de kofferbak halen of juist toevoegen. Let op dat de Atlas I niet over dit mechanisme beschikt.

Foto’s van de fietsendrager

Hapro_atlas_active_voorkant
Hapro_atlas_active_ingeklapt
Hapro_atlas_active_boven

De voordelen van deze Hapro Atlas Active fietsendrager

 • Een van de weinige fietsendragers voor 4 fietsen
  Het bijzondere aan deze fietsendrager is dat er tot wel 4 fietsen mee kunnen worden genomen. Er zijn maar weinig dragers die zoveel fietsen mee kunnen nemen, dus dat is een enorm pluspunt.Met deze fietsendrager kun je zowel elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen als mountainbikes vervoeren. Voor fatbikes is deze drager minder geschikt.
 • Robuuste beveiliging
  Je fietsen worden via een slot op de framehouder vastgezet en afgesloten met een sleutelslot.

Atlas Active Aanbieding

In samenwerking met onze partners bieden wij deze fietsendrager aan tegen scherpe prijzen. De aanbiedingen voor de Hapro Atlas Active worden elke dag voor je bijgehouden zodat je altijd kan kiezen tussen de beste deals.

Waar moet ik op letten?

Het grote voordeel van dit model is dat je met de Active IV zelfs 4 fietsen kan vervoeren. Let er wel op dat hoe meer fietsen een fietsendrager kan dragen hoe zwaarder de fietsendrager wordt. De Atlas 4 is met bijna 24 kilo aan de zware kant.

Tel hierbij op dat wanneer je elektrische fietsen wilt meenemen je ook deze fietsen nog moet optillen. Dit wordt alles bij elkaar best een zware oefening. Wanneer je meerdere fietsen wilt vervoeren raden wij dan ook aan om gebruik te maken van een oprijgoot. Deze wordt niet standaard meegeleverd maar kun je wel apart bij bestellen. Met deze oprijgoot maak je het jezelf een stuk makkelijker, doordat je op deze manier de fietsen makkelijker op de Hapro Active kunt plaatsen.

Een ander belangrijk punt is dat dit model in een 7-polige variant wordt geleverd en in een 13-polige variant. Kijk daarom goed welke aansluiting past bij jouw wensen.

 • De fietsendragers worden niet compleet afgeleverd, je moet ze zelf in elkaar zetten.

Wat zijn de beste alternatieven?

Binnen de fietsendragers van Hapro zijn er nog twee noemenswaardige varianten die we graag kort onder je aandacht willen brengen.

De Hapro Atlas Premium Xfold is een model dat uitermate geschikt is voor elektrische fietsen. Het grote voordeel van dit model ten opzichte van de Active variant is dat het compleet inklapbaar is en al bijna startklaar wordt aangeleverd.

Daarnaast hebben we nog de Hapro Atlas Premium. Dit is de voorloper van de hierboven voorgestelde Xfold versie. De Premium is jarenlang uitgeroepen tot de beste fietsendrager door de ANWB en is nog steeds een klassieker voor een aantrekkelijker prijs. Wil je voor een moderne versie gaan met alle gemakken en heb je een iets groter budget dan raden we je de Xfold versie aan.

Hapro Atlas Active Review

Rene Ravennest

Hapro_atlas_active_voorkant
Prijs/Kwaliteit verhouding
Montage en Bevestiging
Inklappen en opbergen
Extra mogelijkheden

Summary

Ga je met het hele gezin op vakantie en wil je een fietsendrager tegen een goede prijs dan is dit een zeer interessant model. Verwacht je wat meer extra’s of ben je op zoek naar een fietsendrager speciaal voor elektrische fietsen of ebikes dan zijn er betere versies beschikbaar.

3.3

Review van de Hapro Atlas Active

Prijs/Kwaliteitsverhouding

We hebben te maken met een basis fietsendrager die qua kwaliteit aan alle voorwaarden voldoet. De prijs van dit model licht in het middensegment en is erg aantrekkelijk voor wanneer je meerdere fietsen wilt vervoeren.

Bevestiging en Montage

Ruim alvast wat extra tijd in voor het monteren van deze fietsendrager. Het product wordt namelijk los aangeleverd en hierdoor moet je het nog bijna volledig zelf in elkaar zetten. Met de instructie video op youtube erbij en de bijgeleverd instructie zal dit weinig problemen opleveren. Eenmaal in elkaar gezet is het plaatsen even eenvoudig als bij alle andere fietsendragers.

Inklappen en opbergen

Dit model is niet volledig opvouwbaar. Wanneer je de fietsendrager in de kofferbak wilt plaatsen dan dien je zelf de beugel te demonteren. Hierdoor wordt het opbergen als je eenmaal thuis bent ook stukje complexer, je hebt immers meer ruimte nodig. Houd hier rekening mee bij aanschaf.

Extra Mogelijkheden

Het grote voordeel is dat deze fietsendrager zelfs met 4 fietsen nog steeds kantelbaar blijft. Ook het op slot zetten van de fietsen is echt een pluspunt. Een verbeterpunt aan deze modellen is de beperkte inklapbaarheid en de verschillende stekker aansluitingen waar je goed op moet letten bij aanschaf.

Veelgestelde vragen over de Hapro Atlas Active fietsendrager

Hoe bevestig ik deze fietsendrager op mijn auto?

Deze fietsendrager moet gemonteerd worden op je trekhaak. Wanneer je de fietsendrager op de trekhaak hebt gezet kun je hem eenvoudig vastzetten met de hendel. Wanneer je de klik hoort dan zit je fietsendrager vast. Het vastzetten van de fietsen gaat via de framehouders en de apart geleverde lusjes om de wielen.

Is deze fietsendrager geschikt voor elektrische fietsen?

Je kunt met deze fietsendragers zeker elektrische fietsen vervoeren. Het maximum aantal te vervoeren ebikes is twee. Hapro heeft echter ook de Atlas Premium Xfold uitgebracht die iets geschikter is voor het vervoeren van dit soort fietsen.

Hoeveel fietsen kan ik kwijt op deze fietsendrager?

Het maximum aantal fietsen wat je kunt vervoeren op deze fietsendrager is 4. Deze kun je plaatsen op de Active IV. Let er wel op dat het het maximaal aantal elektrische fietsen altijd 2 blijft vanwege het gewicht van deze fietsen.