Home » Fietsendrager zonder trekhaak

De beste fietsendrager zonder trekhaak

Wij helpen jou de beste fietsendrager zonder trekhaak te kiezen tegen de scherpste prijs!

Een fietsendrager zonder trekhaak is de perfecte oplossing voor mensen die graag hun fietsen willen vervoeren, maar geen trekhaak op hun auto hebben. Er zijn verschillende soorten fietsendragers zonder trekhaak beschikbaar, waaronder dragers voor op de achterklep en dragers voor op het dak.

Waarom een fietsendrager zonder trekhaak kopen?

 1. Geschikt voor auto’s zonder trekhaak: als jouw auto geen trekhaak heeft, is een fietsendrager zonder trekhaak de enige optie om fietsen te vervoeren.
 2. Makkelijk te installeren: in vergelijking met fietsendragers met trekhaak, zijn fietsendragers zonder trekhaak vaak eenvoudiger te installeren en te verwijderen.
 3. Breed scala aan opties: er zijn veel verschillende modellen fietsendragers zonder trekhaak beschikbaar, waardoor je een drager kunt kiezen die het beste past bij jouw behoeften en budget.
 4. Lichtgewicht en draagbaar: veel fietsendragers zonder trekhaak zijn lichtgewicht en compact ontworpen, waardoor ze gemakkelijk op te bergen zijn en mee te nemen op reis.
 5. Gemakkelijk op te bergen: Sommige fietsendragers zonder trekhaak zijn inklapbaar en nemen daardoor nog minder ruimte in beslag. Hierdoor kun je de fietsendrager gemakkelijk opbergen in de kofferbak of in de garage wanneer je hem niet nodig hebt.

Welke fietsendrager zonder trekhaak kan ik kopen?

In dit artikel bespreken we de twee meest voorkomende soorten: fietsendragers voor op de achterklep en fietsendragers voor op het dak. We behandelen de belangrijkste kenmerken, voor- en nadelen en geven tips om de beste keuze te maken voor jouw situatie.

Fietsendragers voor op de achterklep

Fietsendragers voor op de achterklep zijn gemakkelijk te installeren en kunnen worden gebruikt op vrijwel elke auto. Ze zijn ook vaak de goedkoopste optie. Hier zijn twee van de beste opties:

 • Thule RaceWay 2 – Deze fietsendrager is geschikt voor twee fietsen en kan eenvoudig op de achterklep van je auto worden gemonteerd. Het heeft een gepatenteerd FitDial-systeem dat ervoor zorgt dat de drager perfect past op jouw auto. De Thule RaceWay 2 heeft ook een anti-diefstalsysteem en is opvouwbaar voor gemakkelijk opbergen.
 • Saris Bones 2-Bike – Deze fietsendrager is geschikt voor twee fietsen en kan ook gemakkelijk op de achterklep van je auto worden gemonteerd. Het heeft een uniek design en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De Saris Bones 2-Bike heeft ook een anti-diefstalsysteem en is opvouwbaar voor gemakkelijk opbergen.
 • Yakima FullBack 3 – De Yakima FullBack 3 is een veelzijdige fietsendrager die geschikt is voor 3 fietsen met een maximaal laadvermogen van 45 kg. Het SuperCush ZipStrip-systeem zorgt ervoor dat de fietsen veilig en stevig worden vastgezet. De drager heeft een ingebouwd SKS-slot om de fietsen te beveiligen en kan worden ingeklapt voor gemakkelijke opslag.

Voor en nadelen achterklepdragers

Voordelen

 • Vaak voordeliger dan andere opties
 • Makkelijk te installeren en te verwijderen
 • Geschikt voor verschillende fietsen

Nadelen

 • Beperkte toegang tot de achterklep
 • Beperkt aantal fietsen
 • Beschadiging van de auto mogelijk

Fietsendragers voor op het dak

Fietsendragers voor op het dak zijn ook een goede optie, vooral als je al een dakdrager op je auto hebt. Ze zijn echter vaak duurder dan fietsendragers voor op de achterklep en het kan lastiger zijn om de fietsen op het dak te laden. Hier zijn twee van de beste opties:

 • Thule ProRide 598 – Deze fietsendrager kan op vrijwel elke dakdrager worden gemonteerd en is geschikt voor fietsen tot 20 kilogram. De Thule ProRide 598 heeft een uniek framehouderontwerp dat ervoor zorgt dat de fiets stevig en veilig op de drager blijft zitten. Het heeft ook een sleutelslot om diefstal te voorkomen.
 • Yakima Highspeed – De Yakima HighSpeed is een van de populairste fietsendragers voor op het dak op de markt. Het is een uitstekende keuze voor fietsers die hun fietsen veilig willen vervoeren zonder het risico van beschadigingen of krassen. Deze fietsendrager is geschikt voor bijna alle soorten fietsen, inclusief racefietsen, mountainbikes, fatbikes en elektrische fietsen. Met zijn innovatieve ontwerp en stevige constructie biedt de Yakima HighSpeed de perfecte combinatie van duurzaamheid, stabiliteit en gemak. Bovendien is hij zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te installeren, zodat je snel op weg kunt naar je volgende avontuur op de fiets.
 • Seasucker Talon – Dit is een van de beste fietsendragers van Seasucker. Het kan één fiets vervoeren en kan op elk type auto worden gemonteerd zonder dat er een trekhaak nodig is. Het heeft een draagvermogen van maximaal 20 kg en is gemaakt van hoogwaardige materialen zoals marine-grade aluminium en roestvrij staal. Het installatieproces is snel en gemakkelijk en het apparaat wordt geleverd met een handige opbergtas.

Voor en nadelen dakragers

Voordelen

 • Geschikt voor bijna alle autotypen
 • Houdt de achterklep vrij
 • Geschikt voor verschillende soorten fietsen

Nadelen

 • Kan invloed hebben op de aerodynamica en brandstofverbruik van de auto
 • Kan lastig zijn om fietsen op het dak te tillen en vast te maken
 • Moeilijk te installeren en te verwijderen

Veelgestelde vragen over fietsendragers zonder trekhaak

Is een fietsendrager zonder trekhaak veilig?

Ja, een fietsendrager zonder trekhaak kan veilig zijn als deze correct wordt geïnstalleerd en gebruikt volgens de instructies van de fabrikant. Het is belangrijk om de gewichtsbeperkingen en andere specificaties van de fietsendrager te respecteren, evenals de snelheidslimieten en andere verkeersregels. Het is ook aan te raden om regelmatig te controleren of de fietsendrager stevig op de auto is bevestigd en of de fietsen goed zijn vastgemaakt.

Kan ik een elektrische fiets vervoeren op een fietsendrager zonder trekhaak?

Ja, in de meeste gevallen is het mogelijk om een elektrische fiets te vervoeren op een fietsendrager zonder trekhaak. Het is wel belangrijk om rekening te houden met het gewicht van de elektrische fiets en het maximale laadvermogen van de fietsendrager.

Hoeveel fietsen kan ik vervoeren met een fietsendrager zonder trekhaak?

Het aantal fietsen dat je kunt vervoeren met een fietsendrager zonder trekhaak is afhankelijk van het model en de capaciteit van de drager. Over het algemeen kunnen de meeste fietsendragers zonder trekhaak één tot drie fietsen dragen.

Hoe installeer ik een fietsendrager zonder trekhaak?

Het installatieproces voor een fietsendrager zonder trekhaak kan variëren afhankelijk van het model dat je hebt. Over het algemeen zijn er echter een paar stappen die je moet volgen. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat het oppervlak van de auto waarop je de drager wilt plaatsen schoon en droog is. Vervolgens plaats je de drager op de achterklep of het dak van de auto en bevestig je deze volgens de instructies van de fabrikant. Sommige dragers vereisen mogelijk extra banden of riemen om de fietsen veilig op hun plaats te houden.