Home » Seasucker fietsendrager
seasucker fietesndrager

Seasucker fietsendrager

Wij helpen jou een seasucker fietsendrager te kiezen tegen de scherpste prijs!

De Seasucker fietsendrager is enorm populair aan het worden onder racefietsers en mountainbikers. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf levert een hele slimme en inventieve oplossing om je fietsen mee te vervoeren op je auto. Wij deden onderzoek naar deze fietsendrager en zochten alles voor je uit.

Voordelen van seasucker fietsendragers

Ben je van plan om fietsendrager te kopen dan kan de seasucker een hele interessante keuze zijn. Hieronder zetten wij alvast een aantal voordelen voor je op een rij zodat jij nog beter in staat bent om te kiezen.

1. Geen trekhaak nodig

Heb je geen trekhaak of een kleine auto met een lage kogeldruk dan is de seasucker echt het overwegen waard. Met dit product heb je namelijk geen trekhaak nodig. De fietsendrager kan namelijk op het dak, ruit of kofferbak worden gemonteerd.

2. Snel te monteren

De montage is erg eenvoudig en kan binnen minuten worden geregeld. Het is een kwestie van de zuignappen aanbrengen op je auto, de zuignappen vacuüm pompen en vervolgens de fiets plaatsen. Hierna ben je al klaar voor vertrek.

3. Makkelijk meenemen en opbergen

Een groot voordeel ten opzichte van trekhaak fietsendragers is dat ze enorm makkelijk mee te nemen zijn. Ze wegen bijna niks en je kunt ze na gebruik makkelijk in de auto leggen of ergens thuis opbergen. Dit scheelt je eenmaal thuis zoveel ruimte. Daarnaast kost het je ook een stuk minder energie en kracht.

4. Speciaal voor racefietsen en mtb

Ga je vaak op pad met een racefiets of een mountainbike dan is dit de ideale oplossing. De traditionele fietsendragers leveren problemen op met carbon frames, maar de seasucker wordt bevestigd via de voorvork dus kent wat dat betreft helemaal geen problemen. Ook grote wielrenploegen zoals Jumbo/Visma maken inmiddels gebruik van deze techniek voor het meenemen van de fietsen.

Welke modellen zijn er beschikbaar?

Seasucker heeft voor fietsendragers 3 modellen op de markt gebracht. Deze zijn alledrie redelijk op dezelfde manier uitgevoerd alleen het aantal fietsen verschilt. Wij hebben in samenwerking met onze partner een aantal aanbiedingen voor je geselecteerd zodat je kunt profiteren van de scherpste prijzen.

Seasucker Talon

Het Talon model is de beste versie voor wanneer je op pad wilt gaan met 1 fiets.

Seasucker mini-bomber

Ben je van plan om met met twee fietsen op pad te gaan, dan is de mini bomber het juiste model. De 4 zuignappen aan de voorkant zorgen ervoor dat je stevig je voorvork kunt bevestigen terwijl je aan de achterkant je achterwiel vast kunt zetten.

Seasucker bomber

De bomber is het model van Seasucker voor drie mountainbikes of racefietsen. Deze wordt geleverd met 8 zuignappen, dus wees er zeker van dat je genoeg plaatst hebt op het dak van je auto.

Waar moet ik op letten?

Niet geschikt voor alle fietsen

Helaas zijn de deze dragers niet geschikt voor iedere fiets. Dit komt voornamelijk omdat de fietsen met een voorvork moeten worden vastgezet en dit niet zo praktisch is met bijvoorbeeld een elektrische fiets. Daarnaast is het maximale draaggewicht van de pads 18 kilo waardoor de meeste ebikes al afvallen.

Ruimte nodig voor je voorwiel

Reken er op dat je altijd je voorwiel van je fiets moet halen voordat je je fietsen op het dak bevestigt. Dit voorwiel moet natuurlijk wel mee. Je kunt dit voorwiel in je auto leggen, maar je kunt het ook bevestigen aan je achterwiel met een add on van seasucker.

Extra brandstofverbruik

Omdat je de fiets op het dak plaats vergroot je de luchtweerstand van je gehele auto. De auto moet nu simpelweg meer moeite doen om snelheid te houden waardoor we een toename zien van het brandstofverbruik. Houd toch wel rekening met zo’n 20 tot 30 procent. Overweeg daarom om de drager te installeren op je achterruit of kofferbak. Zo vang je minder wind.

Voordelen

  • Geen trekhaak nodig
  • Snel te monteren
  • Speciaal voor racefietsen en MTB’s

Nadelen

  • Niet geschikt voor alle fietsen
  • Ruimte nodig voor je voorwiel
  • Extra brandstofverbruik
Zijn seasucker fietsendragers geschikt voor elektrische fietsen?

Nee, de seusucker is niet geschikt voor elektrische fietsen. Vanwege het gewicht is het niet handig om elektrische fietsen op het dak van de auto te vervoeren. Ook is de bevestiging via de voorvork geen optie. Voor elektrische fietsen raden wij trekhaak fietsendragers aan.

Hoe bevestig ik een seasucker fietsendrager?

Het bevestigen van deze fietsendrager gaat allereerst via de zuignappen. Deze moet je op het dak van de auto plaatsen en vacuüm pompen. Wanneer dit goed is gegaan zie je automatisch de oranje kleur verdwijnen. Hierna bevestig je de fietsen op de geplaatste pads en ben je klaar om te vertrekken.

Kan ik de seasucker fietsendrager monteren op een tesla?

Ja, dit type fietsendrager is uitermate geschikt voor tesla bezitters. Je hebt namelijk geen trekhaak nodig en de fietsen kunnen gemakkelijk op het dak worden geplaatst. Een ideale oplossing voor wanneer je met je tesla een fietstocht wilt plannen.

Zijn de seasucker fietsendragers sterk genoeg?

Ja. Diverse onderzoeken en testritten van verschillende bedrijven hebben uitgewezen dat je veilig op weg kunt met dit type drager. En ben je desondanks nog niet overtuigt: Tegenwoordig zijn er ook professionele wielerploegen die met deze fietsendragers de meest dure fietsen rondrijden.