Home » Hapro fietsendrager » Hapro Atlas Premium Xfold

hapro_atlas_premium_xfold_front

Hapro Atlas Premium Xfold

Voor wie helemaal bijgepraat wil worden over de fietsendrager van Hapro.

De Hapro Atlas Premium Xfold is een zeer veelzijdige fietsendrager die voor elk type fiets geschikt is. Met deze Hapro fietsendrager in je bezit kun je bij mooi weer snel op pad en met de fiets er op uit. In deze review staan we stil bij de kenmerken van deze drager, benoemen we de voor- en nadelen van dit model en hebben we een selectie gemaakt uit de beste prijzen van onze partners.

Kenmerken van de Hapro Premium Xfold fietsendrager

 • Geschikt voor 1-2 fietsen
  Dit model wordt geleverd in een variant waarop je 1 fiets kunt vervoeren (Xfold I) en een model waarop je twee fietsen kunt vervoeren (Xfold 2). Zowel het eerste als het tweede model is geschikt voor elektrische fietsen.
 • 60 kilo draaggewicht
  Een groot verschil en voordeel met andere fietsendragers die maximaal 2 fietsen kunnen vervoeren is dat deze drager een maximum draaggewicht heeft van 60 kilo. Hierdoor kun je ook twee elektrische fietsen op de drager plaatsen.
 • 13-polige stekker
  Dit model wordt standaard geleverd met een 13-polige stekker aansluiting. Hierdoor heb je ook een mistachterlicht via je fietsendrager. Uiteraard is de 13 polige aansluiting makkelijk om te vormen naar een 7 polige aansluiting door middel van een adapter.
 • Geschikt voor ebike
  Uitermate goed geschikt voor ebikes vanwege de brede wielgoten, de stevige basis en het maximale draaggewicht.
 • Volledig inklapbaar
  Na gebruik is deze fietsendrager makkelijk en snel op te vouwen tot een klein pakketje. Hierdoor kun je de drager makkelijk in de kofferbak kwijt of in een hoekje in de garage of in de schuur. Wel zo makkelijk.
 • Kantelbaar systeem
  Wanneer je dit product eenmaal op de trekhaak hebt gemonteerd kun je de fietsendrager ook nog kantelen. Hierdoor houd je de kofferbak bereikbaar voor wanneer je bijvoorbeeld onderweg toch iets nodig hebt of iets in de kofferbak wilt doen.

De voordelen van deze Premium Xfold fietsendrager

 • Makkelijk te vervoeren
  Het tillen van een fietsendrager kan soms best een uitdaging zijn, omdat het Xfold model behoorlijk zwaar kan zijn(19 kg of 15 kg). Door de uitklapbare wieltjes is het mogelijk om dit model een stuk makkelijker te vervoeren.
 • Robuuste beveiliging
  Door een uitgebreid diefstal preventie systeem maak je het stelen van je fietsen en de fietsendrager een stuk moeilijker. Zowel het bevestigingssysteem als de framehouders kunnen worden afgesloten met een sleutel.

Hapro Premium Xfold Aanbieding

In samenwerking met onze partners bieden wij deze fietsendrager aan tegen scherpe prijzen. De aanbiedingen voor de Hapro Premium Xfold worden elke dag voor je bijgehouden zodat je altijd kan kiezen tussen de beste deals.

Waar moet ik op letten?

Deze fietsendrager is uitermate geschikt voor elektrische fietsen. Het plaatsen van elektrische fietsen kan soms wel een uitdaging zijn omdat deze vaak zwaar zijn en lastig te tillen. Een eenvoudige oplossing is om dit via een oprijgoot te doen. Dit is een eenvoudige manier om de fietsen te plaatsen en het kost je een stuk minder kracht en moeite.

Deze oprijgoten worden helaas niet standaard meegeleverd met dit model. Wij raden daarom aan om dit altijd bij te bestellen indien je van plan bent om elektrische fietsen te gaan vervoeren.

Wat zijn de beste alternatieven?

Hapro heeft in haar assortiment meerdere fietsendragers die los van elkaar aan verschillende wensen voldoen.

De Hapro Atlas Premium Blue is eigenlijk de voorloper van dit model en een klassieker op het gebied van fietsendragers. Dit model is meerdere malen bekroond door de ANWB en biedt nog steeds heel veel comfort en gebruiksgemak tegen een iets lagere prijs dan de Xfold variant. Het is alleen fietsendrager die je niet kan opvouwen.

Ook is er nog de Hapro Atlas Active. Een uitstekend model voor wie op zoek is naar een drager waarmee meer tussen de 1-4 fietsen kan worden vervoerd. Het is eigenlijk de ultieme gezinsaankoop. Wil je binnenkort op vakantie en veel fietsen meenemen, bekijken dan zeker de Atlas Active.

Foto’s van de fietsendrager

hapro_atlas_premium_xfold_front
hapro_atlas_premium_xfold_side
hapro_atlas_premium_xfold_opgevouwen

Review van de Hapro Atlas Premium

Prijs/Kwaliteitsverhouding

Qua prijs hebben we te maken met een fietsendrager in het middensegment. Dit is een prima prijs voor een fietsendrager die alle moderne functies bezit die je van een drager in deze tijd kan verwachten. Op het moment is dit het paradepaardje van Hapro.

Bevestiging en Montage

Na het uitpakken dien je zelf het achterlicht en de kabels te monteren. Dit is niet zo heel veel werk en wordt uitgebreid uitgelegd in de instructie video. Na montage is het plaatsen, vergrendelen, stekkers aansluiten en je bent klaar om te gaan.

Inklappen en opbergen

Op dit onderdeel maakt het zijn naam Xfold helemaal waar. Het model is compleet inklapbaar en opvouwbaar, hierdoor wordt het een klein pakketje en is het erg makkelijk op te bergen. Bijkomend voordeel is dat het over wieltjes beschikt waardoor het ook nog eens een stuk makkelijker is te vervoeren.

Extra Mogelijkheden

Wil je toch nog bij de kofferbak op het moment dat je fietsen al op de fietsendrager staan? Helemaal geen probleem. De kofferbak blijft beschikbaar doordat je de fietsendrager erg makkelijk kunt kantelen. Een andere erg interessante bijkomende functie is dat je zowel de fietsendrager als de fietsen op slot kunt zetten als je even niet bij de fietsendrager aanwezig kunt zijn wanneer je bijvoorbeeld bij een benzinestation staat. Klein minpunt waar we toch bij stil willen staan is dat deze fietsendrager enkel is te gebruiken voor 1 of 2 fietsen, meer fietsen zijn niet mee te nemen.

Hapro Atlas Premium Xfold review

Rene Ravennest

hapro_atlas_premium_xfold_front
Prijs/Kwaliteit verhouding
Montage en Bevestiging
Inklappen en opbergen
Extra mogelijkheden

Summary

Deze Xfold versie van Hapro is een hele geschikte fietsendrager voor elektrische fietsen, ebikes en fatbikes. Naast de uitgebreide mogelijkheden rondom het plaatsen van de fietsen is er ook heel goed nagedacht over het opbergen en het vervoeren van deze drager. Een echte alles kunner!

4

Veelgestelde vragen over de Hapro Atlas Premium Xfold fietsendrager

Hoe bevestig ik deze fietsendrager op mijn auto?

Het plaatsen op de trekhaak gebeurt via een kliksysteem. Wanneer de fietsendrager op de juiste manier is bevestigd verschijnt een groene kleur en kan het netjes worden afgesloten. Hierna kunnen de achterlichten worden aangesloten via de stekker. Wij raden wel aan voor het plaatsen van de fietsen een optioneel te verkrijgen oprijgoot aan te schaffen.

Is deze fietsendrager geschikt voor elektrische fietsen?

Ja, dit model is geschikt voor alle soorten fietsen maar lijkt bijna speciaal ontworpen voor de wat zwaardere en brede elektrische fietsen. Met de speciale sleutelbeveiliging rondom de frames hoef je je ook minder zorgen te maken over de diefstal van jouw dure ebike of elektrische fietsen.

Hoeveel fietsen kan ik kwijt op deze fietsendrager?

Met de Xfold I kun je een (elektrische) fiets meenemen en met de Xfold II kun je twee (elektrische) fietsen meenemen. Meer gaat helaas niet, maar voor een uitje heb je vaak ook niet meer fietsen nodig.