Home » Twinny Load Fietsendrager » Twinny load e base

Twinny Load E base side

Twinny load e Base

Voor wie helemaal bijgepraat wil worden over de fietsendrager van Twinny load.

In dit artikel staan we uitgebreid stil bij de Twinny Load E base. Deze Twinny fietsendrager is een echte klassieker geworden op de weg en in dit artikel laten we zien of het product nog steeds de moeite waard is. Dit doen we door het product langst de meetlat te leggen aan de hand van verschillende kenmerken. Uiteindelijk komen we tot een eindoordeel op basis van onze bevindingen en is het uiteraard helemaal aan jouw om te bekijken of je deze fietsendrager de moeite waard vindt.

Kenmerken van de Twinny Load e Base fietsendrager

 • Geschikt voor 1-2 fietsen
  Wil je twee fietsen meenemen dan is dat geen enkel probleem met de E Base. De fietsen staan voldoende uit elkaar en het maximale draaggewicht van 50 kilo kan twee gewone fietsen makkelijk aan.
 • 50 kilo draaggewicht
  Het maximale gewicht aan fietsen voor deze drager is 50 kilo. Dit betekent dat de fietsen die je wilt meenemen gezamenlijk niet meer mogen wegen dan die 50 kilo. Reken dus goed uit hoe zwaar jouw fietsen zijn, kom je boven dit gewicht dan raden we je af om dit model aan te schaffen.
 • 13-polige stekker
  Met de 13-polige stekker haal je alle moderne gemakken in huis die je nodig hebt. De fietsendrager beschikt over een aansluit van het merk Jaeger waardoor er bijvoorbeeld ook een mistachterlicht gevoerd kan worden.
 • Geschikt voor ebike
  Op dit model kun je ebikes of elektrische fietsen plaatsen. Let er wel op dat dat het maximale gewicht nooit boven de 50 kilo mag komen. Wil je twee elektrische fietsen meenemen die elk 25 kilo wegen dan raden we je aan om de accu’s van de fietsen te verwijderen en in de auto te leggen. Dit scheelt al een hoop gewicht en geeft net wat meer ruimte.
 • Niet volledig inklapbaar
  De E base is helaas niet volledig inklapbaar. Dit maakt niet uit als je een grote schuur of garage hebt waarin je de drager kunt plaatsen. Heb je echter niet veel ruimte dan kan dit een serieuze zaak zijn om over na te denken.
 • Kantelbaar systeem
  Deze fietsendrager is kantelbaar, waardoor de kofferbak altijd bereikbaar blijft onderweg. Echter hebben wij in ons onderzoek gemerkt dat er een aantal gevallen online bekend zijn waarin het kantelmechanisme is afgebroken. Twinny Load heeft daar zelf een artikel over dit probleem geschreven waarin het bedrijf uitgebreid stil staat bij dit probleem en een oplossing aanbiedt.

De voordelen van deze Twinny Load E Base fietsendrager

 • Klassieker tegen een scherpe prijs
  Een van de grootste voordelen van dit model is ongetwijfeld de prijs. Deze is vrij scherp voor een fietsendrager waarmee je de basis toch wel binnen kan halen.

Twinny Load E Base Aanbieding

In samenwerking met onze partners bieden wij deze fietsendrager aan tegen scherpe prijzen. De aanbiedingen voor de E Base worden elke dag voor je bijgehouden zodat je altijd kan kiezen tussen de beste deals.

Waar moet ik op letten?

Zoals eerder gezegd zijn er online wat artikelen te vinden over mensen die problemen hebben ondervonden met het kantelmechanisme. Lees goed door wat Twinny Load daar zelf over te zeggen heeft en bekijk of de geboden oplossing voor jou voldoende is.

Een ander punt is dat deze fietsendrager niet montageklaar wordt afgeleverd. Wanneer je zelf niet zo handig bent of simpelweg geen zin hebt om tijd te steken in het monteren dan kan het een behoorlijke tijdrovende klus worden om deze drager in elkaar te zetten. Uiteraard zijn er online voldoende video’s beschikbaar waar uitgebreid wordt stilgestaan bij het monteren van dit product.

Wat zijn de beste alternatieven?

Twinny Load is een bekende product van fietsendragers en heeft gedurende de afgelopen jaren een aantal zeer kenmerkende fietsendragers op de markt gebracht. We staan hier kort stil bij twee van deze modellen.

De Twinny Load Easy is een model voor mensen die snel op stap willen en minder waarde hechten aan alle bijkomende extra mogelijkheden die fietsendragers op dit moment kunnen bieden.

Een model dat qua mogelijkheden heel erg aan de Easy doet denken is de Twinny Load E Carrier Ultra. Deze fietsendrager biedt eigenlijk alles wat de Easy op dit moment niet heeft en daarom raden we zeker aan om onze review van dit model te bekijken.

Foto’s van de fietsendrager

Twinny Load E base front
Twinny Load E base side
Twinny Load E base light
Twinny Load E base wielgoten
Twinny Load E base wielgoten 2
Twinny Load E base monteren

Review van de Twinny Load E Base

Prijs/Kwaliteitsverhouding

Deze klassieker gaat al een hele tijd mee en de prijs die Twinny voor deze drager vraagt is erg aantrekkelijk. Voor deze prijs vindt je niet snel een fietsendrager voor op je trekhaak, maar wees je ervan bewust dat je op andere zaken een boel inlevert.

Bevestiging en Montage

De montage stonden we al eerder bij stil en dat doen we in de eindconclusie nog een keer. Reken gerust op een paar uurtjes sleutelen om deze fietsendrager in elkaar te zetten. Het bevestigen van de drager gaat via de trekhaak en doe je via de speciale Swing koppeling.

De Swing koppeling is een manier van bevestigen waarmee je het model op de trekhaak zet en hem dan via een een soort molentje vastdraait. Hiermee zit de drager stevig vast en ben je klaar om je fietsen te bevestigen.

Inklappen en opbergen

De E-base kun je helaas niet inklappen en is daarom minder goed op te bergen dan andere fietsendragers. Een voordeel is wel dat de drager zelf relatief licht is (13 kilogram) waardoor het slepen en het tillen wat minder zwaar zijn.

Extra Mogelijkheden

Besef dat je met deze fietsendrager echt een basis model in huist haalt voor een goede prijs, maar zonder echte extra mogelijkheden of vernieuwde opties. Dit model bestaat al meer dan 10 jaar en is een vaste speler op de markt, maar qua productontwikkeling staat dit product een beetje stil.

Twinny Load E Base samenvatting

Rene Ravennest

Hapro Atlas Premium Blue voorkant
Prijs/Kwaliteit verhouding
Montage en Bevestiging
Inklappen en opbergen
Extra mogelijkheden

Summary

De Twinny E Base is al en hele lange lang tijd een bekend en betrouwbaar gezicht. Wil je een fietsendrager aanschaffen voor een instapprijs en vind je het niet erg om een tijdje bezig zijn met de montage dan is dit model echt de moeite waard.

3.1

Veelgestelde vragen over de Twinny Load E Base fietsendrager

Hoe bevestig ik deze fietsendrager op mijn auto?

Nadat je dit model op je trekhaak hebt getild met 1 of 2 personen, zet je de drager makkelijk vast met een draaiwiel. Hierna sluit je de Jaeger stekker aan op je auto zodat alle verlichting in orde is. De fietsen kun je op de fietsendrager zetten door ze erop te tillen of via een oprijgoot tussen de wielgoten te rijden. Dan is het kwestie van vastzetten via het frame en hierna ben je klaar om te gaan!

Is deze fietsendrager geschikt voor elektrische fietsen?

Ja. Je kunt je elektrische fietsen hiermee vervoeren, al is het niet de beste fietsendrager voor elektrische fietsen volgens ons panel. Dit komt met name door de relatief lage draagcapaciteit van de drager (max 50 kilo), waardoor je eigenlijk altijd genoodzaakt bent om de accu’s te verwijderen.

Hoeveel fietsen kan ik kwijt op deze fietsendrager?

Je kunt maximaal 2 fietsen met de E Base vervoeren. Dit kunnen verschillende soorten fietsen zijn. Je kunt bijvoorbeeld een volwassen stadsfiets combineren met een kinderfiets of met een racefiets. Ook kun je een twee ebikes meenemen.