Home » Twinny Load Fietsendrager » Twinny load Easy

Twinny Load Easy auto

Twinny load Easy

Voor wie helemaal bijgepraat wil worden over de fietsendrager van Twinny load.

De Twinny Load Easy is een fietsendrager gemaakt voor mensen die snel en makkelijk op weg willen en daar niet al teveel geld aan willen uitgeven. In deze review nemen we je mee door alle productkenmerken en benoemen we de voor -en nadelen zodat jij een beter besluit kan nemen over de mogelijke aanschaf.

Kenmerken van de Twinny Load Easy fietsendrager

 • Geschikt voor 1-2 fietsen
  Op deze fietsendrager kunnen maximaal twee fietsen geplaatst worden. Let er wel op dat dit fietsen met een frame moeten zijn, want de bevestiging van de fietsen gaat via het frame. Damesfietsen hebben geen frame, waardoor plaatsen moeilijker wordt. Twinny raadt hierbij het gebruik van een hulpstuk aan. Wat ons betreft niet erg gebruiksvriendelijk.
 • 30 kilo draaggewicht
  Zoals je wellicht al had opgemerkt is dit een lichte fietsendrager (5.5 kg) met een schaar mechanisme. Hierdoor is het maximale draaggewicht beperkt tot 30 kilo. Dit betekent dat je zuinig moet zijn op de fietsen die je mee wilt nemen. Een elektrische fiets met accu kan al bijna 20 kilo wegen.
 • Geen stekker
  De drager heeft geen stekker aansluiting waardoor je nummerbord en verplicht achterlicht en knipperlicht niet zichtbaar is. Het is wel wettelijk verplicht om je nummerbord zichtbaar te houden. Lukt dit niet, dan raden we je aan om je te orienteren op een lichtbalk. Deze kun je los bestellen en op je fiets monteren zodat je veilig op stap kunt.
 • Minder geschikt voor Ebikes
  Op dit model kun je een enkele elektrische fiets vervoeren maar we raden het af. De bevestiging is enkel mogelijk via het frame, en omdat de meeste elektrische fietsen met lage instap worden verkocht kom je automatisch in de problemen. Daarnaast hangen de wielen ook los, terwijl je deze het liefst wilt bevestigen voor de veiligheid.
 • Volledig inklapbaar
  Een groot voordeel is dat deze fietsendrager super compact is op te bergen op een hele eenvoudige manier. Je kunt hem bijvoorbeeld altijd in de kofferbak plaatsen zonder dat je het idee hebt dat deze echt ruimte in neemt. Ook in de garage of in de schuur kun je dit lichtgewicht zo kwijt.
 • Geen kantelbaar systeem
  Heb je deze drager eenmaal bevestigt op je trekhaak dan is het niet meer mogelijk om deze te kantelen. Dit kan een nadeel zijn voor wanneer je lange reizen maakt en tussendoor bij de kofferbak wilt.

De voordelen van deze Twinny Load Easy fietsendrager

 • Binnen 15 minuten op weg
  Dit product wordt montage klaar afgeleverd en zet je heel simpel op je trekhaak. Je kunt hem zelfs in je auto laten liggen als je op plaats van bestemming aankomt zodat je hem er snel en makkelijk weer uit kunt pakken. Het bevestigen van de fietsen gaat via het frame en is ook uiterst eenvoudig.

Twinny Load Easy Aanbieding

In samenwerking met onze partners bieden wij deze fietsendrager aan tegen scherpe prijzen. De aanbiedingen voor de Twinny Easy worden elke dag voor je bijgehouden zodat je altijd kan kiezen tussen de beste deals.

Waar moet ik op letten?

Er zijn een aantal dingen die je in de gaten moet houden bij deze fietsendrager. Ten eerste is deze fietsendrager erg onhandig als je damesfietsen wilt vervoeren. Dit komt omdat dit model zo is ontworpen dat de fietsen vastgezet moeten worden via het frame en damesfietsen hebben geen frame. Dit kan wel omzeilt worden maar is niet ideaal.

Ten tweede is het goed om te weten dat je in Nederland verplicht bent om je kenteken ten allen tijden zichtbaar te maken. Wanneer je twee fietsen op dit model plaatst dan neemt de leesbaarheid al heel erg af. Hierdoor ben je bijna verplicht om een lichbalk aan te schaffen, deze zijn te krijgen voor ongeveer 75 euro.

Wat zijn de beste alternatieven?

Twinny load richt zich met dit model duidelijk op de makkelijk en snel doelgroep. Uiteraard heeft Twinny ook fietsendragers die meer gemaakt zijn voor bijvoorbeeld elektrische fietsen of andere fietsen.

De Twinny Load e Carrier Ultra is het meest moderne model van Twinny op dit moment en biedt eigenlijk alles wat je van een moderne fietsendrager kan verwachten. Ben je overtuigd van het merk en ben je op zoek naar kwalitatief hoogstaande fietsendrager dan raden we je aan om de volledige review van dit model eens door te nemen.

Een ander model is de Twinny Load Ebase die eigenlijk de voorganger van de Carrier Ultra kan worden genoemd. Deze drager is een klassieker, maar is wel een beetje ingehaald door de tijd. Daar tegenover staat echter een hele scherpe prijs die dit model echt het overwegen waard maakt.

Foto’s van de fietsendrager

Twinny Load Easy front
Twinny Load Easy folded
Twinny Load Easy folded 2
Twinny Load Easy folded 3
Twinny Load Easy auto

Review van de Twinny Load Easy

Prijs/Kwaliteitsverhouding

Een koopje en misschien wel een van de goedkoopste fietsendragers die er te krijgen is. Daarvoor moet je echter wel een aantal wensen laten vallen en goed kijken of deze fietsendrager dan nog steeds bij je past.

Bevestiging en Montage

De Twinny Load Easy wordt helemaal montageklaar bij je afgeleverd. Dit betekent dat je geen tijd hoeft vrij te maken voor het assembleren van dit model. Het monteren van dit product is erg simpel. Je zet de drager op de trekhaak, trekt hem een stukje uit elkaar, zet de framehouders klaar en je kunt je fiets erop tillen. De fiets wordt dan met bijgeleverde riempjes extra vastgezet.

Inklappen en opbergen

Dit model is al erg compact en licht van stuk, maar kan nog verder ingeklapt worden zoals je op de bijgeleverde foto’s ook kunt zien. Compacter dan deze fietsendrager zijn er niet te krijgen. Het opbergen is dat automatisch ook erg makkelijk. Je hoeft niet veel te sjouwen want de drager weegt maar 5.5 kilogram en eenmaal ingeklapt heeft het een formaat dat je overal tussen of naast kan plaatsen. Je kunt hem zelfs in de achterbak van je auto leggen zonder dat deze echt veel ruimte inneemt.

Extra Mogelijkheden

De Twinny Load Easy moet het niet van zijn extra mogelijkheden hebben. Deze zijn er zoveel mogelijk uit gehaald zodat er een scherpe prijs kan blijven staan. Let hier op als je deze drager overweegt.

Twinny Load Easy samenvatting

Rene Ravennest

Twinny Load Easy front
Prijs/Kwaliteit verhouding
Montage en Bevestiging
Inklappen en opbergen
Extra mogelijkheden

Summary

Wil je snel op stap, een fietsendrager die meteen beschikbaar is? Heb je een normale stadsfiets of een aluminium racefiets? Dan is dit echt een model voor jou. Het is een perfect instapmodel voor mensen die de voordelen van een drager willen ontdekken en niet te veel geld willen uitgeven.

3

Veelgestelde vragen over deze fietsendrager

Hoe bevestig ik deze fietsendrager op mijn auto?

Deze drager bevestig je via de trekhaak. Je zet de fietsendrager op je trekhaak en daarna zet je met een ferme druk op het middenstuk de drager vast. Hiermee gaan de twee buitenste frames automatisch naar buiten en kun je via de framehouders je fietsen makkelijk monteren.

Is deze fietsendrager geschikt voor elektrische fietsen?

Nee. Wij raden af om op deze fietsendrager elektrische fietsen of ebikes te vervoeren. De drager is daar niet voor gemaakt en er zijn betere producten op de markt voor deze doeleinden.

Hoeveel fietsen kan ik kwijt op deze fietsendrager?

Je kunt maximaal twee fietsen kwijt op deze fietsendrager. Let er wel op dat hoe voller de fietsendrager is hoe minder zicht je krijgt op het nummerbord. Deze kentekenplaats moet altijd zichtbaar zijn en dat is moeilijk als er twee fietsen opstaan.