Home » Fietsendrager aanhangwagen

De beste fietsendrager voor op de aanhangwagen

Wij helpen jou de beste fietsendrager voor op je aanhangwagen te kiezen tegen de scherpste prijs!

Met een aanhangwagen ben je snel op pad en heb je weinig mogelijk om een leuk uitstapje te maken of een vakantie te vieren. Maar kun je met een aanhanger ook fietsen meenemen? Ja zeker, hiervoor zijn er een aantal fietsendragers. In dit artikel leggen we je uit wat je opties zijn, komen we met een aantal tips waar je op moet letten en beantwoorden we de meest gestelde vragen.

De beste fietsendrager voor op je aanhangwagen

De beste fietsendragers voor op de aanhangwagen hebben wij gevonden bij Thule. Bij de selectie hebben we stilgestaan bij een aantal factoren. Zo vonden wij het belangrijk dat de dragers geschikt zijn voor twee elektrische fietsen, het maximale draaggewicht en hebben we gekeken naar de montage. Zo kwamen we tot de volgende 3 opties:

Let op deze zaken bij het kopen van een fietsendrager voor je aanhager

Voordat je beslist om een fietsendrager te kopen is het handig om een aantal punten af te lopen. We hebben een lijstje voor je gemaakt met belangrijke punten die je helpen bij de aanschaf van de juiste drager.

1. Er zijn twee mogelijkheden

Wanneer je fietsen wilt meenemen op je aanhanger zijn er twee opties. Je gaat voor een dager op de dissel of voor een drager op het dak. Hieronder staan we kort stil bij de twee mogelijkheden:

  • Fietsendrager op de dissel van je aanhangwagen
    Wanneer je de mogelijkheid hebt om een fietsendrager op je dissel te plaatsen dan raden wij altijd aan om als eerste deze optie te onderzoeken. Het is een stabiele plek, de fietsen zorgen voor minder weerstand dan bij andere opties en het belangrijkste argument: je kunt ook zwaardere fietsen waaronder elektrische fietsen en ebikes vervoeren met deze drager. Ook houd je het dak van je aanhangwagen vrij voor mogelijk andere dingen die je graag wilt meenemen.
  • Fietsendrager op het dak van je aanhangwagen
    De tweede optie is om je fietsen mee te nemen op het dak van je aanhanger. Een heel groot pluspunt aan deze optie is dat je meer fietsen mee kunt nemen tov de dissel drager. Wel moet je dan voor elke fiets een aparte drager aanschaffen. Daarbij komt de aanschaf van dakdrager die je moet bevestigen op het dak van je aanhanger, voordat je uberhaupt de fietsendragers kunt installeren en je fietsen kan meenemen.

2. Maximale draaggewicht van de fietsendrager

Elke fietsendrager heeft een maximaal draaggewicht. Hiermee wordt de grens aangegeven van hoeveel kilogram jouw fiets maximaal mag wegen. Dit is belangrijk om op te letten omdat vooral zware fietsen zoals fatbikes en elektrische fietsen al snel rond de 20 kilo wegen per fiets

3. Monteren van de fietsendragers

Het aanbrengen van de fietsendrager op de dissel van je aanhanger gaat vrij eenvoudig via u-beugels. Wel is het handig om vooraf te checken of je dissel lang genoeg is. Het Thule Caravan Superb model houdt al rekening met korte dissels. De montage van de dragers op het dak gaat via de dakdragers, deze worden niet bij de fietsendragers bijgeleverd en dien je nog apart bij te kopen. Let hier ook op wanneer je een prijsberekening maakt, deze kosten komen er nog bij.

Een fietsendrager voor de aanhangwagen kopen?

Het kopen van een fietsendrager voor op je aanhangwagen is allereerst het besluit nemen of je de fietsen op de dissel of op het dak wilt vervoeren. Daarna heb je genoeg mogelijkheden om tot een goede keuze te komen. Zoals eerder al aangemerkt lijkt een dakdrager een voordelige optie, maar vergis je niet in de bijkomende kosten en de tijd die je moet steken in de montage.

Veel gestelde vragen wanneer je fietsen op je aanhangwagen wilt vervoeren?

Kan ik 2 elektrische fietsen meenemen op mijn aanhangwagen?

Ja, je kunt twee elektrische fietsen meenemen op de aanhangwagen. Wij raden je aan om dit op de dissel te doen en een model aan te schaffen met een maximaal draaggewicht van 60 kilogram. Je kan twee losse fietsendragers voor op het dak van je aanhanger aanschaffen.

Is het veilig om fietsen te vervoeren op mijn aanhanger?

Ja, het is veilig maar houd er rekening mee dat je de weerstand van de aanhanger vergroot op het moment dat je fietsen meeneemt. Vooral bij felle rukwinden en storm ga je merken dat je fietsen vervoert. Dit voel je vooral wanneer je de fietsen vervoert op het dak van je aanhanger, hier is de kans groter dat de fietsen veel wind vangen.

Hoe bevestig ik de fietsen op mijn aanhangwagen?

De fietsen til je op de drager of rijd je op de drager met een oprijgoot. Daarna kun je de fietsen vastzetten met frameklemmen en indien nodig met spanbanden. Bij carbon fietsen is het handig om het frame te bevestigen met frame protectors. Ga je voor de optie op het dak, dan kun je de fietsen bevestigen bij de wielen.