Home » Blog » De beste schaar fietsendrager 2024 – Onze Top 3

Een schaar fietsendrager is een uitstekende oplossing voor als je op een makkelijke en snelle manier fietsen wilt vervoeren. Er zijn op dit moment verschillende merken die dit soort dragers aanbieden. In dit artikel leggen we drie modellen aan je voor, staan we stil bij de voor- en nadelen van dit soort fietsendragers en beantwoorden we de meest gestelde vragen.

Wat is een schaar fietsendrager

Een schaar fietsendrager is een trekhaak model waarmee je maximaal 2 lichtere fietsen kunt vervoeren. Het wordt ook wel een schaar fietsendrager genoemd omdat je na plaatsing de twee frames uit elkaar trekt waardoor er een schaar-vorm ontstaat.

De beste schaar fietsendrager

We hebben in dit overzicht gebruik gemaakt van de bekende fietsendrager merken zoals Thule, Pro User en Twinny Load. Deze fabrikanten staan al jaren garant voor hun producten en bieden alle 3 een schaarfietsendrager aan. De 3 gekozen modellen wijken eigenlijk niet veel van elkaar af, toch zijn er een aantal kleine verschillen te ontdekken. Zo zijn we tot de volgende lijst gekomen.

1. Pro User Briljant

De Pro User Briljant vinden wij de beste schaar fietsendrager. Het grote voordeel is dat er bij deze fietsendrager een lichtbak voor je nummerbord wordt bijgeleverd waardoor je je geen zorgen hoef te maken of je nummerbord wil goed zichtbaar naast. Daarnaast levert het alle gemakken die je van dit soort dragers kunt verwachten.

2. Thule Xpress 970

Van Thule weten we dat ze al jaren uitstekende fietsendragers leveren en een van de meest populaire outdoor merken op de markt zijn. De Thule Express past perfect in de visie van het bedrijf om voor elke vraag een oplossing te bieden. Enige nadeel is dat je bij deze fietsendrager goed moet opletten of je nummerbord zichtbaar blijft.

3. Twinny Load Easy

De Twinny Load Easy hebben wij op nummer 3 gezet. Het is de meest voordelige drager in onze selectie maar dit komt voornamelijk omdat er geen stekker aansluiting aanwezig is en je dus geen nummerbord kunt voeren. Wil je ‘s avonds een fiets vervoeren en is je nummerbord niet zichtbaar dan moet je een aparte lichtbalk bij te kopen.

Voordelen van een schaar fietsendrager

  • We hebben hier te maken met lichtgewicht fietsendragers die erg weinig kilo wegen en makkelijk zijn op te bergen en te monteren.
  • De prijs van deze modellen is erg aantrekkelijk. Daarom is het een interessant instapmodel voor als je wilt testen of een fietsendrager iets voor jou kan zijn.
  • Het monteren gaat vliegensvlug. Zeker als je het vergelijkt met andere trekhaakfietsendragers is het plaatsen van dit soort dragers erg makkelijk en eenvoudig.

Nadelen van een schaar fietsendrager

  • Het is onmogelijk om met een schaar fietsendrager elektrische fietsen te vervoeren. De fietsen kunnen simpelweg niet bevestigd worden en zijn te zwaar om gedragen te worden.
  • Let er op dat je nummerbord altijd zichtbaar moet zijn. Fietsendragers met een schaarconstructie blokkeren voor een grootdeel je nummerbord. Hierdoor ben je bij sommige modellen verplicht om een nummerbord zichtbaar op je fiets te plaatsen.

Conclusie schaar fietsendrager

Een schaarfietsendrager is erg handig voor als je een aantal keer per jaar snel op pad wilt in de buurt en je fiets wilt meenemen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden die allemaal ongeveer hetzelfde aanbieden. Ben je van plan om langere afstanden af te leggen of je fietsendrager vaker te gebruiken dan raden we je aan om voor een ander model te gaan.

Veelgestelde vragen

Zijn schaar fietsendrager geschikt voor elektrische fietsen?

Nee, schaar fietsendragers zijn niet geschikt voor elektrische fietsen. Wij raden daarom ook af om een schaar fietsendrager te kopen wanneer je in het bezit bent van elektrische fietsen en daar een fietsendrager voor zoekt.

Kan ik schaar fietsendragers makkelijk vervoeren en opbergen?

Een schaar fietsendrager kun je heel makkelijk vervoeren en opbergen. Het grote voordeel is dat ze heel weinig wegen, inklapbaar zijn en weinig ruimte nodig hebben. Eenmaal gebruikt kun je de drager in de kofferbak leggen of eenvoudig thuis opbergen.

Hoe monteer ik een schaar fietsendrager?

Het monteren van een deze drager is heel eenvoudig. Allereerst klik je de fietsendrager vast op je trekhaak. Eenmaal op de trekhaak bevestigd trek je de frames uit elkaar zodat er een V-vorm ontstaat. Hierna kun je gemakkelijk de fietsen plaatsen en bevestigen.

Zijn schaar fietsendragers verboden?

Nee, de schaar fietsendragers zijn niet niet verboden en voldoen aan de regels van de Nederlandse wet. Wel moet je er rekening mee houden dat het nummerbord van de auto ten allen tijden zichtbaar blijft. Is het nummerbord niet zichtbaar dan ben je verplicht om een wit nummerbord te plaatsen op de fietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *