Home » Fietsendrager trekhaak

De beste fietsendrager voor op je trekhaak

Wij helpen jou de beste fietsendrager voor op je trekhaak te kiezen tegen de scherpste prijs!

Heb je wel eens nagedacht hoe handig het is om een fietsendrager aan te schaffen die je op je trekhaak kunt monteren? Met zo’n drager kun je overal en ten allen tijden je fietsen meenemen op vakantie of als je simpelweg een dagje weggaat. Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste fietsendrager voor op je trekhaak en leggen je uit waar de gekozen modellen in uit blinken, waar je op moeten letten maar ook beantwoorden we meest gestelde vragen in dit overzicht. Laten we beginnen met onze top 3.

De beste fietsendrager voor je trekhaak

We zijn tot een afwisselende lijst gekomen omdat we hebben gemerkt dat de wensen voor een trekhaak fietsendrager bij mensen sterk verschillen. We hebben een model gekozen die voldoet aan alles eisen en ontzettend veel mogelijkheden biedt, daarnaast een drager die heel interessant is qua prijs/kwaliteit en de derde plaats hebben we ingeruimd voor een model dat erg verschilt met de eerste twee maar waarmee je wel snel op weg bent.

De verschillende merken

Op de eerste plaats in ons onderzoek is de Velospace geëindigd. Deze Thule fietsendrager blinkt uit door zijn solide ontwerp en de vele extra’s die het biedt. Zo is de drager uit te breiden met een bagagekoffer. Mits de kogeldruk van je trekhaak niet wordt overschreden kun je deze koffer op de drager plaatsen waardoor je extra bagageruimte creëert. Wel zo handig als je op vakantie gaat. Ook is het mogelijk om nog een extra fiets te installeren. Bijvoorbeeld een kinderfiets.

Het zilver gaat naar de Pro user Diamant. Een fietsendrager van Pro user, die we in veel lijstjes terugvinden. Deze klassieker is al een aantal keer verbeterd naar bijvoorbeeld SG2, maar behoudt nog steeds zijn waarde doordat het simpelweg alle basis functionaliteit in zich heeft. Daarnaast is dit model ook nog eens uitzonderlijk goed geprijsd, waardoor het een enorm populair model is geworden met de jaren.

Verrassend genoeg hebben we op de 3e plaats gekozen voor een drager die afwijkt van de rest, maar die daarom ook juist heel erg bijzonder is. De Pro User Briljant bevestig je simpelweg door hem op de trekhaak te plaatsen en uit elkaar te trekken. Hierdoor krijgt de drager een V-vorm en kun je maximaal 2 lichte fietsen kwijt. Een ander voordeel: eenmaal snel van de trekhaak berg je hem net zo makkelijk weer eenvoudig op.

Een fietsendrager voor op je trekhaak kopen?

Kiezen voor een fietsendrager op je trekhaak is een slimme keuze op het moment dat je van plan bent om meerdere fietsen te vervoeren, in het bezit bent van elektrische fietsen en je een lange reis gaat maken. Ze zijn uiteraard wat duurder in aanschaf dan dak -en achterraam dragers maar ze bieden je veel meer zekerheid en comfort.

Aanbiedingen en korting

We hebben om af te sluiten in samenwerking met onze partner bovenstaande fietsendragers op een rijtje gezet zodat jij ook op basis van prijs de beste deal kan sluiten. Veel fietsplezier en om het nog een keer te zeggen: let op de kogeldruk van je trekhaak als je de fietsendrager eenmaal bevestigd hebt.

Veel gestelde vragen bij trekhaak fietsendragers

Wat zijn de grootste voordelen van een trekhaak fietsendrager?

Vergeleken met een dak of een achterruit fietsendrager kun je op een trekhaak simpelweg de meeste fietsen kwijt omdat de kogeldruk het grootste is. Daarnaast heb je veel minder weerstand wanneer je fietsen achterop je auto zijn vastgezet, hierdoor bespaar je enorm veel brandstof. Zeker op het moment dat je een lange vakantietrip maakt met je fietsen kan je dat veel geld besparen.

Welke fietsendrager past op RMC trekhaak?

In principe kunnen de meest populaire fietsendragers worden meegenomen, al is het altijd goed om bij aanschaf van de trekhaak en de fietsendrager te controleren of dit werkelijk zo is. Let bij de aanschaf van de trekhaak ook op de maximale kogeldruk van de trekhaak, dit bepaalt uiteindelijk hoeveel fietsen je mee kunt meenemen.

Wat is de maximale kogeldruk van mijn trekhaak?

De maximale kogeldruk vindt je op het typeplaatje van de trekhaak. Soms zit het als een sticker ergens bij je trekhaak geplakt. Ook kun de gegevens vinden in de voertuig documenten die je bij aanschaf van je auto hebt gekregen. Is de kogeldruk van jouw trekhaak bijvoorbeeld 70 kilogram, dan moet je daar allereerst het gewicht van de drager en daarna het gewicht van de fietsen vanaf halen.

Hoe bevestig ik mijn fietsendrager op de trekhaak?

Het grote voordeel van de moderne fietsendrager is dat het bevestigen van de drager steeds makkelijker wordt. Per type verschilt het mechanisme, maar de meeste fietsendragers zet je simpelweg bovenop op de trekhaak waarna je met een beetje kracht de hendel of het kliksysteem kunt overhalen om de fietsendrager vast te klikken.