Home » Fietsendrager camper met lift
fietsendrager-camper-met-lift

De beste fietsendrager voor je camper met lift

Wij helpen jou de beste fietsendrager met lift voor op je camper te kiezen!

Een camperreis is niet compleet zonder het meenemen van fietsen. Dit kan vrij eenvoudig door een fietsendrager met lift te monteren op de achterwand van je camper. Wij hebben voor je uitgezocht wat de opties zijn, waar je op moet letten en wat de meest gestelde vragen zijn bij dit type fietsendrager.

De beste fietsendrager met lift voor op je camper

Er zijn verschillende soorten fietsendragers die je kunt gebruiken wanneer je een camper hebt. Maar wanneer je voor comfort wilt gaan en op zoek bent naar een fietsendrager met lift dan raden we je aan om niet verder te kijken dan het merk Thule. Deze fietsendrager specialist heeft speciaal hiervoor de Thule V16 ontworpen waardoor je veilig en makkelijk op pad kan.

Let op deze zaken bij het kopen van fietsendrager met lift voor achterop de camper

De boven genoemde fietsendragers met lift voor op de achterwand van je camper zijn qua specificaties gelijk, maar hebben toch nog een belangrijk verschil. We benoemen dit verschil hieronder en staan stil bij nog een aantal zaken die belangrijk zijn rondom de aanschaf van deze dragers.

1. Twee verschillende soorten liften

Zoals je hierboven al kunt zien zijn er twee verschillende modellen:

  1. Handmatige lift
    De Thule Lift V16 is de standaard versie en heeft een lift, maar deze lift moet je wel handmatig bedienen. Dit gaat eenvoudig met een draaimechanisme en kost je hooguit 2 minuten lichte arbeid om de fietsendrager naar beneden te krijgen. Het grote voordeel van dit model is dat het een stukje goedkoper is dan de geautomatiseerde versie en deze techniek je nooit in de steek laat.
  2. Geautomatiseerde lift
    Deze Thule Lift V16 12 V fietsendrager met lift voor jouw camper werkt met een adapter, waardoor je de fietsendrager automatisch naar beneden en naar boven kunt laten gaan. Een stuk eenvoudiger dan met de zwengel, maar wel prijziger.

2. Maximale draaggewicht fietsendrager

Kijk goed naar het maximale draaggewicht van de fietsendragers. Van bovengenoemde fietsendragers is dat 50 kilo. Bepaal van te voren of dit genoeg is om jouw fietsen te vervoeren. Het overschrijden van het draaggewicht kan onveilige situaties op de weg opleveren en dit moet je altijd voorkomen.

3. Montage van fietsendrager

De drager moet aan de achterwand van je camper bevestigd worden. Deze materialen worden geleverd bij de fietsendrager, maar let wel op dat hier schroefwerk bij komt kijken. Ben je hier zelf niet helemaal in thuis, kijk dan of de campingwinkel of autodealer in de buurt je kan helpen.

4. Het aantal fietsen

Het standaard aantal fietsen wat er met deze fietsendrager vervoerd kan worden is twee. Optioneel kun je de fietsendrager ook nog uitbreiden met een 3e goot zodat je een derde fiets kan plaatsen. Let wel op dat het maximale draaggewicht van deze fietsendrager 50 kilo blijft. Je kan dan bijvoorbeeld twee normale fietsen meenemen met een kinderfiets, maar drie elektrische fietsen is te zwaar.

Instructie video van het model

Veel gestelde vragen

Kan ik twee elektrische fietsen meenemen op mijn camper?

Ja, je kunt twee elektrische fietsen vervoeren met de Thule Lift V16 fietsendrager. Alleen dit is wel het maximale gewicht wat dit model kan dragen. Voor de zekerheid raden wij aan om fietstassen en mogelijke adapters van de fietsen te verwijderen en in de camper te leggen.

Hoe plaats ik de fietsen op mijn fietsendrager met lift?

Wanneer de fietsendrager op de achterwand van je camper is gemonteerd laat je de fietsendrager naar beneden komen. Deze zal zo’n 70 cm van de grond blijven zweven. Wanneer je dit nog te hoog vindt raden we je aan om een oprijgoot aan te schaffen. De fiets til je 1-voor-1 omhoog en plaats je dwars van elkaar. Met de fietsklemmen (boven) en de spanbanden (onder) bevestig je de fietsen. Nu kun je de fietsen makkelijk weer naar boven laten gaan en kan je avontuur beginnen.