Home » Thule Fietsendrager » Thule Euroride
Thule Euroride zij aanzicht

Thule Euroride

Voor wie helemaal bijgepraat wil worden over de fietsendrager van Thule.


Deze compacte en functionele Thule fietsendrager voldoet aan alle basisbehoeften, die je van een kwaliteitsdrager mag verwachten. Zoals het eenvoudig vastzetten op de trekhaak via de Quick-Mounting hendel; een slim systeem, dat een snelle bevestiging mogelijk maakt. Ook het openen van de achterklep zonder de fietsen eraf te moeten halen en het eenvoudig inklappen en opbergen behoort tot de geavanceerde functies, die dit model een voorsprong geven op andere modellen.

Kenmerken van de Euroride

De speciaal ontwikkelde eigenschappen en vele handige opties die dit model kenmerken, maken hem tot de beste keus om meerdere fietsen te vervoeren:

 • Geschikt voor 1-3 fietsen
  De Thule EuroRide is een solide, aluminium drager, waarop een tot drie fietsen te bevestigen zijn. Het geheel is vervaardigd van hoogstaande materialen, met oog voor design en comfort. Daardoor voelt de constructie stabiel aan.
 • 45 kilo draaggewicht
  De 45 kilo is iets minder dan de 60 kilo die de andere modellen aanbieden. Hierdoor is het goed opletten hoe zwaar jouw fietsen zijn zodat je niet boven de 45 kilo uitkomt. Dit levert gevaarlijke situaties op de weg op.
 • 13-polige stekker
  Deze drager heeft een 13-polige aansluiting. Wanneer jouw auto een 7-polige stekkeraansluiting vereist heeft kun je gebruik maken van een koppelstuk. Weet wel, dat functies zoals achteruitrij- en mistlicht alleen met een 13-polige stekker werken.
 • Minder geschikt voor ebikes
  Twee e-bikes van ca. 25 kg zijn te zwaar voor het draagvermogen van dit model.
 • Niet volledig inklapbaar
  Alleen het frame van the Euroride is inklapbaar, hierdoor heb je iets meer ruimte nodig wanneer je dit model gaat opbergen.
 • Kantelbaar systeem
  Dankzij de hand-bedienbare kantelfunctie van deze drager heb je altijd toegang tot de kofferbak, ook met fietsen erop. In de praktijk blijkt dit een handige functie als je tijdens de rit toch nog iets uit de bagageruimte nodig hebt.

De voordelen van de Euroride fietsendrager

 • Snelle bevestiging op de trekhaak
  De Quick-Mounting hendel is een uitgekiend mechanisme in de vorm van een handgreep die de bevestiging vergemakkelijkt. De fietsen zelf worden via framehouders en zachte riemen aan de drager bevestigd.
 • Individueel instelbare framehouders
  De per fiets verstelbare wielhouders maken het mogelijk om verschillende soorten fietsen op deze drager te bevestigen. Van carbon racefietsen tot de robuustere mountainbikes of e-bikes met framediktes tot 70 mm kun je er veilig op vastzetten, terwijl zachte bevestigingsriemen schade aan je kostbare fiets voorkomen.

Thule Euroride Aanbieding

In samenwerking met onze partners bieden wij deze fietsendrager aan tegen scherpe prijzen. De aanbiedingen voor de Thule Euroride worden elke dag voor je bijgehouden zodat je altijd kan kiezen tussen de beste deals.

Waar moet je op letten bij dit soort fietsendragers

Dé beste fietsdrager bestaat niet. Voor iedereen gelden immers andere normen, die een rol spelen bij het kiezen van een geschikt model. Denk bijvoorbeeld aan het feit of je een trekhaak hebt en aan het aantal fietsen dat je mee wilt nemen. Zijn het traditionele fietsen of e-bikes, en hoe zwaar zijn ze? Ook de maximale kogeldruk voor een trekhaakgewicht tussen de 50 en 75 kg is van belang. Stuk voor stuk praktische aspecten die van invloed zijn op jouw uiteindelijke keuze.

Goede alternatieven van de Thule Euroride

Als je op zoek bent naar vergelijkbare producten voor de EuroRide, dan zijn de Thule EasyFold en de Velospace prima alternatieven. Zo is de EasyFold een gebruiksvriendelijk apparaat voor alle soorten fietsen, inclusief e-bikes en Pedelecs. Dit model, dat in luttele seconden op de trekhaak bevestigd wordt, neemt door zijn opvouwbaarheid slechts weinig ruimte in beslag. Ook de Velospace is een interessante Thule fietsendrager. Naast een draagvermogen van 60 kg voor het vervoer van 3 fietsen kun je de fietsendrager ook nog uitbreiden een koffer zodat je nog meer laadruimte creert.

Foto’s van de fietsendrager

Thule Euroride vooraanzicht
Thule Euroride vooraanzicht
Thule Euroride zij aanzicht
Thule Euroride zij aanzicht
Thule Euroride Fietsendrager trekhaak
Thule Euroride Fietsendrager trekhaak fiets
Thule Euroride Fietsendrager trekhaak fiets

Review van de Thule EuroRide

Deze fietsendrager met een 7-polige stekker is te classificeren als een middenklasse apparaat, dat makkelijk en snel te bevestigen is. Met zijn maximale laadvermogen van 45 kilo is hij ideaal voor het vervoer van drie fietsen, zoals stads- en racefietsen en mountainbikes, maar voor Fatbikes en E-Bikes is hij minder geschikt. Doordat deze fietsendrager slechts 14 kilo weegt, is hij goed te tillen en te hanteren.

Prijs/Kwaliteitsverhouding

Thule is weliswaar niet een van de goedkoopste merken, maar biedt wel een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. De nieuwe EuroRide fietsdrager is dan ook een product waarbij je altijd op een hoogstaande kwaliteit mag rekenen!

De Thule fietsdragers vallen op door de solide en compacte functionaliteit met gebruik van kwalitatief hoogstaande materialen, waardoor ook de EuroRide als betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en duurzaam gekenmerkt wordt.

Bevestiging en montage

Deze drager is gemakkelijk en snel te monteren dankzij het nieuwe, zichzelf stabiliserende koppelingssysteem op de trekhaak. Dat voorkomt dat je moet passen en meten of het apparaat wel helemaal recht bevestigd is.

Inklappen en opbergen

Helaas is deze fietsendrager niet volledig inklapbaar. Alleen de beugel kun je inklappen waardoor de drager toch wat ruimte in neemt. Dit model is met zijn 17 kilo wel het lichtste model van Thule.

Extra mogelijkheden

De extra mogelijkheden zijn beperkt. De fietsendrager is wel kantelbaar, maar helaas niet volledig inklapbaar en bezit geen systeemslot waarmee je de fietsen op slot kan zetten. Door het laadvermogen van slechts 45 kilo is deze versie ook niet geschikt voor alle soorten fietsen zoals ebikes en fatbikes.

Thule EuroRide Review

Rene Ravennest

Prijs/Kwaliteit verhouding
Bevestiging en montage
Inklappen en opbergen
Extra Mogelijkheden

Summary


Met de Thule EuroRide schaf je een compacte en stabiele fietsendrager aan, waarmee je tot drie fietsen kunt vervoeren. De extra mogelijkheden zijn beperkt, maar voor de rest biedt het alle zekerheden die je van een fietsendrager van Thule kan verwachten.

3.4

Veelgestelde vragen over de Thule Euroride

Hoe bevestig ik deze fietsendrager op mijn auto?

De EuroRide fietsendrager monteren is een simpele klus met de verstelbare koppeling, waarmee je hem in een handomdraai aan de trekhaak bevestigt. Vervolgens zet je de fietsen vast met de nieuwe, verbeterde fietsarmen, terwijl je door de verstelbare framehouders verschillende fietstypes tegelijk kan vervoeren.

Is deze fietsendrager geschikt voor elektrische fietsen?

Dit type drager, met een draagvermogen van 45 kg kan geen 2 e-bikes vervoeren, omdat deze doorgaans zo’n 25 kg of meer per stuk wegen. Eén e-bike, gecombineerd met een of twee lichtere fietsen kan wel, zolang je de maximale draagkracht niet overschrijdt.
Tip: De accu’s loskoppelen en deze in de achterbak te vervoeren scheelt aanzienlijk in het gewicht.

Hoeveel fietsen kan ik kwijt op deze fietsendrager?

In principe kun je 3 -lichtere- fietsen transporteren op de EuroRide fietsendrager, zolang deze samen niet meer wegen dan 45 kg. Aangezien een gewone fiets gemiddeld zo’n 18 kg weegt, ben je daarmee aan een maximum van twee fietsen gebonden. Combineren met een kinderfietsje kan natuurlijk altijd.