Home » Blog » De 3 beste fietsendragers voor de Toyota Prius 2024

Je bent in een bezit van een Toyota Prius en je wilt graag je fietsen meenemen op vakantie of voor een uitje. Wij zochten voor je uit welke fietsendragers geschikt zijn en waar je op moet letten. We beginnen met opties voor het geval je een trekhaak hebt of gaat laten monteren, maar hebben ook een selectie waar je geen trekhaak nodig voor hebt.

Beste fietsendrager trekhaak Toyota Prius

Wij raden altijd aan om een fietsendrager te plaatsen op een trekhaak. Ook op een Toyota Prius scheelt dit enorm veel brandstof en de fietsendrager staat enorm stabiel en stevig. Het is wel goed om te weten dat niet alle fietsendragers geschikt zijn. Deze passen niet op de speciaal geplaatste trekhaak. Wij zijn hierbij uitgegaan van een geplaatste RMC trekhaak die veel voorkomt bij hybride auto’s.

Wil je zelf nalezen en checken welke fietsendragers er geschikt zijn, dan kun je dat doen op de website van Brink. Wij hebben deze lijst meegenomen in onze selectie en zijn tot de volgende top 3 gekomen..

1. Hapro Atlas Premium Xfold

Met deze fietsendrager verzeker je je van alle moderne gemakken. Deze Hapro Xfold is opbouwbaar en je kunt hem eenvoudig kantelen zodat je bij je kofferbak kunt. Ook is deze fietsendrager perfect geschikt voor twee elektrische fietsen.

2. Thule Euroride

De Thule Euroride is een uitstekend model voor een betaalbare prijs. Let wel op dat deze fietsendrager maar een maximale draagkracht van 45 kilo. Dit betekent dat het totale gewicht van deze fietsen niet boven dit gewicht mogen uitkomen.

3. Uebler I21

De Uebler I21 is een van de beste fietsendragers uit onze test, maar we moeten hem voor de Toyota Prius fietsendrager test op een 3e plaats zetten omdat de drager niet geschikt is voor de oude RMC trekhaak. Heb je een trekhaak op je Prius die geplaatst is na 2018 dan zit je met dit model heel erg goed.

Beste fietsendrager zonder trekhaak Toyota Prius

1. Seasucker

Ben je in het bezit van een racefiets en heb je geen trekhaak, dan is de Seasucker fietsendrager een uitstekende optie. Hiermee kun je namelijk op een makkelijke manier je fiets of fietsen meenemen op je dak. De zuignappen zorgen ervoor dat je fiets altijd stabiel blijft staan en het grote voordeel ten opzichte van de trekhaak fietsendragers is dat ze snel zijn te monteren en heel makkelijk op te bergen zijn.

Veelgestelde vragen over de fietsendrager en een Toyota Prius

Welke trekhaak heb ik nodig om fietsen mee te nemen op een Toyota Prius?

Je hebt een RMC trekhaak nodig. Met deze trekhaak kun je een fietsendrager dragen. Vaak hebben deze trekhaken een draagkracht van 75 kilogram. Let wel op dat het niet de bedoeling is om deze trekhaak te gebruiken voor aanhangwagens.

Hoeveel fietsen kan ik meenemen op een Toyota Prius?

Afhankelijk van het gewicht van de fietsen en de fietsendrager kun je bepalen hoeveel fietsen je kan meenemen. Let er wel op dat je altijd maximaal maar twee elektrische fietsen mee kunt nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *