Home » Opvouwbare fietsendrager
thule_easyfold_opbergen

De beste opvouwbare fietsendrager

Wij helpen jou de beste opvouwbare fietsendrager te kiezen tegen de scherpste prijs!

Wil je graag een opvouwbare fietsendrager aanschaffen en vindt je het handig als je deze met wieltjes kunt vervoeren? Wij snappen dat helemaal. Een fietsendrager kan enorm veel plaats innemen en en dat is erg onhandig en vaak ook niet nodig. De meest moderne dragers zijn tegenwoordig allemaal volledig inklapbaar. Je kunt ze zo compact mogelijk opvouwen zodat je hem makkelijk in hoekje kunt plaatsen of zelfs in een ruime kofferbak.

De beste opvouwbare fietsendrager

Om tot de beste keuze te komen hebben we uit de meest populaire merken voor jou alvast een selectie gemaakt van de beste opvouwbare fietsendragers van dit moment. Een aantal voorwaarden die we aan deze selectie hebben gesteld is dat ze allemaal geschikt moeten zijn voor elektrische fietsen, ze minimaal 2 fietsen moeten kunnen vervoeren en een kantelbaar systeem hebben. Wil je meer weten over deze fietsendragers bekijk dan de uitgebreide reviews van de modellen.

De verschillende merken

We hebben een selectie gemaakt uit verschillende merken. De Pro User fietsendrager is ongetwijfeld een van de meest bekende modellen en wat ons betreft is het Diamant model ook de drager die je als eerst zou moeten overwegen als je op zoek bent naar een opvouwbare fietsendrager.

Kort na onze eerste keus vinden we de fietsendrager van Thule. Deze biedt grofweg dezelfde functionaliteit en extra mogelijkheden maar valt in een iets hogere prijsklasse. Neemt niet weg dat dit model op alle fronten mee kan met de nummer 1.

Een andere top notering in onze test is de Hapro fietsendrager, die op veel vlakken mee kan met de eerste twee maar bijvoorbeeld niet compleet wordt afgeleverd en qua extra mogelijkheden net wat minder biedt.

Een opvouwbare fietsendrager kopen?

Waar moet je op letten als je een opvouwbare of inklapbare fietsen wilt kopen? Allereerst is het goed om af te vragen hoeveel fietsen je eigenlijk wilt vervoeren. Als dit er maximaal 2 zijn dan kan dit al enorm in prijs schelen en als je op zoek bent naar een inklapbare fietsendrager voor 3 fietsen dan valt het hapro model af.

Een ander punt is dat inklapbare fietsendragers dan wel reuze handig zijn, maar ook duurder dan dragers die niet inklapbaar zijn. Heb je de ruimte en kun je de drager overal wel kwijt, dan raden we je aan om ook te kijken naar andere modellen.

Aanbiedingen en korting

In samenwerking met onze partners geven we jou in handig overzicht de beste deals op elk moment. Hieronder vind je een overzicht van de meest actuele aanbiedingen voor opvouwbare fietsendragers.

Zijn opvouwbare fietsendragers geschikt voor elektrische fietsen?

De fietsendragers die wij in onze top 3 hebben staan zijn allemaal geschikt voor elektrische fietsen. Let wel op dat niet alle opvouwbare dragers geschikt zijn. Sommige producten hebben namelijk een te lage draagkracht of zijn simpelweg te instabiel waardoor er gevaarlijke situaties op de weg kunnen ontstaan.

Kan ik opvouwbare fietsendragers makkelijker vervoeren?

Ja. De dragers die wij hebben geselecteerd bieden alle 3 een wieltjesfuncties waardoor je de drager niet hoef op te tillen maar makkelijk als een rolkoffer door de straat kunt rollen. Dit scheelt je ontzettend veel kracht en energie. Niet alle modellen bieden overigens deze functie.

Worden alle opvouwbare fietsendragers geleverd met beschermhoezen?

Nee, niet allemaal. Wij weten dat de modellen van Pro User en Thule standaard worden geleverd met een beschermhoes zodat de fietsendrager eenmaal van de trekhaak op een effectieve manier kan worden opgeborgen.