Home » Blog » Fietsendrager opbergen: 3 tips

Je fietstocht zit er op, de fietsendrager kan van de trekhaak en nu moet je de fietsendrager opbergen. Maar waar laat je de drager? In dit artikel geven we je 3 tips voor het opbergen van je fietsendrager zodat jij bij de volgende keer fietsen weer makkelijk snel op weg kunt.

1. Fietsendrager ophangen aan de muur

Wanneer je een garage hebt of een ruime schuur raden we je aan om je fietsendrager op te hangen aan de muur. Het voordeel hiervan is dat de fietsendrager los van de grond komt en zo minder vatbaar is voor stof en vocht en dat het relatief weinig ruimte inneemt omdat je de drager ophangt. Verschillende producten zijn hiervoor heel erg geschikt, we lichten er twee uit

  • De muurbeugel of de ophangbeugel
    Met een plaatsen van een muurbeugel aan je muur installeer je in feite twee armen waarop je de fietsendrager kan laten rusten. Let er bij aanschaf op dat de muurbeugels soms geleverd worden zonder bevestigingsmaterialen.
  • De trekhaak wandhouder
    Een andere variant voor wanneer je je fietsendrager wil ophangen aan de muur is de trekhaak wandhouder. Zoals de naam al zegt wordt deze wandhouder geleverd in de vorm van een trekhaak zodat je de fietsendrager op dezelfde manier kunt vastzetten als op de auto. Kijk voordat je dit product aanschaft wat het maximale gewicht is wat deze wandhouder kan dragen.

2. Los in een ruimte plaatsen

Wanneer je geen plek hebt aan een lege muur dan kun je je fietsendrager altijd los in een ruimte plaatsen. Wij raden dan wel aan om de fietsendrager goed schoon te maken en hem op te bergen in een opbergtas. Hiermee voorkom je dat de fietsendrager gaat roesten na bijvoorbeeld een lange winter in een vochtige rimte.

3. In de auto achterlaten

Wellicht de makkelijkste manier is om de fietsendrager achter te laten in de auto. Vooral voor opvouwbare fietsendragers kan dit een heel erg interessante oplossing zijn omdat deze al erg weinig ruimte innemen. Let er wel op dat je auto op deze manier extra kilo’s met zich mee moet dragen, waardoor het brandstofverbruik wat kan toenemen.

Veelgestelde vragen over het opbergen van een fietsendrager

Wat voor soorten opbergsystemen voor fietsendrager zijn er?

Wij hebben drie verschillende soorten opbergsystemen voor je op een rijtje gezet: 1. ophangen aan een muur, 2. los in een ruimte plaatsen, 3. in de auto achterlaten. Alle drie de systemen hebben voor en nadelen

Waarom moet ik mijn fietsendrager schoonmaken voordat ik hem opberg?

Het schoonmaken van je fietsendrager kan er voor zorgen dat je fietsendrager langer mee gaat. Wanneer jouw fietsendrager een hele winter vies in een vochtige ruimte staat dan is er een grote kans dat de drager gaat roesten en minder goed te gebruiken is wanneer je hem nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *