Home » Hapro fietsendrager » Hapro Atlas Premium Blue

Hapro_atlas_active_voorkant

Hapro Atlas Premium Blue

Voor wie helemaal bijgepraat wil worden over de fietsendrager van Hapro.

Met een Hapro Atlas Premium Blue fietsendrager haal je een fietsendrager in huis die erg goed rekening houdt met het vervoeren van elektrische fietsen. De drager is uiteraard ook perfect inzetbaar voor alle andere fietsen die je op vakantie of een dagje uit wilt meenemen. Op deze pagina geven we meer informatie over deze Hapro fietsendrager, komen we met een eindoordeel op basis van een aantal veelgevraagde kenmerken en bieden we in samenwerking met onze partners een goedkope deal aan.

Kenmerken van de Hapro Atlas Premium Blue fietsendrager

 • Geschikt voor 1-3 fietsen
  Dit model bestaat uit twee verschillende varianten. Er is een model waarop twee fietsen passen: De Hapro Atlas 2 Premium Blue Ebike en een model voor het hele gezin de Hapro Atlas 3 Premium Blue voor 3 fietsen. Alle modellen bevestig je op de trekhaak.
 • 60 kilo draaggewicht
  Er kan een maximum van 60 kilo aan fietsen op deze drager worden gemonteerd. Dat betekent bijvoorbeeld drie normale fietsen van 10-15 kilo of twee wat zwaardere elektrische fietsen.
 • 7 en 13-polige stekker
  De fietsendrager heeft een 13-polige aansluiting. Hierdoor is er een mistlicht en een achteruitrijlicht mogelijk. Met de bijgeleverde verloopstekker voor een 7-polige aansluiting is het ook mogelijk aan te sluiten op een 7-polige adapter. Houd er dan wel rekening mee dat je mistlicht en het achteruitrijlicht het dan niet doen.
 • Geschikt voor ebike
  Op allebei de modellen kun je elektrische fietsen plaatsen, maar op de Atlas 3 kun je ook maar twee elektrische fietsen plaatsen vanwege het maximale draaggewicht.
 • Niet volledig inklapbaar
  De fietsendrager is deels inklapbaar maar helaas niet helemaal opvouwbaar
 • Kantelbaar systeem
  Deze fietsendrager is kantelbaar waardoor je altijd de achterklep van je auto kunt openen als je daar toevallig nog bij wilt. Dit is een groot voordeel voor als je bijvoorbeeld lang onder weg bent en even iets wilt pakken uit de kofferbak.

De voordelen van deze Hapro Atlas Premium fietsendrager

 • Extra afstand tussen wielgoten en bredere wielgoten
  Deze fietsendrager is mede ontworpen met het oog op elektrische fietsen. Dit is onder andere gedaan door de afstand tussen de wielgoten wat ruimer te maken dan normaal. Hierdoor passen ook brede elektrische fietsen prima naast elkaar.

Hapro Premium Aanbieding

In samenwerking met onze partners bieden wij deze fietsendrager aan tegen scherpe prijzen. De aanbiedingen voor de Hapro Premium worden elke dag voor je bijgehouden zodat je altijd kan kiezen tussen de beste deals.

Waar moet ik op letten?

De Premium fietsendrager van Hapro is in het verleden meerdere malen gekozen tot de beste fietsendrager door het ANWB panel. De factor prijs/kwaliteit speelde daarbij een grote rol. De tijd heeft echter niet stil gestaan en het merk Hapro ook niet.

In de tussentijd zijn er nieuwe modellen op de markt gekomen die net iets innovatiever zijn dan deze Premium drager zoals de Premium Xfold. Dat maakt deze drager nog altijd een goed en klassiek model, maar het is ook zeker de moeite waard om de alternatieven te bekijken.

 • Een nadeel van dit model is dat het deels montageklaar wordt afgeleverd, je hebt nog wel wat werk nodig om de fietsendrager compleet te maken.

Wat zijn de beste alternatieven?

Zoals eerder genoemd is Hapro de afgelopen tijd druk bezig geweest met de innovatie van haar klassieke model.

Met de Hapro Atlas Premium Xfold is een model op de markt gekomen die eigenlijk de opvolger is van de Premium die we in deze recensie beschrijven. De grote voordelen van dit model zijn dat het model volledig inklapbaar is, je het makkelijk kan vervoeren en bijna startklaar uit de doos kan worden gehaald. Qua prijs betaal je wel iets meer.

De Hapro Atlas Active heeft als voordeel ten opzichte van de premium blue dat deze fietsendrager zelfs een maximum van 4 fietsen kan dragen. Hiermee heb je een echt gezinsmodel te pakken voor een nog iets voordeligere prijs.

Foto’s van de fietsendrager

Hapro Atlas Premium Blue voorkant
Hapro Atlas Premium Blue ingeklapt
Hapro Atlas Premium Blue achterlicht ingeklapt

Review van de Hapro Atlas Active

Prijs/Kwaliteitsverhouding

De prijs/kwaliteit blijft met de jaren overeind, echter biedt dit model toch bijna net zoveel als de Atlas Active en dit model is voor een goedkopere prijs te vinden.

Bevestiging en Montage

Deze fietsendrager wordt deels compleet afgeleverd. Houd er rekening mee dat je nog wel een half uurtje bezig bent met het volledig monteren van de drager. Het bevestigen gaat simpel. Na het plaatsen op de trekhaak sluit je met een beugel de fietsendrager en staat deze muurvast.

Inklappen en opbergen

Dit model kan deels ingeklapt worden. De grote beugel kan ingeklapt worden en de achterlichten kunnen naar binnen worden gesloten. Hierdoor wordt de drager al een stuk compacter, maar houd er rekening mee dat je toch nog best wat ruimte nodig hebt om de drager op te bergen.

Extra Mogelijkheden

De fietsendrager is groot opgezet, hierdoor kunnen de fietsen op ruime afstand van elkaar staan. Vooral als je elektrische fietsen wilt vervoeren is dat handig, want deze fietsen zijn wat breder. Ook andere fietsen hebben hierdoor meer ruimte, waardoor ze tijdens het vervoer niet tegen elkaar hoeven te staan en hierdoor beschadigd kunnen raken.

Hapro Atlas Premium Blue samenvatting

Rene Ravennest

Hapro Atlas Premium Blue voorkant
Prijs/Kwaliteit verhouding
Montage en Bevestiging
Inklappen en opbergen
Extra mogelijkheden

Summary

Deze fietsendrager is een ideaal model voor elektrische fietsen. Het model lijkt een beetje ingehaald door de tijd, maar als je geen waarde hecht aan het inklappen en opbergen van een drager dan heb je aan dit model een goedkopere variant dan de Premium Xfold.

3.3

Veelgestelde vragen over de Hapro Atlas Premium fietsendrager

Hoe bevestig ik deze fietsendrager op mijn auto?

Het bevestigen van deze fietsendrager is uiterst eenvoudig. De drager moet op je trekhaak worden gezet en via een hendel klik je dit model vast aan je auto. Het bevestigen van de fietsen gaan via framehouders en apart bijgeleverde bandjes. Hierdoor staan je fietsen stevig en vast en ben je klaar om te gaan.

Is deze fietsendrager geschikt voor elektrische fietsen?

Jazeker. Hapro heeft dit model heel veel rekening gehouden met elektrische fietsen. Dit is onder anderen terug te zien in de ruime wielgoten en de afstand die er is gereserveerd voor de fietsen. Met deze drager kun je verzekerd zijn van veel ebike plezier.

Hoeveel fietsen kan ik kwijt op deze fietsendrager?

Het maximum aantal fietsen op dit model is 3. Op de Hapro 2 Premium Ebike passen logischerwijs maar 2 (elektrische) fietsen. Op de Hapro 3 premium passen 3 normale fietsen en twee ebikes. Helaas is dit niet uit te breiden naar meerdere fietsen.