Home » Blog » Wat weegt een fietsendrager?

Het gewicht van een fietsendrager is belangrijk omdat je de trekhaak van je auto niet te zwaar wilt belasten. Elke trekhaak heeft een maximale kogeldruk die je niet mag overschrijden. Het gewicht van fietsendragers verschilt per merk en per model. In onderstaand overzicht vindt je per merk en model het bijbehorende gewicht zodat je zelf kunt bepalen welke drager het beste bij jou past.

Thule fietsendrager gewicht

De Thule Fietsendragers zijn gemiddeld gezien relatief zwaar, met gemiddeld zo’n 18 kilo aan gewicht. De duitse fabrikant staat bekend om haar solide dragers, die blijkbaar wat meer mogen wegen zodat ze qua stabiliteit nooit onder hoeven te doen. Het easyfold model heeft het voordeel dat de drager wieltjes heeft waardoor je hem niet hoeft te tillen.

ModelGewicht
Thule Easyfold XT2 93317.9 kg
Thule Easyfold XT3 93423.1 kg
Thule Euroride XT 94014.2 kg
Thule Euroride XT 94217.9 kg
Thule Velospace XT 93818.7 kg
Thule Velospace XT 93920.6 kg

Hapro fietsendrager

Hapro fietsendragers zijn er qua gewicht in verschillende niveau’s en dat komt vooral ook doordat Hapro fietsendragers aanbiedt voor 1 fiets maar ook fietsendragers voor 4 fietsen. Deze zijn qua materiaal altijd wat uitgebreider en dus ook wat zwaarder.

ModelGewicht
Hapro Atlas Active 1F6.9 kg
Hapro Atlas Active 2F14 kg
Hapro Atlas Active 3F17.8 kg
Hapro Atlas Active 4F22.6 kg
Hapro Atlas Premium Blue 218.7 kg
Hapro Atlas Premium Blue 320.6 kg
Hapro Atlas Premium Xfold 114.3 kg
Hapro Atlas Premium Xfold 219.1 kg

Pro User fietsendrager

Het gewicht van de Pro User is lager dan gemiddeld en hierdoor bespaar je meteen op de kogeldruk van je trekhaak. Voor de Pro User Amber modellen onderscheiden zich ten opzichte van de concurrenten. De fietsendrager voor 4 fietsen is met 19.5 kilo zelfs aan de lichte kant.

ModelGewicht
Pro User Diamant sg217 kg
Pro User Diamant sg321 kg
Pro User Briljant6.4 kg
Pro User Amber 19.5 kg
Pro User Amber 215 kg
Pro User Amber 316 kg
Pro User Amber 419.5 kg

Twinny Load fietsendrager

De modellen van Twinny Load onderscheiden zich niet op basis van gewicht. Of het moet de Twinny Load Easy zijn, die met 5.5 kilo kilo heel erg licht is. Dit is dan ook een fietsendrager met een schaar-model en deze dragers staan er bekend om niet zwaar niet te zijn.

ModelGewicht
Twinny load e-base17 kg
Twinny load e-carrier21 kg
Twinny load easy5.5 kg

Uebler fietsendrager

Een merk dat zich specialiseert in lichtgewicht fietsendragers is Uebler. Ben je op zoek naar een drager die niet teveel mag wegen, dan zit je bij Uebler altijd wel goed. Door het gebruik van lichte materialen wordt het totale gewicht laag gehouden.

ModelGewicht
Uebler i2113 kg

Veelgestelde vragen

Wat is het maximale gewicht van een fietsendrager op de trekhaak

Het maximale gewicht van een fietsendrager op een trekhaak hangt af van de maximale kogeldruk van jouw trekhaak en het aantal fietsen wat je wilt meenemen. Reken erop dat een gemiddelde fiets ongeveer 18 kilo weegt en een gemiddelde fietsendrager 20 kilo. Hiervoor heb je voor twee fietsen al een kogeldruk nodig van minimaal 60 kilo.

Wat is het gemiddelde gewicht van een fietsendrager?

Het gemiddelde gewicht van een fietsendrager is op basis van alle onderzoeken die wij hebben gedaan zo ongeveer 18 kilogram. Dit is een gemiddelde, er zijn uitschieters van 5 kilo en uitschieters van 23 kilo. Begin met het opzoeken van jouw maximale kogeldruk zodat je weet hoeveel ruimte je hebt.

Welke fietsendrager heeft het minste gewicht?

De fietsendragers met een schaar-model hebben het minste gewicht, maar zijn niet geschikt voor alle soorten fietsen. Wanneer je op zoek bent naar een lichtgewicht fietsendrager dan raden we je aan om je verder te orienteren op een Uebler fietsendrager.

Wat is het gewicht van een fietsendrager met elektrische fietsen?

Het totale gewicht van een fietsendrager met twee elektrische fietsen komt al snel rond de 60 kilo uit. Een elektrische fiets weegt al snel 20 kilo en een fietsendrager die goed overweg kan met een elektrische fiets heeft een maximum gewicht van 20 kilo.

2 reacties op “Wat weegt een fietsendrager?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *