Home » Fietsendrager 4 fietsen

De beste fietsendrager voor 4 fietsen

Wij helpen jou de beste fietsendrager voor 4 fietsen te kiezen tegen de scherpste prijs!

Wil je op vakantie met het hele gezin of een weekendje weg met vrienden en wil je maar liefst 4 fietsen meenemen op een fietsendrager? Dan heb je een erg stevige en solide fietsendrager nodig, want 4 fietsen vervoeren op een trekhaak is best een onderneming. Om de keuze voor jou zo makkelijk mogelijk te maken hebben we alvast een selectie gemaakt van 3 verschillende soorten merken die het mogelijk maken om vier fietsen te vervoeren.

De beste fietsendrager voor 4 fietsen

We hebben een selectie gemaakt op basis van een aantal criteria. Voor de fietsendragers hadden we als randvoorwaarden dat er elektrische fietsen meegenomen konden worden, de fietsendrager ten allen tijden kantelbaar is met een minimaal draaggewicht van 60 kilo. Vervolgens hebben we gekeken naar een ander belangrijk punt waarop de 3 merken zich onderscheiden en dat is de prijs.

De top 3

De eerste plaats in ons onderzoek is voor een fietsendrager van Pro User, het Amber model. Wat vooral opvalt aan dit model is de prijs. De prijs ligt een stuk lager dan die van de concurrenten terwijl de mogelijkheden en de specificaties zo ongeveer gelijk zijn gebleven. Een van de verbeterpunten van dit product is dat je nog behoorlijk wat tijd kwijt bent op de drager te monteren. Neem je dit op de koop toe, dan heb je voor een hele scherpe prijs een fietsendrager waarmee je met 4 fietsen op stap kunt.

Kort daarachter vinden we de Hapro Atlas Activer, de fietsendrager van het merk Hapro dat al sinds jaar en dag een populair fietsendrager merk is. Ten opzichte van de nummer 1 levert hij iets in op bijvoorbeeld de zwaarte van de fietsendrager die met 24 kilo aan de zware kant zit en qua montage kun je ook wat meer tijd rekenen. Het voordeel is dat wel weer dat deze drager een frameslot heeft, waardoor je geen extra sloten hoeft aan te schaffen en je fietsen veilig op slot staan.

Het brons gaat naar de Velospace, de klassieke fietsendrager van thule. Eigenlijk past deze fietsendrager niet helemaal in dit klassement omdat hij maximaal maar 3 fietsen mee kan nemen maar door de speciaal gemaakte bike adapter kun je een extra fiets toevoegen. Omdat deze fietsendrager in andere onderzoeken vaak als de beste naar voren is gekomen willen we hem toch benoemen. Let er dan dus wel op dat je bij aanschaf van de Velospace een aparte Bike Adapter moet aanschaffen om 4 fietsen te kunnen vervoeren.

Een fietsendrager voor 4 fietsen kopen?

De laatste tip die we je willen meegeven is om jezelf af te vragen hoe vaak je nu werkelijk 4 fietsen wilt vervoeren. Fietsendrager voor 4 fietsen zijn ontzettend handig, maar zoals je in dit onderzoek ook al hebt ondervonden zijn ze vrij zwaar en log en kun je vaak niet eens 4 fietsen kwijt vanwege het gewicht. Heb je wel echt de fietsendrager voor 4 fietsen nodig dan zijn er zoals je gezien hebt voldoende mogelijkheden.

Veel gestelde vragen wanneer je 4 fietsen wilt vervoeren

Is 4 fietsen niet te zwaar voor mijn auto?

4 fietsen kunnen inderdaad te zwaar zijn voor jouw auto. Daarom is het goed om te kijken naar de maximale kogeldruk van jouw trekhaak. De bovengenoemde fietsendragers hebben allemaal een draaggewicht van 60 kilo, wat genoeg zou moeten zijn voor 4 gewone fietsen of 2 elektrische fietsen met een kleine fiets. Maar ook dit is afhankelijk van de exacte zwaarte van je fietsen.

Wat kan ik doen om het gewicht van mijn 4 fietsen te verkleinen?

Je kunt het gewicht van je fietsen verkleinen door ballast van je fietsen te verwijderen en deze in de kofferbak van je auto te leggen. Zo hebben elektrische fietsen en ebikes vaak een afneembare accu die een aantal kilo weegt, dit kun je dan gemakkelijk besparen. Voor racefietsen en mountainbiken zou je kunnen denken aan het verwijderen van het voorwiel.

Kan ik ook 4 elektrische fietsen meenemen op een fietsendrager voor 4 fietsen?

Nee je kunt geen 4 elektrische fietsen meenemen. Dit komt simpelweg doordat elektrische fietsen al zo’n 15 tot 20 kilo wegen en je hierdoor boven de maximale kogeldruk uitkomt. Je kunt dus maximaal 2 elektrische fietsen meenemen

Wat is de beste manier om 4 fietsen op mijn fietsendrager te zetten?

De beste manier is om gebruik te maken van een oprijgoot. Met een oprijgoot kun je gemakkelijk je 4 fietsen op de fietsendrager rijden en bespaar je enorm veel kracht en energie. Eenmaal aangekomen op bestemming rijd je ze er ook met gemak weer af.

Welke regels moet ik opletten bij het vervoeren van 4 fietsen met mijn auto?

De belangrijkste regel is dat je nooit boven de maximale kogeldruk van je trekhaak moet komen. Dit betekent dat je een maximum gewicht hebt wat je trekhaak aan kan. Maak dus een goede inschatting hoeveel jouw fietsen wegen. Verder mogen de fietsen aan beide kanten van de auto niet verder dan 20 centimeter uitsteken en mogen er geen scherpe punten aanwezig zijn waarmee je schade kan maken.

Waarom moet ik voor een trekhaak drager kiezen om 4 fietsen te vervoeren?

De belangrijkste reden is dat dit de enige optie is vanwege het totale gewicht van je fietsen. Een dakfietsendrager of een ruitfietsendrager kunnen nooit 4 fietsen dragen doordat ze vaak maar maximaal 20 kilo mogen vervoeren. Daarom raden we altijd een trekhaak fietsendrager aan in dit geval.

Aanbiedingen en korting

Tot slot hebben we voor jouw de beste deals op een rijtje gezet. Onze partners hebben alle fietsendragers op voorraad en bieden de scherpste prijzen. Bekijk of er een aanbod tussen zit was bij je past!