Home » Blog » Een fiets plaatsen, zo doe je dat!

Als je regelmatig met de fiets op pad gaat en je wilt deze eenvoudig meenemen, dan is een fietsendrager op de trekhaak een handige oplossing. Maar hoe plaats je een fiets op een trekhaak fietsendrager? In deze blogpost vind je een stappenplan, do’s en don’ts, en antwoorden op veelgestelde vragen, waaronder hoe je een elektrische fiets op de fietsendrager plaatst.

Stappenplan

Stap 1: Plaats de fietsendrager op de trekhaak Zorg ervoor dat de trekhaak fietsendrager goed bevestigd is op de trekhaak. Zorg dat de drager waterpas staat en de veiligheidsbanden los zijn.

Stap 2: Plaats de fiets op de fietsendrager Til de fiets op en plaats deze op de fietsendrager. Zorg ervoor dat de fiets in het midden van de drager staat en dat de wielen stevig vastzitten in de wielgoten.

Stap 3: Bevestig de frameklemmen Gebruik de frameklemmen om de fiets stevig vast te zetten op de drager. Plaats de klemmen zo dicht mogelijk bij het frame van de fiets en zorg ervoor dat ze stevig vastzitten.

Stap 4: Bevestig de veiligheidsbanden Gebruik de veiligheidsbanden om de fiets nog steviger vast te zetten op de drager. Plaats de banden over de wielen en haak ze vast aan de drager.

Stap 5: Controleer alles nogmaals Controleer of de fiets stevig en recht op de drager staat. Controleer ook of de drager nog stevig bevestigd is op de trekhaak en of alle veiligheidsbanden goed vastzitten.

Dit moet je altijd doen

  • Gebruik altijd een fietsendrager die geschikt is voor het vervoeren van fietsen met het gewicht en de afmetingen van jouw fiets(en).
  • Gebruik altijd de veiligheidsbanden om de fiets stevig vast te zetten op de drager.
  • Controleer regelmatig of de fietsendrager en de fietsen nog stevig vastzitten tijdens het rijden.

Hier moet je op letten

  • Overschrijd nooit het maximale gewicht of de maximale belasting van de fietsendrager.
  • Zet de fietsen niet te dicht op elkaar, zodat ze elkaar niet kunnen raken tijdens het rijden.
  • Plaats de fietsen niet op de fietsendrager als ze niet goed zijn onderhouden, dit kan schade veroorzaken tijdens het vervoeren.

Toegestaan

Veelgestelde vragen over het plaatsen van een fiets op een fietsendrager

Kan ik een elektrische fiets op een fietsendrager plaatsen?

Ja, de meeste fietsendragers zijn geschikt voor het vervoeren van elektrische fietsen. Het is wel belangrijk om te controleren of het gewicht van de fiets niet hoger is dan het maximale draagvermogen van de fietsendrager.

Kan ik nog steeds bij de kofferbak als de fiets op de fietsendrager staat?

Dit hangt af van het type fietsendrager dat u gebruikt en de positie waarin u de fiets plaatst. Sommige fietsendragers hebben een kantelfunctie waarmee u nog steeds toegang heeft tot de kofferbak terwijl de fiets erop staat. Het is echter wel belangrijk om te controleren of de fiets niet in de weg zit van de achterklep wanneer deze geopend wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *