Home » Fietsendrager mountainbike
thule_easyfold_mountainbike

De beste fietsendrager voor mountainbikes

Wij helpen jou de beste fietsendrager voor je MBT te kiezen tegen de scherpste prijs!

Je hebt een mooi mountainbike parkoers gevonden of je gaat een weekendje naar de Ardennen en je wilt je mountainbike meenemen? Met onderstaande fietsendragers voor mountainbikes en vijf zaken waar je op moet letten ga jij veilig en snel op pad met je MBT.

De beste fietsendrager voor je mountainbike

Om tot de beste fietsendrager voor mountainbikes te komen hebben we gekeken naar 5 criteria die wij het meest belangrijk vinden: fietsbandbreedte, afstand tussen de fietsen, fietssloten, opvouwbaarheid en de prijs. Deze criteria staan verderop in dit artikel verder uitgelicht zodat je weet waar je op moet letten. Door dit toe te passen zijn we tot de volgende 3 modellen gekomen.

Let op deze zaken bij het kopen van fietsendrager voor je MBT

Sta je op het punt om een fietsendrager te kopen waarmee je je mountainbike wilt meenemen? Let dan op de volgende zaken:

1. Fietsbandbreedte

Uiteraard beginnen we met de wielgoten. Zeker voor mountainbikes is dit een erg belangrijk criteria omdat de fietsen bekend staan om de dikke banden. De geselecteerde fietsendragers hebben allemaal brede wielgoten, de XLC en de Easyfold hebben zelfs ruimte voor fietsenbanden van 7.5 cm.

2. Afstand tussen de fietsen

Vooral belangrijk als je meerdere mountainbikes of ook nog een andere extra fiets wilt meenemen. Er moet voldoende ruimte tussen de fietsen zijn zodat ze elkaar niet aanraken tijdens het rijden. Je wilt natuurlijk niet dat jouw kostbare MBT beschadigd van de fietsendrager komt.

3. Fietssloten

Grote kans dat je zuinig bent op je mountainbike. Je wilt dan ook zeker zijn van een goede beveiliging zodat de fiets niet gestolen wordt. Met de bovengenoemde modellen kun je de fietsen bij het frame vast zetten en op slot draaien, zo maak je het dieven een stuk moeilijker.

4. Opvouwen en opbergen

Opvouwbare fietsendragers zijn erg handig omdat ze minder ruimte opeisen wanneer je eenmaal klaar bent met je mountainbike tocht en de fietsendrager van je trekhaak haalt. Wij raden dan ook aan om een inklapbaar model te kopen.

5. Prijs

Uiteindelijk is het ook goed om te kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding van de fietsendrager. Om deze reden hebben we ook gekozen om de Pro User Diamant te selecteren in onze top 3. Deze fietsendrager heeft een toegankelijke prijs en bezit alle eigenschappen die je van een drager mag verachten.

Een fietsendrager voor MBT kopen?

De laatste tip die we je willen geven voordat je een fietsendrager mountainbike koopt is dat je de fietsendrager waarschijnlijk ook voor andere fietsen wilt gebruiken. Kies dus niet een fietsendrager die speciaal is ontworpen voor mountainbikes maar houd in je achterhoofd dat je ook nog een stadsfiets of een kinderfiets wilt meenemen.

Veel gestelde vragen wanneer je mountainbikes wilt vervoeren

Zijn Mountainbikes niet te zwaar voor mijn fietsendrager?

Mountainbikes kunnen prima worden vervoerd met een fietsendrager, zolang je je maar aan het maximale gewicht van de fietsendrager en de maximale kogeldruk van je trekhaak houdt. Om gewicht van de fietsen te verminderen zou je er aan kunnen denken om bij een elektrische mbt de accu te verwijderen en in de auto te leggen.

Kan ik ook elektrische mountainbikes mee nemen op een fietsendrager?

Ja je kan elektrische mountainbikes meenemen op een fietsendrager. De XLC Almade is zelfs een uitstekend model om dit te doen vanwege de brede wielgoten. Let er wel op dat je de maximale kogeldruk van je trekhaak niet overschrijdt, dit kan een wiebelende fietsendrager opleveren en onveilige situaties op de weg.

Wat is de beste manier om mountainbikes op mijn fietsendrager te zetten?

Wanneer je zware mountainbikes hebt dan kun je gebruik maken van een oprijgoot zodat je niet het hele gewicht hoeft op te tillen maar de fietsen makkelijk op de trekhaak kunt rijden. Indien je 2 mountainbikes hebt zet ze dan in tegengestelde richting op de fietsendrager, zo voorkom je dat de drager naar een kant gaat hangen.

Welke regels moet ik op letten bij het vervoeren van mountainbikes?

Allereerst moet je goed letten op de het maximale gewicht dat je fietsendrager kan dragen, hierdoor kun je maar 2 mountainbikes meenemen. Wanneer je een carbon fiets gebruikt moet je goed opletten dat je niet teveel druk op het frame zet bij het bevestigen van de frameklemmen.

Waarom moet ik voor een trekhaak drager kiezen om mountainbikes te vervoeren?

Met een trekhaak fietsendrager ga je voor een veilige, makkelijk en energiezuinige manier van vervoeren. Je mountainbikes kun je makkelijk van de fietsendrager halen en je kunt zo op de fiets springen.

Aanbiedingen en korting

Tot slot hebben we voor jouw de beste deals op een rijtje gezet. Onze partners hebben alle fietsendragers op voorraad en bieden de scherpste prijzen. Bekijk of er een aanbod tussen zit was bij je past!