Home » Uebler Fietsendrager » Uebler i21

uebler-21-auto

Uebler i21

Voor wie helemaal bijgepraat wil worden over de fietsendrager van Uebler i21.

In deze koopgids geven je een zo uitgebreid mogelijk overzicht van alle specificaties, voordelen, nadelen en veelgestelde vragen over de Uebler i21 fietsendrager. Deze Uebler fietsendrager is onlangs door de consumentenbond uitgeroepen tot “de beste uit de test” en verdient mede daarom een uitgebreide review zodat jij de beste keuze kunt kunt maken.

Kenmerken van de Uebler i21

 • Geschikt voor 1-2 fietsen
  Uebler heeft zich met dit model echt gericht op het meenemen van 1 of 2 fietsen. Dit kunnen allerlei soorten fietsen zijn, dus bijvoorbeeld ook ebikes.
 • 60 kilo draaggewicht
  Met deze fietsendrager kun je maximaal 60 kilo aan fietsen vervoeren. Dat betekent dat je eigenlijk altijd wel uitkomt met je fietsen, want de meeste normale fietsen wegen ongeveer rond de 10 tot 15 kilogram en de ebikes zijn zo rond de 20 kilogram. Met een maximum van 60 kilo doet de uebler het qua concurrentie ook prima, de modellen van thule en pro user bieden dit ook aan.
 • 13-polige stekker
  De 13-polige stekker aansluiting zorgt ervoor dat je alle denkbare aansluitingen en soorten lichten kunt inschakelen op deze fietsendrager. Heeft jouw auto een 7-polige aansluiting dan is er uiteraard een oplossing. Dan is het handig om een 7 polige adapter aan te schaffen zodat je de drager kunt aansluiten.
 • Geschikt voor ebike
  Dit model is uitermate geschikt voor het vervoeren van twee elektrische fietsen. Vind je het vervelend om de zware ebikes telkens op je fietsendrager te tillen dan raden we aan om een oprijgoot aan te schaffen. Hiermee rijd je de fietsen zo op je fietsendrager en kost het je weinig moeite.
 • Volledig inklapbaar
  Nu komen we bij het pronkstuk van deze fietsendrager; de inklapbaarheid. Hier heeft uebler echt zijn best op gedaan want zoals je ook op de foto’s kan zijn kun je de uebler i21 helemaal opvouwen tot een klein pakketje. Hiermee onderscheidt het zich echt van de concurrenten. Na gebruik kun je hem makkelijk in je auto kwijt of opbergen ergens in je huis.
 • Kantelbaar systeem
  Zoals alle fietsendragers in deze tijd kan de i21 ook gekanteld worden zodat je in staat bent om tijdens de rit je achterklep over te doen. Uebler biedt de i21 aan in twee modellen. Eentje waarbij de fietsendrager 60 graden gekanteld kan worden en eentje waarmee de fietsendrager 90 graden gekanteld worden.

  Wanneer de fietsendrager eenmaal in gekantelde stand staat is er ruim voldoende afstand tussen de fietsen en de achterklep om de achterklep open te doen. Dit klinkt logisch, maar in de praktijk zien we vaak dat er wel een kantelfunctie is maar dat de achterklep alsnog niet open kan omdat de afstand tussen de fietsen te klein is.

Foto’s van de fietsendrager

uebler i21 voor
uebler i21 ingeklapt
uebler-21-auto

De voordelen van deze Uebler i21

 • Compleet voorgemonteerd afgeleverd
  Een van de grootste voordelen van dit model is ongetwijfeld de prijs. Deze is vrij scherp voor een fietsendrager waarmee je de basis toch wel binnen kan halen.
 • Makkelijk te bevestigen, zonder hefboom
  Uebler modellen werken niet met het hefboom principe om de fietsendrager vast te zetten. Hiermee onderscheidt het zich van alle concurrenten. De drager zet je recht op de trekhaak en duw je naar beneden om hem vast te klikken. Uebler noemt dit de iQ-sluiting. Zie ook onderin de instructievideo hoe makkelijk dit gaat.

Uebler 21 Aanbieding

Wij werken samen met een aantal partners die de i21 het hele jaar door aan bieden voor scherpe prijzen. Het afgelopen jaar was dit model slecht verkrijgbaar, maar sinds kort is het weer mogelijk om dit model aan te schaffen. Om te profiteren van aanbiedingen en kortingen raden we je aan onze website goed in de gaten te houden en je slag te slaan.

Waar moet ik op letten?

Dit is een prijswinnende fietsendrager die eigenlijk op alle punten een ruime voldoende scoort en ook door gebruikers erg hoog wordt gewaardeerd. Het enige waar je over kan vallen is de relatief hoge aanschafprijs, maar deze is wat ons betreft het geld meer dan waard.

Wat zeggen gebruikers over de i21?

Als we op internet alle review site langs gaan dan kunnen we wel stellen dat de meeste mensen heel erg positief zijn over deze fietsendrager. Mensen vinden het vooral fijn dat de fietsendrager zo makkelijk op te bergen is en heel licht is en daardoor makkelijker te tillen en te vervoeren. Ook is men heel erg tevreden over de makkelijke manier waarop de drager bevestigd wordt op de trekhaak.

Er zijn wisselende berichten te lezen over de kwaliteit van de achterlichten. Een aantal gebruikers geeft aan dat de achterlichten kwetsbaar kunnen zijn wanneer de fietsendrager op de grond valt. Ook zijn er mensen die verwachten dat de opbergtas standaard wordt bijgeleverd. Uit ons onderzoek komt naar voren dat dit per aanbieder anders is en daarom raden we ook aan om dit goed te checken bij de partij waar je de fietsendrager aanschaft.

Wat zijn de beste alternatieven?

Uebler is een Duits merk dat al tientallen jaren degelijke en stevige fietsendrager levert. De fabrikant levert verschillende fietsendragers die per model net weer even iets anders aanbieden.

Instructievideo

Review van de Uebler i21

Prijs/Kwaliteitsverhouding

Over de kwaliteit van deze drager kunnen we eigenlijk heel kort zijn: die is bovengemiddeld. Het biedt alle mogelijkheden die je van een moderne fietsendrager kunt verwachten en op sommige vlakken zoals het gewicht en de inklapbaarheid overtreft deze drager al haar concurrenten. Dat je hier dan een hogere prijs voor betaald is wat ons betreft niet meer dan logisch.

Bevestiging en Montage

Wanneer je deze fietsendrager online besteld komt hij volledige montageklaar in een doos bij je aan. Dat betekent dat je geen onnodige tijd kwijt bent aan het assembleren of het in elkaar zetten van de drager. Dit is een groot voordeel van andere merken, die niet altijd montageklaar worden afgeleverd.

Het bevestigen gaat op een hele andere manier dan bij concurrenten. Wat ons betreft een veel makkelijkere en gebruiksvriendelijkere manier waar veel minder kracht voor nodig is.

Inklappen en opbergen

Wanneer je de fietsen eenmaal van de drager hebt verwijderd kun je deze drager compleet opvouwen tot een klein pakketje. Tot een formaat die je makkelijk in de achterbak van je auto kwijt kunt of in een hoek in de schuur. Door het lichte gewicht van 13 kilo kost opbergen en het vervoeren ook weinig energie en kracht.

Extra Mogelijkheden

Naast alle extra mogelijkheden zoals het inklappen en het kantelen heeft uebler iets revolutionairs verwerkt in deze drager, namelijk de Distance control. Hiermee krijg je extra hulp bij het inparkeren van je auto, want deze distance control houdt rekening met de lengte van je fietsendrager bij het parkeren van je auto. Je krijgt dus een fietsendrager met parkeersensoren, dit wordt niet standaard bijgeleverd dus bekijk het juiste model voor deze extra mogelijkheid.

Uebler i21 samenvatting

Rene Ravennest

uebler i21 voor
Prijs/Kwaliteit verhouding
Montage en Bevestiging
Inklappen en opbergen
Extra mogelijkheden

Summary

Dit is een van de beste fietsendragers die wij hebben onderzocht en dit uit zich ook in een heel mooi rapportcijfer. De prijs is iets aan de hoge kant, maar dit is voor ons geen reden om de drager niet aan te schaffen. Met deze drager haal je echt een compleet model in huis waar je veel plezier aan gaat beleven.

4.4

Veelgestelde vragen over de Uebler i21 fietsendrager

Hoe bevestig ik deze fietsendrager op mijn auto?

Het bevestigen van deze fietsendrager gaat via de speciale Uebler iQ-sluiting, waarmee je zonder al te veel klacht de drager op de trekhaak monteert. Dit kun je prima doen met 1 persoon en hierna kun je beginnen met het het plaatsen van de fietsen.

Is deze fietsendrager geschikt voor elektrische fietsen?

Ja, Uebler heeft deze drager speciaal geschikt gemaakt voor elektrische fietsen. Het vervoeren van twee fietsen is geen enkel probleem. Let er wel op dat een fiets maximaal 30 kilo mag wegen, vanwege het maximale draaggewicht van 60 kilo.

Hoeveel fietsen kan ik kwijt op deze fietsendrager?

Op deze fietsendrager kun je maximaal twee fietsen kwijt. Het maakt ook niet perse uit wat voor soort fietsen dit zijn.