Home » Pro User fietsendrager » Pro User Amber
Pro User Amber fietsendrager achter

Pro User Amber

Voor wie helemaal bijgepraat wil worden over de fietsendrager van Pro User.


De Pro User Amber fietsendrager is het middenklasse model van Pro User. Dit model is beschikbaar in vier modellen en heeft als grootste pluspunt dat het de mogelijkheid biedt om 4 fietsen te vervoeren. In deze review staan we stil bij alle andere mogelijkheden, komen we met een gewogen advies en een aantal aanbiedingen.

Kenmerken van de Pro User Amber fietsendrager

 • 1-4 fietsen
  De vier verschillende Amber modellen kunnen op hun beurt één, twee, drie of vier fietsen tegelijkertijd dragen. Het grote voordeel van het Amber model van Pro User is dat er een maximum van 4 fietsen vervoerd kunnen worden. Ben je dus op zoek naar een fietsendrager voor het gezin dan is dit een hele interessante optie.
 • 60 kilo draaggewicht
  Het maximale draaggewicht van Amber 1 is 30 kilogram, terwijl de Amber 4 al 60 kilogram draagcapaciteit heeft.
 • 7 of 13 polige stekker
  De verlichting van de Pro User Amber gaat via zowel een 7- als een 13-polige stekker. Het mistachterlicht en de achteruitrijverlichting kan je enkel aansluiten via de 13-polige stekker.
 • Geschikt voor ebike
  Geschikt voor elektrische fietsen en ebikes, let wel op het maximale draagvermorgen.
 • Niet volledig inklapbaar
  Deze drager is niet volledig inklapbaar, waardoor het opbergen van de fietsendrager wat meer plaats in beslag neemt.
 • Kantelbaar systeem
  De kofferbak blijft vlot bereikbaar dankzij het kantelmechanisme dat je kan bedienen indien je iets uit de koffer moet halen.

De voordelen van deze Pro User Amber fietsendrager

 • Te installeren op bijna alle trekhaken
  Ook kan je de fietsendrager gebruiken op bijna alle trekhaken, wat het meteen al een pak makkelijker en gebruiksvriendelijker maakt.
 • Stevige installatie
  De fietsen staan erg stevig in deze fietsendrager dankzij de stabiele, brede wielgoten die gemaakt zijn van kunststof.

Pro User Amber Aanbieding

In samenwerking met onze partners bieden wij deze fietsendrager aan tegen scherpe prijzen. De aanbiedingen voor de Pro User Amber worden elke dag voor je bijgehouden zodat je altijd kan kiezen tussen de beste deals.

Waar moet ik op letten bij de Amber fietsendrager

Als je deze fietsendrager thuis laat bezorgen komt hij in een doos en dien je hem zelf nog in elkaar te zetten. Dit gaat relatief eenvoudig, maar reken toch op een minuut of 30 voor deze klus. Wanneer je dezelfde dag op vakantie wilt kan het toch wat stress schelen.

Ben je eenmaal op weg dan raden we aan om een hangslot aan te schaffen om de fietsen vast te zetten. Deze drager beschikt helaas niet over een ingebouwd fietsenslot.

Wat zijn de beste alternatieven?

Het eerste alternatief is de Pro User Briljant fietsendrager. Dit is een lichtgewicht waarmee je snel op stap kan en met 1 of 2 fietsen. Deze fietsendrager wordt geleverd inclusief een houder voor je kentekenplaat, alsook inclusief verlichting.

De Pro User Diamant is in alles een net iets betere versie dan het Amber model. Zo is deze versie volledig inklapbaar, bezit het een systeemslot en wordt de drager compleet afgeleverd. Deze kan alleen geen 4 fietsen vervoeren en is uiteraard iets prijziger.

Foto’s van de fietsendrager

Pro User Amber voor
Pro User Amber zij
Pro User Amber fietsendrager trekhaak
Pro User Amber fietsendrager achter

Review van de Pro User Amber

Prijs/Kwaliteitsverhouding

De prijzen van de Amber modellen liggen relatief laag ten opzichte van de concurrenten en de modellen van het eigen merk. Dit maakt het bij voorbaat al een interessante optie voor mensen die een fietsendrager overwegen.

Bevestiging en montage

In tegenstelling tot de Pro User Briljant, moet je dit model wel nog zo goed als helemaal zelf assembleren. Hierdoor verlies je wel wat tijd. Uiteindelijk is het wel wat gecompenseerd door de snelkoppeling waardoor je de fietsendrager makkelijker kan bevestigen aan de auto.

Inklappen en opbergen

Het grote nadeel van deze fietsendrager is dat deze niet inklapbaar is en daardoor moeilijk op te bergen. Reken er dus op dat je wat extra ruimte in je garage of huis moet reserveren. Het gewicht van de drager helpt ook niet mee wanneer je hem vaak moet verplaatsen of gebruikt.

Extra mogelijkheden

Je kan op deze fietsendrager vier fietsen bevestigen met behulp van framebevestiging. Hierdoor wordt het crankstel van je fiets niet belast. Ook kan je de fietsendrager kantelen, dit maakt het makkelijker om in de koffer van je auto te kunnen. Spijtig genoeg kan je de fietsendrager niet inklappen en bezit het geen geavanceerd systeemslot waardoor je zelf een slot moet regelen.

Pro User Amber review

Rene Ravennest

Pro User Amber voor
Prijs/Kwaliteit verhouding
Bevestiging en montage
Inklappen en opbergen
Extra mogelijkheden

Summary

Een uitstekende fietsendrager voor wanneer je veel fietsen wilt vervoeren. Wanneer je echter iets meer van een fietsendrager verwacht vallen al snel de beperkingen op. Toch komen we uiteindelijk tot een positief oordeel vanwege de scherpe prijs en de uitstekende basis.

3.1

Veelgestelde vragen over de Pro User Amber fietsendrager

Hoe bevestig ik deze fietsendrager op mijn auto?

De fietsendrager kan je eenvoudig op de trekhaak van je auto bevestigen. Dit doe je door eerst vertrouwd te geraken met de snelkoppeling. Dit is een huis dat bevestigd is op de fietsendrager en een hefboom. De snelkoppeling kan geopend en gesloten worden met behulp van de hefboom. De details over het bevestigen, vind je ook terug in de gebruikershandleiding.

Is deze fietsendrager geschikt voor elektrische fietsen?

De modellen Amber 1, 2 en 3 zijn geschikt voor elektrische fietsen. Let er wel op dat de maximale draagcapaciteit 60 kilo blijft waardoor je altijd maximaal maar twee ebikes kunt vervoeren.

Hoeveel fietsen kan ik kwijt op deze fietsendrager?

Op de Pro Amber 4 kun je zelfs 4 fietsen vervoeren. De andere modellen wijzen voor zich en aan de hand van het nummer kun je bekijken hoeveel normale fietsen erop passen. Helaas zijn de modellen niet uit te breiden met een extra fiets .