Home » Fietsendrager fatbike
thule_easyfold_mountainbike

De beste fietsendrager voor de fatbike

Wij helpen jou de beste fietsendrager voor je fatbike te kiezen tegen de scherpste prijs!

Fatbikes zijn mooi, stoer en snel, maar kun je ze ook meenemen op het moment dat je op vakantie gaat of lekker een dagje weg? Ja, dat kan. Al hoewel de meeste fietsendrager niet geschikt zijn voor fatbikes zijn er toch een aantal zeer interessante oplossingen om deze fietsen op een veilige en goede manier te vervoeren.

De beste fietsendrager voor je fatbike

Het zoeken naar de beste fietsendrager voor fatbikes is best een moeilijke klus, omdat er maar weinig fietsendragers gemaakt zijn voor fatbikes. Toch hebben wij 3 goede oplossingen gevonden die een stabiel en veilig vervoer van je fiets garanderen. Verderop in dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten voordat je tot aanschaf overgaat, beantwoorden we de meest gestelde vragen en komen we met DE truc. Deze truc is de meest slimme manier om je fatbike te vervoeren.

De meest handige en goedkope oplossing voor het vervoeren van fatbikes

In onze zoektocht naar de meest geschikte fietsendrager hebben we gezien dat het heel moeilijk is om de beste fietsendrager te vinden. Toch hebben we via een hele slimme man op youtube de beste oplossing voor jullie gevonden. Het knappe aan deze truc is dat je met een hele eenvoudige en goedkope ingreep je fatbike op een multifunctionele fietsendrager van Thule mee kunt nemen.

Stappenplan

  1. Kijk naar een fietsendrager die ruimte laat tussen de eerste twee wielgoten. Wij raden hiervoor de Thule Easyfold en de Thule Euroride aan als de meest geschikte en gangbare modellen.
  2. Verwijder de aangebrachte spanden (4x) van je fietsendrager
  3. Plaats de fatbike tussen de twee wielgoten in. Dit klinkt raar, maar je zult zien dat de fiets prima zijn balans kan houden in het midden van je drager.
  4. Gebruik de XXL Thule spanbanden door ze door de spaken van je fiets heen te steken en ze aan te brengen via de al bestaande gaten.
  5. Zet het frame vast via de frameklemmen. Heb je een fiets gemaakt van carbon? Gebruik dan de speciale carbon frameprotector om alles te bevestigen.
  6. Controleer nogmaals of alles goed vast zit en enjoy the ride!

Is dit een veilige oplossing?

Ja, dit is een veilige oplossing. Om een veilige rit te garanderen gaat het erom dat je de fatbike wielen bevestigt met de spanbanden en het frame vastzet via de frameklemmen. Op deze manier verschilt het niet van de normale manier van fietsen vervoeren met een fietsendrager. Wanneer je je houdt aan het maximale draaggewicht en de maximale kogeldruk is alles in orde en ben je klaar om te gaan.

Let op deze zaken bij het kopen van fietsendrager voor je fatbike

Het kopen van een drager voor je fatbike kan eenvoudig zijn, maar toch zijn er een aantal dingen die goed zijn om vooraf te weten. Volgens ons zijn dit de meest belangrijke zaken:

1. Weinig fietsendragers zijn geschikt

Ondanks dat je op internet en via zoekmachine’s veel fietsendragers krijgt aangeboden waarvan wordt aangegeven dat ze geschikt zijn voor een fatbike blijkt dit vaak niet het geval te zijn. Er zijn helaas nog geen fietsendrager fabrikanten die specifiek dragers hebben ontworpen voor fatbikes, volgens ons komt dit omdat de markt nog te klein is om specifiek een drager hiervoor te ontwerpen. In amerika zien we al wel een aantal modellen, maar deze zijn hier nog niet verkrijgbaar. In de tussentijd kun je met reguliere fietsendrager wel fatbikes vervoeren zoals wij laten zien.

2. Bandbreedte

Fatbikes hebben logischerwijs dikke banden. Vaak gaat het om fietsbanden tussen de 7.6 cm tot wel 12 cm aan bandbreedte. De wielgoten van de meeste fietsendragers zijn gemiddeld tussen 3 en 7 cm, waardoor het moeilijk wordt een fatbike te plaatsen. Alleen met een speciale adapter of met de oplossing die wij hierboven aanbieden kun je terecht met fatbike banden.

3. Gewicht

Het gewicht van fatbikes schommelt, maar omdat de meeste fatbikes ook een elektrische aandrijving hebben komen ze vaak al boven de 20 kilogram uit. Het meenemen van meerdere fatbikes is dus lastig en vanwege het formaat en de breedte raden we in principe af om meerdere bikes op een drager mee te nemen.

4. Carbon materiaal

Kijk altijd uit met carbon. Het is een prachtig materiaal voor een fiets, maar het is erg kwetsbaar. Het vervoeren is geen probleem wanneer je de juiste maatregelen vooraf neemt. Dit betekent dat je speciale frameklemmen plaatst om de schokken op te vangen. Hiermee voorkom je in de meeste gevallen dat je frame schade oploopt.

5. Denk verder dan je fatbike

Het vervoeren van je fatbike is natuurlijk je eerste prioriteit, maar wij raden aan om een multifunctionele drager aan te schaffen waarmee je nu of in de toekomst ook andere fietsen kan vervoeren. Het meeste plezier heb je dan van een opvouwbare fietsendrager die je op je trekhaak plaatst.

Veel gestelde vragen wanneer je mountainbikes wilt vervoeren

Zijn fatbikes niet te zwaar voor mijn fietsendrager?

Fatbikes zijn niet te zwaar voor een fietsendrager, je moet je alleen wel houden aan de veiligheidsvoorschriften. Elke fietsendrager heeft een maximum aan draagvermogen, meestal is dit zo rond de 60 kilogram voor trekhaakdragers. Dit betekent dat je op dit moment maximaal 2 fatbikes mee kan meenemen.

Waarom moet ik voor een trekhaak drager kiezen om fatbikes te vervoeren?

Wij raden altijd aan om te gaan voor een trekhaakdrager. Deze zijn multifunctioneel, veilig, duurzaam en hebben weinig tot geen impact op het brandstofverbruik van je auto. Het plaatsen van de fietsen is ook een stuk makkelijker dan bij een dagdrager.

Zijn de banden van mijn fatbike niet te breed voor een fietsendrager?

Voor de meeste fietsendrager zijn de banden inderdaad te breed voor de bestaande wielgoten. De maximale bandbreedte is vaak 7 cm. Wanneer je banden dikker zijn dan ben je genoodzaakt om de fatbike in het midden van je drager te zetten.

Aanbiedingen en korting

Tot slot hebben we voor jouw de beste deals op een rijtje gezet. Onze partners hebben alle fietsendragers op voorraad en bieden de scherpste prijzen. Bekijk of er een aanbod tussen zit was bij je past!