Home » Fietsendrager vouwwagen

De beste fietsendrager voor op de vouwwagen

Wij helpen jou de beste fietsendrager voor op je vouwwagen te kiezen tegen de scherpste prijs!

Op vakantie met de vouwwagen en ook nog de fietsen meenemen? Dat kan prima, want de dissel van je vouwwagen is heel erg geschikt om een fietsendrager op te monteren. In dit artikel geven je een aantal tips die helpen bij het uitkiezen van de juiste fietsendrager, beantwoorden we de meest gestelde vragen en geven we je een aantal opties.

De beste fietsendrager voor op je vouwwagen

De beste fietsendrager voor de vouwwagen is volgens ons een drager die je plaatst op de dissel. Kies voor een drager met voldoende draaggewicht en zorg ervoor dat je voordat je een fietsendrager koopt de dissel checkt en de maximale kogeldruk van je trekhaak weet. Voor ons lijstje hebben we gebruik gemaakt van het betrouwbare merk Thule, een merk dat al jaren veilige en kwalitatief uitstekende fietsendragers aflevert.

Let op deze zaken bij het kopen van fietsendrager voor de vouwwagen op de dissel

Voordat je beslist om een fietsendrager te kopen is het handig om een aantal punten af te lopen. We hebben een lijstje voor je gemaakt met belangrijke punten die je helpen bij de aanschaf van de juiste drager.

1. Maximale draaggewicht fietsendrager

Check voordat je gaat orienteren de maximale kogeldruk van jouw trekhaak. De meeste moderne trekhaken en auto’s hebben een maximale kogeldruk van ongeveer 75 kilogram. Dit betekent dat je bijvoorbeeld 2 elektrische fietsen of 3 normale stadsfietsen kan vervoeren. Je moet met de berekening ook rekening houden met het gewicht van de fietsendrager zelf.

2. Minimale montage afstand

De fietsendrager gaat op de dissel geplaatst worden. De dissel is de v-vormige stang tussen de vouwwagen en de auto. Zorg ervoor dat je minimaal 40 cm reserveert op de dissel zodat het plaatsen van de fietsendrager geen stress oplevert en je voldoende ruimte overhoudt voor het plaatsen van de fietsen.

3. Afstand tussen de auto en de fietsendrager

Houd een afstand aan van 85 cm tussen de auto en de fietsendrager op de dissel van je vouwwagen. Dit moet je doen omdat je bij scherpe bochten met de auto niet wil dat de fietsendrager de auto raakt. Voorkom dus onveilige situaties en houd voldoende afstand.

4. Kantelbare of verschuifbare fietsendrager

Wanneer je op pad gaat met een fietsendrager vol fietsen is het handig om flexibel te zijn zodat de vouwwagen altijd toegankelijk blijft. De wat duurdere fietsendragers kun je kantelen of op de dissel verschuiven zodat je altijd bij de inhoud van de vouwwagen kunt.

Een fietsendrager voor de vouwwagen kopen?

Wij raden aan om altijd voor een fietsendrager te gaan die je op de dissel van je vouwwagen kan plaatsen. Daarnaast is het handig om te kijken of je een fietsendrager kan vinden die je kan uitbreiden met een extra fiets. Zo kun je in de toekomst bijvoorbeeld altijd nog een extra kinderfiets meenemen op uitjes en vakanties.

Veel gestelde vragen wanneer je fietsen op je vouwdrager wilt vervoeren?

Waarom is het handig om de fietsendrager te vervoeren op de dissel van mijn vouwwagen?

De dissel is een goede plek omdat je hier veel stabiliteit creëert voor je fietsendrager en de fietsen. Je kunt de fietsen ook op de vouwwagen zetten, maar hierdoor creeer je enorm veel (lucht)weerstand waardoor het trekken van de vouwwagen wat minder stabiel wordt. Daarnaast zal de toegenomen luchtweerstand ook zorgen voor extra brandstofverbruik.

Kan ik elektrische fietsen meenemen op mijn vouwwagen met een fietsendrager?

Je kunt zeker elektrische fietsen meenemen op de dissel van je vouwwagen, maar houd er rekening mee dat dit er maximaal 2 kunnen zijn. Wanneer je er twee wilt meenemen ga dan op zoek naar een fietsendrager met een draagkracht van minimaal 50 kilogram.

Hoe bevestig ik de fietsendrager op mijn vouwwagen?

De meeste fietsendragers worden geleverd met U-beugels en schroeven. Met deze beugels kun je de fietsendragers monteren op de dissel van je vouwwagen. Zorg dat je de fietsendrager stevig vastzet zodat de fietsendrager niet kan schuiven.