Home » Blog » Wat is een RMC trekhaak?

RMC trekhaken zijn kortgeleden ontworpen door Brink om mensen met een hybride of elektrische auto te laten genieten van een fietsendrager. In dit artikel staan we uitgebreid stil bij alle kenmerken van deze trekhaak en leggen we je alles uit wat je wilt weten.

Voor wie is de RMC trekhaak handig?

Deze trekhaak is het meest handig voor mensen met een hybride of een elektrische auto die op dit moment geen trekhaak op de auto hebben doordat ze geen trekfunctie hebben. Dit komt vaak omdat autofabrikanten regels proberen na te leven als het gaat om Co2-uitstoot.

rmc trekhaak los
RMC trekhaak los

Wat zijn de regels van de RMC trekhaak?

Met deze trekhaak mag je wel dragen maar niet slepen. Dat betekent dat je wel een fietsendrager mag vervoeren, maar dat je geen caravan of een vouwtent achter de auto mag slepen. De rmc trekhaak is dusdanig ontworpen dat je alleen een fietsendrager mee kan nemen.

Wat is de maximale kogeldruk ?

De maximale kogeldruk wordt vermeld op een sticker die bij de trekhaak is bijgeleverd. Zorg ervoor dat je deze druk niet overschrijdt, zo voorkom je onveilige situaties op de weg en mogelijk boetes.

Hoe plaats je een RMC trekhaak?

De trekhaak kunt u na installatie van het frame eenvoudig aanbrengen door de haak van onder in de huls vast te klikken. Bij een juiste installatie hoor je een krachtige klik zodat je weet dat de trekhaak juist is gemonteerd. Je kunt dit ook aflezen aan de groene indicator op de trekhaak.

Hoe bevestig je de fietsendrager?

Allereerst haal je de stekkerdoos met een 7-polige of 13-polige tevoorschijn. Vervolgens is het zaak om de fietsendrager stevig vast te zetten en deze aan te sluiten op de stekkerdoos. Even goed controleren of alles stevig staat en de fietsen kunnen erbij worden gepakt!

Hoe koppel je de trekhaak weer los?

Nadat je fietstocht erop zit kun je de trekhaak loskoppelen en weer opbergen. Dit doe je door de draaiknop stevig in te drukken en los te draaien. De RMC trekhaak valt van het slot en kun je simpel opbergen.

Vervalt de garantie van mijn auto bij plaatsing rmc trekhaak?

Veel mensen vragen zich af of de garantie op een auto vervalt op het moment dat er een trekhaak wordt geïnstalleerd. Deze blijft gelukkig behouden. De mogelijke schade die ontstaat komt volledig bij de leverancier van de rmc trekhaak, deze bieden vaak levenslange garantie.

Wat zijn de grootste voordelen van de rmc trekhaak?

 1. Een hele handige oplossing voor mensen met een hybride of elektrische auto
 2. De trekhaak is erg handig en soepel in gebruik en kan bijna alle fietsendragers dragen
 3. Monteren en opbergen van de trekhaak is erg eenvoudig
 4. Na het opbergen van de fietsendrager is de rmc trekhaak niet meer zichtbaar

Eindconclusie

Heb je net een mooie nieuwe auto maar geen trekhaak, dan heeft Brink een uitstekende oplossing gevonden met de RMC trekhaak. Het biedt alle voordelen die normale trekhaken voor fietsendragers ook hebben en je berg het ook nog eens makkelijk en snel op!

12 reacties op “Wat is een RMC trekhaak?

  • Rene Ravenest zegt:

   Hi Leon,

   In de meeste gevallen kan dit niet. Dat heeft oa te maken met de actieradius en de veiligheid door de plek van de accu. Er zijn uitzonderingen maar daarvoor zou ik naar een specialist stappen.

 1. Jan zegt:

  Maar heeft het zin om een fietstrekhaak op een kleine stadsauto te monteren. Waarschijnlijk zijn 2 elektrische fietsen te zwaar voor die auto. Neem bijv. een Renault Twingo

  • Rene Ravenest zegt:

   Hi Jan,

   Hangt af van de maximale kogeldruk van de trekhaak die je aanschaft. In combinatie met een Twingo en elektrische fietsen wordt het wel moeilijk denk, want de auto is van zichzelf al niet zo zwaar en de fietsen zijn dat wel. Kan natuurlijk nooit kwaad om even met bijvoorbeeld de leverancier Brink te bellen.

  • Rene Ravenest zegt:

   Hi Anais,

   Het handigste is om even onder de trekhaak te kijken en proberen om de trekhaak eraf te klikken. De RMC trekhaken kun je namelijk makkelijk verwijderen. Waarschijnlijk zie je dan ook een merklabel.

 2. jeroen Den haan zegt:

  Ik heb een prius uit 2009 zonder trekhaak. Mijn garage zegt dat ie er niet onder kan omdat de belastbarr kogeldruk te laag is.
  Ik heb 2 e bikes van 27 kilo. De lichtste drage is 13kg lees ik hier. Zijn er echt geen mogelijkheden?

  • Rene Ravenest zegt:

   Hi Jeroen,

   Ja er zijn nog mogelijkheden. Allereerst zou ik kijken wat het gewicht wordt van je fietsen op het moment dat je de batterijen eruit haalt, vaak scheelt dit toch snel een aantal kilo. En omdat het omdat het 2 fietsen zijn telt dit al aardig op.

   Daarnaast zou ik altijd kijken voor een second opinion bij een andere dealer. Wie weet kijken zij er anders naar.

  • Rene Ravenest zegt:

   Hi Chris,

   RMC levert een trekhaak product, geen fietsendrager. Wanneer je een rmc trekhaak aanschaft moet je dus nog een fietsendrager kopen. Alle reguliere fietsendragers passen op een RMC trekhaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *