Home » Fietsendrager kinderfiets
thule_easyfold_mountainbike

De beste fietsendrager voor de kinderfiets

Wij helpen jou de beste fietsendrager voor je kinderfiets te kiezen tegen de scherpste prijs!

Wil je een dagje weg of een lange vakantie met de kinderen en wil je alles weten over hoe je kinderfietsen het beste kunt meenemen op een fietsendrager? Wij geven je tips over de beste fietsendragers die hierbij passen, leggen je uit wat wel en niet is toegestaan en geven antwoord op de veelgestelde vragen.

De beste fietsendrager voor het meenemen van kinderfietsen

Omdat op vakantie met kinderen in een auto al voor genoeg uitdagingen kan zorgen hebben we extra aandacht geschonken aan de volgende punten: gemak, veiligheid en stabiliteit. Dit heeft ervoor gezorgd dat de top 3 bestaat uit de in onze ogen veiligste fietsendrager, namelijk de trekhaakdragers. Daarnaast hebben we ervoor gekozen dat alle fietsendrager kantelbaar moeten zijn zodat ten allen tijden de kofferbak bereikbaar is, dit is het gemak wat tegenwoordig de standaard is bij de meeste moderne fietsendragers. Tot slot gaan we voor stabiliteit en kiezen we alleen maar fietsendrager met een maximum draaggewicht van 60 kilo.

Let op deze zaken bij het kopen van fietsendrager voor je kinderfiets

Onderstaande criteria vinden wij het belangrijkste wanneer je overweegt een fietsendrager te kopen om kinderfietsen mee te vervoeren. We leggen je uit waarom:

1. Gemak

Wanneer je met kinderen op reis bent dan ben je altijd op zoek naar gemak. Daarom is het handig om altijd te gaan voor een fietsendrager die je kantelen wanneer je bijvoorbeeld een rustpauze hebt en de auto even langs de weg zet. Je kan dan makkelijk bij de inhoud van de kofferbak om wat te drinken of eten te pakken en je rit zonder al te veel stress weer te hervatten.

2. Veiligheid

Geen enkele ouder wil zichzelf in onveilige situaties brengen, zeker niet wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Daarom raden wij aan om voor het type trekhaakdrager te gaan. Deze zijn vergeleken met de andere opties bewezen veiliger en bieden tijdens het rijden rust en zijn daarnaast nog eens beter voor de portemonnee vanwege de lagere brandstofkosten.

3. Stabiliteit

Kies voor een fietsendrager met een maximum aantal kilo aan draagvermogen. Het maximum van de meest moderen fietsendragers ligt op dit moment op 60 kilo. Hiermee ben je in staat om zonder al te veel problemen minimaal 2 normale stadsfietsen of elektrische fietsen en een extra kinderfiets mee te nemen.

Een fietsendrager voor een kinderfiets kopen?

Koop een ruime en veilige fietsendrager, waarmee je een tijdje vooruit kan. Wanneer uiteindelijk blijkt dat je de kinderfiets toch niet zo vaak meeneemt kun je de fietsendrager ook voor het vervoeren van mountainbikes of racefietsen gebruiken. Staar je dus niet helemaal blind op de kinderfiets en onthoud vooral de multifunctionaliteit van de drager.

Weet je eenmaal hoe je makkelijk een kinderfiets meeneemt, dan kun je ook makkelijk op een fietsvakantie met kinderen. Op vakantie is het altijd fijn en handig om kinderfietsen mee te nemen, zo zit je minder vast aan een plek en kun je met het gezin de omgeving verkennen.

Veel gestelde vragen wanneer je kinderfietsen wilt vervoeren

Hoe zet ik een kinderfiets op een fietsendrager?

Zet de fiets op de wielgoten van de fietsendrager. Wanneer er spanbandjes aanwezig zijn dan kun je hiermee de wielen bevestigen en stevig vastzetten. Zijn deze niet aanwezig maar wil je ze liever wel steviger vastzetten, gewoon doen. Veiligheid boven alels. Het frame kun je daarna vastzetten zoals dit bij de normale fietsen ook gaat.

Mag ik een kinderfiets vastbinden aan een andere fiets?

Nee, dit is verboden. Wanneer je een kinderfiets wilt vervoeren dan moet deze net als elke andere fiets passen op een fietsendrager. Voorbeeld: wanneer je een fietsendrager voor 2 fietsen hebt en 2 ebikes meeneemt dan is het verboden om er nog een kinderfiets tussen te zetten of aan vast te binden. Je bent dan verplicht om een fietsendrager voor 3 fietsen aan te schaffen.

Aanbiedingen en korting

Tot slot hebben we voor jouw de beste deals op een rijtje gezet. Onze partners hebben alle fietsendragers op voorraad en bieden de scherpste prijzen. Bekijk of er een aanbod tussen zit was bij je past!