Home » Twinny Load Fietsendrager » Twinny load e Carrier

Twinny Load E Carrier Ultra front

Twinny load e Carrier Ultra

Voor wie helemaal bijgepraat wil worden over de fietsendrager van Twinny load.

De Twinny load e Carrier is de meeste moderne fietsendrager van Twinny load op dit moment. In deze review staan we stil bij de Ultra variant. Dit hebben we gedaan omdat dit het laatste model is en het beste aansluit bij de eisen die je van een fietsendrager mag hebben. Verderop in het artikel staan we ook stil bij het oude model: de e Carrier II.

Kenmerken van de Twinny load e Carrier Ultra fietsendrager

 • Geschikt voor 1-2 fietsen
  Met deze fietsendrager kun je maximaal twee fietsen vervoeren. Dit kunnen twee elektrische fietsen zijn, maar natuurlijk ook normale fietsen of racefietsen. De verstelbare wielgoten maken het makkelijk en eenvoudig om verschillende soorten fietsen te bevestigen.
 • 59 kilo draaggewicht
  Het netto draaggewicht van de e Carrier is 59 kilo. Een prima kenmerk, die niet zoveel afwijkt van de concurrenten. Het meenemen van de wat zwaardere ebikes zal dan ook geen problemen opleveren.
 • 13-polige stekker
  Met het mistlicht en de achterruit-rijlichten van dit model zit het wel goed. Door de 13-polige aansluiting heeft dit model qua verlichting alles wat je van een een moderne fietsendrager kan en mag verwachten. Uiteraard kun je deze drager ook aansluiten op een 7-polige aansluiting, hiervoor heb je dan een adapter nodig. Deze zijn niet duur in aanschaf.
 • Geschikt voor ebike
  De Twinny load e Carrier is helemaal geschikt voor elektrische fietsen of ebikes. Je kunt er maximaal twee fietsen mee vervoeren waarbij je de accu ook nog gewoon op je fiets kunt laten zitten. De eerder genoemde draagcapaciteit is ruim voldoende.
 • Volledig inklapbaar
  Het grote verschil met zijn voorganger, de e Carrier II, is dat deze drager volledig inklapbaar is. Dat geeft hem zoveel meer extra’s. Van een moderne fietsendrager kun je tegenwoordig ook niets anders meer verwachten.
 • Kantelbaar systeem
  Met een handgeschakelde kantelfunctie kun je deze fietsendrager kantelen op het moment dat al je fietsen al bevestigd zijn op de drager. Dit is erg handig op het moment dat je een lange reis maakt en bij een pauze toch nog even je achterklep wil open doen om iets op te bergen of eruit te halen.

De voordelen van deze Twinny Load e Carrier fietsendrager

 • Volledig afgemonteerd in doos
  Wanneer je een fietsendrager bestelt is het wel zo makkelijk en handig als deze meteen te gebruiken is. Sommige fietsendragers worden niet afgemonteerd geleverd, maar het voordeel van de e Carrier is dat je nog maar heel weinig werk hoeft te verzetten voordat je op weg kunt!

E Carrier Ultra Aanbieding

In samenwerking met onze partners bieden wij deze fietsendrager aan tegen scherpe prijzen. De aanbiedingen voor de Twinny load e Carrier Ultra worden elke dag voor je bijgehouden zodat je altijd kan kiezen tussen de beste deals.

Waar moet ik op letten?

Wanneer je deze fietsendrager aanschaft en bijvoorbeeld zware elektrische fietsen wilt gaan vervoeren, let er dan op dat er bij deze fietsendrager geen oprijgoot wordt meegeleverd. Een oprijgoot kan je helpen om eenvoudig te fietsen op je drager te zetten en ook er weer af te halen.

Welke varianten zijn er: E Carrier II

De Twinny load e Carrier II hebben we in deze review niet behandelt. Dit is een model dat erg op de Ultra lijkt, maar afwijkt op 1 belangrijk punt: de inklapfunctie. Ondanks dat de E Carrier II nog steeds een behoorlijk model is, raden we je aan om meteen voor de Ultra te gaan. Deze is net wat meer bij de tijd.

Wat zijn de beste alternatieven?

Naast de e Carrier, zijn er nog een aantal alternatieven van Twinny load die de moeite waard zijn om kort bij te stil te staan. Ze bieden net wat andere functies, verschillen in prijs maar kunnen je wel op ideeen brengen om verder te kijken.

Kijken we naar een model van Twinny die veel gelijkenissen vertoont maar die iets scherper geprijsd is dan komen we uit bij de Twinny Load e Base. Dit is eigenlijk een beetje de voorloper van dit model en kan zeer interessant zijn voor mensen die op zoek zijn naar een voordelige twinny load.

De Twinny Load Easy is dan weer echt een ander model. Het grote voordeel van deze variant is dat je hem heel snel kunt plaatsen, hij compleet montageklaar wordt afgeleverd en super scherp is geprijsd. Een echt instapmodel voor de beginnende fietser die er graag op uittrekt.

Foto’s van de fietsendrager

Twinny Load E Carrier Ultra front
Twinny Load E Carrier Ultra folded 1
Twinny Load E Carrier Ultra folded 2
Twinny Load E Carrier Ultra lights

Review van de Twinny Load E Carrier Ultra

Prijs/Kwaliteitsverhouding

Voor een inklapbare fietsendrager zit dit product in een erg interessante prijs categorie. Met een adviesprijs van rond de 420 verslaat de drager van Twinny haar concurrenten.

Bevestiging en Montage

Meteen op stap nadat de fietsendrager is bezorgd, wie wil dat nou niet? Met dit product kan het, want hij wordt volledig afgemonteerd afgeleverd. Het bevestigen en monteren is daardoor een fluitje van een cent.

Inklappen en opbergen

Een ander groot pluspunt is dat dit Ultra model volledig inklapbaar en opvouwbaar is. Nadat je klaar bent met jouw fietsavontuur kun je dit model dis meteen compact opbergen zodat je weinig ruimte kwijt bent in je schuur of garage.

Extra Mogelijkheden

De extra mogelijkheden van dit model zijn vrij beperkt. Deze fietsendrager doet wat het moet doen, maar biedt niet de extra opties die concurrenten soms wel bieden.

Twinny Load E Carrier Ultra review

Rene Ravennest

Twinny Load E Carrier Ultra front
Prijs/Kwaliteit verhouding
Montage en Bevestiging
Inklappen en opbergen
Extra mogelijkheden

Summary

De beste fietsendrager van Twinny op dit moment volgens ons panel. Een uitstekende fietsendrager voor mensen die graag op stap willen gaan met twee (elektrische) fietsen en niet al te veel waarde hechten aan extra mogelijkheden maar wel aan eenvoud en gemak.

3.5

Veelgestelde vragen over de Hapro Atlas Premium fietsendrager

Hoe bevestig ik deze fietsendrager op mijn auto?

Het bevestigen gaat simpel via de trekhaak van je auto. Het model kun je op de trekhaak zetten en daarna simpelweg afsluiten en vastklikken. Zorg ervoor dat je de fietsendrager nooit te zwaar belast, zo voorkom je onveilige situaties.

Is deze fietsendrager geschikt voor elektrische fietsen?

Ja. Elektrische fietssen en ebikes zijn perfect mee te nemen en te vervoeren. Let er op dat je er altijd maximaal twee kunt meenemen en haal voor de zekerheid de accu’s uit je fietsen. Hiermee bespaar je wat extra kilo’s waardoor de fietsendrager het een stuk makkelijker krijgt.

Hoeveel fietsen kan ik kwijt op deze fietsendrager?

Het maximum van deze drager is twee fietsen. Dit kunnen twee elektrische fietsen zijn of twee normale fietsen. Te denken valt hierbij aan stadsfietsen of racefietsen.