Home » Fietsendrager 3 fietsen

De beste fietsendrager voor 3 fietsen

Wij helpen jou de beste fietsendrager voor 3 fietsen te kiezen tegen de scherpste prijs!

Ga je met familie of vrienden op pad en wil je tot 3 fietsen meenemen? Dan is een sterke fietsendrager een must. Wij hebben een selectie gemaakt een aantal goede fietsendragers die jou de garantie geven op veiligheid en stabiliteit. Kies degene die bij jou past en geniet van zorgeloze fietsavonturen. Verderop in dit artikel staan we wat uitgebreider stil met handige tips en regels bij het vervoeren van 3 fietsen.

De beste fietsendrager voor 3 fietsen

De meeste mensen die interesse hebben in het vervoeren van 3 fietsen zijn mensen die op pad willen met familie of sportieve uitjes plannen. Dit betekent dat de fietsendrager voor veel fietsen geschikt moet zijn en ook nog eens makkelijk in gebruik moet zijn. Daarnaast hebben we gekeken naar de factor prijs/kwaliteit en zijn we tot de volgende top 3 gekomen.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een fietsendrager voor 3 fietsen?

De maximale kogeldruk van je auto

Elke trekhaak kan maar een maximum aantal kilogram dragen. Vaak geldt de regel: hoe kleiner de auto, hoe lager de kogeldruk. Houd er rekening mee dat sommige auto’s niet in staat zijn om een fietsendrager plus 3 fietsen te dragen. Kijk dus eerst goed naar de maximale kogeldruk van je trekhaak.

Tillen, plaatsen en opruimen

Houd er rekening mee dat het tillen van grote fietsendragers best zwaar kan zijn. Tel daarbij op dat je daarna ook nog de 3 fietsen moet plaatsen en wanneer je klaar bent met het vervoeren met de reis de fietsendrager moet demonteren en later moet opruimen. Wij raden daarom ook aan om voor een zo licht mogelijk model te gaan op wieltjes die je makkelijk kan opvouwen en kan opbergen.

Een fietsendrager voor 3 fietsen kopen?

We hebben verschillende fietsendragers voor je op een rijtje gezet en een aantal zaken genoemd waar je op moet letten. Samengevat willen we je graag op het hart drukken om een fietsendrager te kopen waar je ook qua gemak plezier van hebt. Het vervoeren en meenemen van 3 fietsen is vaak al een intensieve opdracht dus dan is het van belang dat je een product aanschaft met comfort. Dit betekent dat je waarschijnlijk in een iets hogere prijscategorie terecht komt, maar daar ga je veel rust voor terug krijgen.

Veel gestelde vragen wanneer je 3 fietsen wilt vervoeren

Hoeveel afstand tussen de 3 fietsen op de fietsendrager?

De minimale afstand tussen de fietsen die wij aanraden aan te houden is 15-20 centimeter. Zo voorkom je dat sturen of frames elkaar raken. Dit wil je niet laten gebeuren omdat fietsen dan kunnen beschadigen en er gevaarlijke situaties op de weg kunnen ontstaan.

Kan ik ook 3 elektrische fietsen op een fietsendrager vervoeren?

Nee, je kan geen 3 elektrische fietsen meenemen omdat dit zeer waarschijnlijk de maximale kogeldruk van je auto overschrijdt. Dit betekent makkelijk gezegd dat de fietsendrager en de fietsen te zwaar worden voor je trekhaak en er onveilige situaties kunnen ontstaan.

Wat is het verschil met een fietsendrager voor 4 fietsen?

Een fietsendrager voor 4 fietsen is in de meeste gevallen net iets zwaarder en bevat uiteraard een extra geul om een fiets te plaatsen. Wanneer je twijfelt zouden wij altijd aanraden om voor de extra variant te gaan, deze zijn net zo solide en sterk en geven je de ruimte voor nog een fiets.

Hoe zet ik 3 fietsen op mijn fietsendrager?

De beste manier om 3 fietsen op je fietsendrager te zetten is ze kruislings te plaatsen met een oprijgoot. Met een oprijgoot hoef je niet al je fietsen te tillen en rijd je ze makkelijk op je fietsendrager. Vervolgens zet je de fietsen om-en-om op je drager, dus eerste fiets met het stuur links, tweede fiets met het stuur rechts en derde fiets links. Zo behoud je een goed evenwicht.

Aanbiedingen en korting

Tot slot hebben we voor jouw de beste deals op een rijtje gezet. Onze partners hebben alle fietsendragers op voorraad en bieden de scherpste prijzen. Bekijk of er een aanbod tussen zit was bij je past!