Home » Fietsendrager achterklep

De beste fietsendrager voor op de achterklep

Wij helpen jou de beste fietsendrager voor op je achterklep te kiezen tegen de scherpste prijs!

Je hebt geen trekhaak op je auto maar je wilt toch fietsen meenemen op vakantie of voor een dagje sporten? De achterklep van je auto is een hele geschikte plek om een fietsendrager te plaatsen. In dit artikel leggen we je uit wat je opties zijn, vertellen we waar je op moet letten en behandelen we de meest gestelde vragen.

De beste fietsendrager voor op je achterklep

De beste fietsendrager voor de achterklep is een drager geworden waarmee je twee fietsen zonder problemen mee kunt nemen. We hebben daarbij gekozen voor een model waarbij de nummerplaat en de achterlichten altijd zichtbaar blijven, zodat je gegarandeerd een aankoop doet waarmee je meteen veilig en volgens de regels de weg op kan. Ook hebben we een model toegevoegd die je kan gebruiken op de achterklep van de buscamper.

Let op deze zaken bij het kopen van een fietsendrager voor je achterklep

Deze fietsendragers zijn net iets anders dan de normale fietsendragers die je meeneemt op een trekhaak. Daarom is het handig om voor de aankoop stil te staan bij een aantal zaken. Wij hebben drie belangrijke onderwerpen voor je voorbereid.

1. Wat voor soort fietsen wil je meenemen?

Wanneer je twee normale fietsen wilt meenemen van maximaal 15 kilo dan kun je met elke achterklep fietsendrager op pad. Mountainbikes, kinderfietsen en racefietsen zijn ook uitermate geschikt om mee te nemen, omdat ze relatief licht zijn. Fatbikes, ebikes en elektrische fietsen zijn niet geschikt om te vervoeren op de achterklep omdat ze simpelweg te zwaar zijn.

2. Fietsen blokkeren de nummerplaat en verlichting

Bekijk goed of je fietsen niet de nummerplaat en je achterlichten bedekken. Bij de hangende fietsen van de Thule Outway Hanging is dit bijvoorbeeld het geval. Hierdoor ben je verplicht om een aparte nummerplaat te installeren en een verlichtingsbalk als je achterlichten niet goed zichtbaar zijn.

3. Meer weerstand voor je auto

Wanneer je op pad gaat met fietsen op je achterruit dan betekent dit dat je fietsen waarschijnlijk aan de zijkant en aan de bovenkant uitsteken. Dit is geen probleem, zolang je dit maar goed in de gaten houdt en je buitenspiegels goed afstelt. Wel moet je rekening houden met extra brandstofverbruik omdat de auto simpelweg meer kracht nodig heeft om snelheid te maken en te houden.

Alternatieven

Even aangenomen dat je een achterklep drager overweegt omdat je geen trekhaak hebt, dan zijn er nog een aantal opties. Dat zijn de fietsendragers zonder trekhaak, deze fietsen worden dan geplaatst op het dak. Hiervoor heb je dan wel dakdragers nodig op je auto, of je moet je verder orienteren op zuignappen die je kan aanbrengen op het dak. Deze dragers worden vooral gebruikt voor racefietsen.

Een fietsendrager voor op achterklep kopen?

Het kopen van deze dragers is een uitstekende keuzen op het moment dat je geen trekhaak hebt en toch lekker op pad wil met je fietsen. Zeker voor sportliefhebbers zijn dit soort dragers de ultieme uitkomst.

Veel gestelde vragen wanneer je fietsen op je achterklep wilt vervoeren?

Kan ik elektrische fietsen meenemen op mijn achterklep?

Nee, je kan geen ebikes of elektrische fietsen meenemen op je achterklep met een personenauto. Dit komt omdat het maximale draaggewicht per fiets 15 kilogram is. Een ebike is al snel 20 kilogram. Met de Thule Wanderway kan het wel, maar deze zijn alleen toepasbaar op een camperbus.

Is het veilig om een fietsendrager te plaatsen op de achterklep?

Het is veilig om fietsen te plaatsen op de achterklep zolang je je goed aan de voorschriften en vooral het maximale draaggewicht van de drager houdt. De drager is gebouwd op een bepaald gewicht en als je dat overschrijdt dan kan dat hele gevaarlijke situaties op de weg opleveren.

Hoe bevestig ik de fietsendrager op mijn achterklep?

De dragers worden aan de onderkant van je achterklep bevestigd, vanuit daar zet je de drager vast. Aan de bovenkant van je achterklep monteer je kleine klemmen zodat je spanning kunt geven met de staalkabels en de drager stevig kunt bevestigen. Hierna kun je de fietsen plaatsen.