Home » Fietsendrager 2 fietsen
fietsendrager 2 fietsen

De beste fietsendrager voor 2 fietsen

Wij helpen jou de beste fietsendrager voor 2 fietsen te kiezen tegen de scherpste prijs!

De laatste jaren is er een ruim aanbod aan fietsendragers voor 2 fietsen ontstaan en de kwaliteit is enorm verbeterd. Wij hebben een onderzoek gedaan naar de beste fietsendragers voor wanneer je twee fietsen wilt meenemen. In onderstaand artikel leggen we je precies uit welke modellen we hebben gekozen en waar je op moeten letten bij het kopen van een fietsendrager.

De beste fietsendrager voor 2 fietsen

Voor deze test hebben we alle populaire fietsendrager merken meegenomen en beoordeeld. Alle geselecteerde fietsendragers zijn inklapbaar, kunnen worden bevestigd op je trekhaak en zijn kantelbaar zodat je altijd bij de kofferbak kunt. Dit heeft geleid tot de volgende 3 fietsendragers.

De top 3

De beste fietsendrager voor twee fietsen is de Uebler i21 geworden. Wat ons vooral heel erg beviel is dat dit model eigenlijk aan alle moderne eisen voldoet en ook nog eens uitblinkt. Neem nu bijvoorbeeld de inklapbaarheid. Geen enkele fietsendrager kun je zo goed opvouwen en opbergen als de i21. Ook functioneel overtroeft de drager de concurrenten. De drager is heel makkelijk te monteren en de kofferbak is uitstekend bereikbaar na het kantelen van de 2 fietsen. Het gewicht van zo rond de 10 kilo is bijna 50% lichter dan de concurrentie. Neem je de uitgebreide versie dan kun je hem ook nog krijgen met parkeersensoren. Kortom, een hele goede deal.

De Pro User Diamant van de gelijknamige Pro User fietsendragers hebben we op plek twee gezet. Heb je een iets smallere beurs maar wil je toch twee fietsen meenemen op je fietsendrager en daarnaast alle gemakken ervaren van een moderne fietsendrager, dan is de Diamant SG2 echt iets voor jou. Klein minpuntje is het relatief zware gewicht van de drager, let hier op bij het meenemen van elektrische fietsen en de maximale kogeldruk van je auto.

De derde plaats in onze test gaat naar de Thule Easyfold XT 2. Het klassieke model van Thule en qua mogelijkheden ongeveer gelijk aan de Diamant, maar qua prijs toch nog wel een stukje duurder en mede daardoor hebben we deze drager iets minder hoog staan. Een van de grootste voordelen is het opbergsysteem en het makkelijke vervoeren van deze drager.

Een fietsendrager voor 2 fietsen kopen?

Wil je graag op stap met een fietsendrager voor twee fietsen dan raden we je aan om een model te kopen dat montage klaar wordt afgeleverd. Het monteren van een fietsendrager kan ontzettend veel tijd en energie kosten en hoe fijn is het om een fietsendrager te ontvangen en meteen te kunnen vertrekken!

Aanbiedingen en korting

We hebben tot slot voor jou een passend aanbod gezocht en de beste fietsendragers voor 2 fietsen op een rijtje

Veel gestelde vragen wanneer je 2 fietsen wilt vervoeren

Wat is de beste fietsendrager voor twee elektrische fietsen?

De fietsendrager die het meest geschikt is voor twee elektrische fietsen is de Uebler i21. Deze fietsendrager combineert alle moderne mogelijkheden met een uitmuntende kwaliteit. De prijs van de drager ligt iets hoger, maar je hebt dan wel de garantie dat je een topmodel in huis hebt die jaren meegaat.

Wat is de goedkoopste fietsendrager voor twee fietsen?

De goedkoopste fietsendrager voor twee fietsen is op dit moment de Pro User Briljant. Deze fietsendrager blinkt uit in eenvoud en is heel makkelijk te monteren, maar is ongeschikt voor elektrische fietsen vanwege het lage draaggewicht en de instabiele bevestiging. Dit model is erg geschikt voor lichte fietsen en korte ritten maar voor twee zwaardere fietsen of lange vakanties is dit model ongeschikt.

Wat zijn de regels voor het vervoeren van twee fietsen?

De eerste regel is dat het totale gewicht van de fietsen de maximale kogeldruk van je trekhaak niet mag overstijgen. Vooral bij elektrische fietsen die vaak zwaarder wegen kan het voorkomen dat de kogeldruk te zwaar is. Een andere regel is dat de fietsen niet te ver mogen uitsteken aan de zijkant van de auto. Wil je alle regels weten, bekijk dan onze speciale fietsendrager regels artikel.

Stel je vraag of deel je ervaring met deze fietsendragers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *