Home » Lichtgewicht fietsendrager
fietsendrager 2 fietsen

Lichtgewicht fietsendrager

Wij helpen jou de beste lichtgewicht fietsendrager te kiezen tegen de scherpste prijs!

Een lichtgewicht fietsendrager is ideaal voor op reis. Je trekhaak wordt niet te zwaar belast en het opbergen gaat vaak veel eenvoudiger dan bij een zware fietsendrager. In dit artikel staan we uitgebreid stil bij een aantal lichte fietsendragers, noemen we de voor- en nadelen en behandelen we de meest gestelde vragen over dit soort type fietsendragers.

De beste lichtgewicht fietsendrager

Om de keuze voor jou makkelijker te maken hebben we ons in dit onderzoek gefocust op de de top 3 beste lichtgewicht fietsendragers. In dit onderzoek hebben we onze keuze gemaakt op basis van prijs/kwaliteit, de mogelijkheden van de fietsendrager en de toepassingen van de fietsendrager. Zo hebben we een zo uitgebreid mogelijk aanbod proberen te creëren.

De uitslag

1. Uebler i21

Met stip op 1 staat de Uebler i21 van het gelijknamige fietsendrager Uebler. Ze staan al jarenlang bekend om de kwaliteit die ze leveren en vooral om het zo compact en licht mogelijk maken van de fietsendragers. De i21 is daar geen uitzondering op en is met 13 kilo echt een lichtgewicht, ook gezien alle uitgebreide mogelijkheden en extra functies.

2. Pro User Diamant

De Diamant is een fietsendrager van Pro User die veel terugkomt in onze lijstjes en dat is niet voor niks. Het gewicht van de fietsendrager is 18 kilogram, en daarmee niet perse heel erg licht maar kijkende naar de andere opties ook niet zwaar. Een ander belangrijk punt waarom we zo van deze fietsendrager houden is de scherpe prijs/kwaliteit verhouding. Alle moderne mogelijkheden tegen een scherpe prijs!

3. Twinny load Easy

Als we het over lichtgewicht fietsendragers hebben dan moet de Twinny Load Easy zeker weten in dit overzicht. Met een gewicht van 4.24 kilo is dit by far de lichtste drager en tel daarbij op dat je hem ook nog eens makkelijker bevestigd en dat de prijs enorm aantrekkelijk is. Heeft de drager dan geen nadelen? Jawel, elektrische fietsen zijn niet geschikt voor dit model en 30 kilo draaggewicht is vrij beperkt.

Waarom een lichtgewicht fietsendrager kopen?

Wil je een lichtgewicht fietsendrager kopen dan raden we je aan om goed na te denken waarom je perse zo’n lichte fietsendrager wilt hebben. Wij hebben in ieder geval twee redenen naast elkaar gezet waarom je een lichte fietsendrager zou moeten kopen.

Een kleine auto met een beperkte kogeldruk

De kogeldruk van een auto en je trekhaak is erg belangrijk bij het kiezen van een fietsendrager. Wanneer je bijvoorbeeld een kleine auto hebt dan kan de kogeldruk van je auto vaak al onder de 50 kilogram liggen. Wanneer je een zware fietsendrager neemt van rond de 20 kilo heb je nog maar 30 kilogram over voor je fietsen.

Makkelijk opbergen en vervoeren

Wanneer je veel op pad gaat met je fietsen en je fietsendrager kan het enorm vervelend zijn wanneer je telkens een onhandige fietsendrager moet verslepen. Met een lichte en opvouwbare fietsendrager maak je je leven een stuk makkelijker. Zowel het bevestigen als het opruimen en opbergen wordt dan een stuk eenvoudiger.

Aanbiedingen en korting

We zijn in staat om op elk moment de beste scherpste prijs aan te bieden. Hieronder vind je een overzicht van alle aanbiedingen van onze geselecteerde partners.

Zijn lichtgewicht fietsendragers geschikt voor elektrische fietsen?

Nee, niet alle lichtgewicht fietsendrager zijn geschikt voor elektrische fietsen. Dit heeft voornamelijk te maken met het maximale draaggewicht van sommige fietsendragers. Een elektrische fiets weegt al snel 25 kilo en sommige dragers kunnen dan geen twee fietsen meenemen.

Wanneer zijn lichtgewicht fietsendragers handig?

Lichtgewicht fietsendragers zijn handig wanneer je een trekhaak hebt met een relatief kleine kogeldruk. Dit betekent dat je maar met een beperkt gewicht je trekhaak mag belasten. Daarnaast het zijn lichte fietsendragers ook gewoon heel erg handig wanneer je niet teveel wil sjouwen en slepen.