Home » Blog » Uebler i21 vs Thule Easyfold XT2: ultieme vergelijking!
Uebler-i21-vs-thule-easyfold-xt2

Wanneer je een fietsendrager koopt is er een grote kans dat je uitkomt bij de i21 van Uebler en de Easyfold XT2 van Thule. Deze fietsendragers zijn veel gevraagd en lijken op elkaar maar verschillen ook op een aantal punten. In dit artikel proberen we je beter te laten kiezen door de twee producten naast elkaar te leggen.

Uebler I21 vs Thule Easyfold XT2: de specificaties

We hebben de meest belangrijke specificaties voor je in een tabel gezet. Wat opvalt is dat de de Uebler i21 een stuk lichter is en onze ervaring is dat dit model ook een stuk makkelijker is op te bergen doordat de drager heel compact is op te vouwen. Allebei de dragers zijn uitermate geschikt voor ebikes en elektrische fietsen en zijn zowel kantelbaar als opvouwbaar.

Thule Easyfold XT2Uebler i21
Gewicht17.9 kilogram13 kilogram
Draagkracht60 kilogram60 kilogram
Aansluiting13 polige stekker13 polige stekker
Aantal fietsen 2 fietsen2 fietsen
Geschikt voor ebikesJaJa
KantelbaarJa60 of 90 graden
OpvouwbaarJaJa, erg compact

Uebler I21 vs Thule Easyfold XT2: de extra mogelijkheden

Over het algemeen bieden de twee modellen eigenlijk alles wat je van een moderne fietsendrager kunt verwachten. De extra’s zitten hem bijvoorbeeld in de wieltjes onder de Easyfold en de parkeersensoren die je bij de Uebler i21 op het meest geavanceerde model vindt.

Uebler I21 vs Thule Easyfold XT2: de prijzen en aanbieding

Wellicht de makkelijkste manier is om de fietsendrager achter te laten in de auto. Vooral voor opvouwbare fietsendragers kan dit een heel erg interessante oplossing zijn omdat deze al erg weinig ruimte innemen. Let er wel op dat je auto op deze manier extra kilo’s met zich mee moet dragen, waardoor het brandstofverbruik wat kan toenemen.

Uebler I21 vs Thule Easyfold XT2: video’s

Thule Easyfold

Uebler i21

Uebler I21 vs Thule Easyfold XT2: de grootste verschillen

1. Trekhaak

Wanneer je een hybride auto hebt en je auto een RMC trekhaak heeft dan is het niet mogelijk om een Thule Easyfold te nemen. Deze fietsendragers passen namelijk niet op deze speciale trekhaak. Voor de Uebler is het goed om te checken of je trekhaak van na 2018 is, anders past hij ook niet.

2. Prijs

Wil je je keuze laten afhangen van de prijs dan zit je bij de Thule iets voordeliger dan bij Uebler. De Easyfold is vaak zo’n 100 tot 150 euro goedkoper dan de Uebler en ook iets beter verkrijgbaar. Hieronder hebben we een aantal aanbiedingen voor je geselecteerd zodat je zelf rustig een afweging kunt maken.

3. Gewicht

Zo’n 4 kilo is het verschil in gewicht. Dat klinkt weinig, maar je kan het maar net tekort komen op het moment dat je de maximale kogeldruk van je trekhaak niet wilt overschrijden. Zeker bij elektrische fietsen die zwaar zijn is het raadzaam om deze kogeldruk in de gaten te houden en komen die 4 gewonnen kilo’s soms goed van pas.

4. Bevestigingssysteem

Er zit ook nog een verschil in de bevestigingsmethode. De Easyfold maakt gebruik van een soort hefboomconstructie, waarbij iets meer kracht is vereist dan bij de Uebler.

Uebler I21 vs Thule Easyfold XT2: conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er slechts een aantal kleine verschillen te noemen tussen deze twee fietsendragers. Allebei de dragers bezitten zo ongeveer dezelfde mogelijkheden en het echte grote verschil dat wij konden vinden is het verschil in prijs en in gewicht.

Wij zijn zelf fan van de Uebler i21 omdat deze ook voor hybride auto’s een oplossing kan zijn en daarnaast super eenvoudig is op te bergen en klein van formaat is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *